Hamilelikte korku, kaygı, panik, anksiyete

username777

Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2023
30
13
8
22
Merhaba herkese,
Şu anda 30 haftalık hamileyim ve bu süreçte yaşadıklarım beni çok yoruyor. Daha önce iki hamileliğim başarısızlıkla sonuçlandı ve her iki hamilelikte de bir tür açıklanamayan bir kaygı hissi yaşamıştım. Özellikle akşam saatlerinde pencereye bakmak bile beni rahatsız ediyor, sanki her şey üstüme geliyor gibi hissediyordum. O zamanlar bu kaygılar, hamilelikten sonra kendiliğinden geçmişti. Ancak şu an üçüncü hamileliğimde yine benzer duygular yaşıyorum ve bu kez çok daha yoğun.
En büyük sıkıntım, hava durumuna karşı hissettiğim aşırı hassasiyet. Özellikle rüzgarlı havalarda inanılmaz bir korku ve boğulma hissi yaşıyorum. Öyle ki, dışarıda bir anda rüzgar çıktığında nefes alamıyormuşum gibi hissediyorum. Geçenlerde arabaya doğru yürürken rüzgar vardı ve sanki beni boğuyormuş gibiydi. Arabaya binince bile bu his geçmedi, kendime gelmekte çok zorlandım. Şimdi bile etkisi hala devam ediyor.
Sabahları uyanınca bile bir tür ağırlık ve huzursuzluk hissiyle güne başlıyorum. Geceleri uykudan öksürerek ve boğulur gibi hissederek uyanıyorum. Bu süreç o kadar yorucu ki, artık gerçekten tükenmiş hissediyorum. Rüzgar ve hava durumuyla ilgili bu korkumun asla geçmeyeceği hissine kapılıyorum. Kendime sürekli “Bu geçecek, bu sadece bir süreç” demeye çalışıyorum, ama bazen inancımı kaybediyorum.
Bir psikoloğa gidiyorum, ailem de beni destekliyor, ama hala bu hislerimin azalmasını sağlayacak bir yol bulabilmiş değilim. Bu korkularla nasıl başa çıkabileceğim konusunda çaresiz hissediyorum. Özellikle hava değişimlerine bu kadar duyarlı olmak ve her an kaygı içinde yaşamak beni çok yoruyor.
Benim gibi hava durumu veya rüzgar korkusu yaşayan, benzer duygularla mücadele eden var mı? Bu durumdan çıkmak için bir yol bulan varsa, lütfen tecrübelerinizi paylaşın. Şu an gerçekten her öneriye ve desteğe ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkür ederim.

Senin ki yersiz yere kendini huzursuz etmek başa birşey dgl böyle olma çocuğun doğduğunda daha derin duygularin olacak sen böyle olursan eğer doğunca kafayı sıyırırsın
Herşeyin güzel olacagini düşün iyi düşün ki iyi olsun bunalıma girme düşünme hayata tekrar gelmeyeceksin bebeğin sensiz mi kalsın veya onu psikolojik sorunlarla mi karsilayacaksin havanın ne olduğu önemli değil sen havayı bahane ederek kendi içindeki huzursuzlugu çıkarıyorsun günah keçisi arama

Çok huzursuzsan sürekli abdestli dolaş inşirah suresini oku seni huzursuz ediyorlar farkında değilsin bebek doğmadan kendine gel .

Keşke kendi kendime yapmış olsam ve istediğim zaman düzele bilsem. Bir insan hayatında herşey yolundayken durduk yerde kendine niye bunu yapsın ki? Herhalda hiç bir zaman yaşamadınız böyle durum inşAllah yaşamazsınızda. Keşke dediğiniz kadar kolay olsa bu cehennem gibi hisslerden kurtulsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…