Hamilelikte korona ya da domuz gribi

cactussvibee

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2024
44
19
8
Herkese merhabalar 8 haftalık hamileyim ve cok kötü hastalandım üç gün önce eşim hastalandı ve kanında crp yüksek çıktı belirtiler ateş vucut ağrısı öksürük nefes alırken tıkanma dünden beri bende öyleyim tek yaptığım parol ve sıcak limonlu ballı su içmek boğazlarımı rahatlattı ancak iyileşmiş sayılmam. Eşim havaalanı çalışanı ve malesef gelen hastalıklara açığız dikkat ediyor olsakta. Ben üç kere korona geçirdim bu kadar kötü olmadım . Doktora gideceğim ancak ona bile halim yok evde böyle hızlıca toparlayacağım ve sonrasında bagısıklığı güçlendirmek için kullanabileceğim önerileriniz var mı?

Herkese merhabalar 8 haftalık hamileyim ve cok kötü hastalandım üç gün önce eşim hastalandı ve kanında crp yüksek çıktı belirtiler ateş vucut ağrısı öksürük nefes alırken tıkanma dünden beri bende öyleyim tek yaptığım parol ve sıcak limonlu ballı su içmek boğazlarımı rahatlattı ancak iyileşmiş sayılmam. Eşim havaalanı çalışanı ve malesef gelen hastalıklara açığız dikkat ediyor olsakta. Ben üç kere korona geçirdim bu kadar kötü olmadım . Doktora gideceğim ancak ona bile halim yok evde böyle hızlıca toparlayacağım ve sonrasında bagısıklığı güçlendirmek için kullanabileceğim önerileriniz var mı?
Doktora kesinlikle gidin kanda çıkan yüksek crp maalesef bebeğe ciddi zararlar verebilir. Bir de hamileliğin başındasınız kesinlikle doktora gidin. Kandaki yüksek crp bebeğin kesesinin yırtılmasina sebep olabilir.

Merhaba, nasıl oldunuz acaba? Gebelikle de alakalı bir sorun oluştu mu? Ben de sanırım geip atlatıyorum kaygılıyım biraz

Merhaba, nasıl oldunuz acaba? Gebelikle de alakalı bir sorun oluştu mu? Ben de sanırım geip atlatıyorum kaygılıyım biraz
Merhaba çok geçmiş olsun rabbim bebeğinizi de sizi de korusun 🤲🏻 benim hastalıgım yaklasık on bes gün kadar sürdü. Bu süreçte dört beş gün antibiyotik kullanmadık doktorumla görüşüp ancak sonraki günlerde hastalığın seyrinin daha da ilerlemesi sebebiyle sadece beş tane antibiyotik kullandım. Size tavsiyem eğer çalışmıyor evde iseniz tüm gün istirahat halinde olmanız ve bol su tüketmeniz bunlara ek olarak tavuk suyu corba et suyu corba , günde bir iki bardak ıhlamur ayva kaynatip içebilirsiniz ben ballı limonlu ılık su ve bol meyve tükettim birde yogurt ve sarımsak . Antibiyotiği bırakma sebebim de alerji yaptı ilaç yoksa daha çabuk toparlardım sizde eğer ağırlaştığınızı hissederseniz doktora gidin ilaç kullanmak kadar kullanmamakta zararmış hiç endişelenmeyin çok geçmiş olsun doğal yollarla atlatırsınız inşallah 🤲🏻💓

Ben de atlattım 10 gün sürdü sadece parol kullandım ve su içmeye gayret ettim koku tat kaybı yaşadım ama üçüncü günden sonra yemek yiyebilmekte başlayınca yavaşça atlattım bebeği de kontrole gittik her şeyi iyiydi ama ben antibiyotik kullanmadım

Ben de atlattım 10 gün sürdü sadece parol kullandım ve su içmeye gayret ettim koku tat kaybı yaşadım ama üçüncü günden sonra yemek yiyebilmekte başlayınca yavaşça atlattım bebeği de kontrole gittik her şeyi iyiydi ama ben antibiyotik kullanmadım
Sizlere de çok geçmiş olsun , hamilelikte hasta olmak çok zor şükür ki bebekte siz de iyisiniz. Antibiyotik kullanmadan atlattığınız için çok şanslısınız

Doktora gitmeniz en iyisi bende hamileligimin başında çok kötü hasta oldum öyle ki yüzüm perişan oldu o bütün ağzım burnumun her yeri ucuk cikarti çok kötüydü gerçekten çok şükür bi sorun olmadı hamilelik le ilgili ama yinede doktora görünmek en iyisi ona göre size ilac verebilir

Back
X