Hamilelikte kontroller ve ağda

benkendimgibi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2025
12
1
1
36
Merhaba arkadaşlar belki fazla özel ve saçma gelecek ama fikirlerinizi çok merak ediyorum.
Ben başka bir ülkede yaşıyorum,küçük bir ülke artık ondan mıdır bilemem sistem baya değişik. 3 farklı yerde kontrollerim yapılıyor sürekli sürekli 10 günde bir bir şey ultrasonu çekiliyor. Biri olmasa öteki doktor . Doktorlardan hariç iki tane de ebem var. Uzun lafın kısası kontrollerde alttan yapılıyor ağda tarihini bekleyemiyorum (biliyorsunuz çok kısayken alınmıyor ) yani jilette kullanmak istemiyorum. Ayıptır sorması azıcık tüylü olmak sizce çok ayıp ve pis gözükür mü ?
Yani saçma gelebilir ama stres yaptım.

Merhaba arkadaşlar belki fazla özel ve saçma gelecek ama fikirlerinizi çok merak ediyorum.
Ben başka bir ülkede yaşıyorum,küçük bir ülke artık ondan mıdır bilemem sistem baya değişik. 3 farklı yerde kontrollerim yapılıyor sürekli sürekli 10 günde bir bir şey ultrasonu çekiliyor. Biri olmasa öteki doktor . Doktorlardan hariç iki tane de ebem var. Uzun lafın kısası kontrollerde alttan yapılıyor ağda tarihini bekleyemiyorum (biliyorsunuz çok kısayken alınmıyor ) yani jilette kullanmak istemiyorum. Ayıptır sorması azıcık tüylü olmak sizce çok ayıp ve pis gözükür mü ?
Hayır tabikide doktorlar için bunlar çok normal ona dikkat etmiyorlar bile kim bilir ne hallerde görüyorlardır asla strese girmeyin gayet doğaldır bir durum bu. Birde ağdayı doktorlar hamilelikte pek önermiyorlar enfeksiyon vs riskine karşı siz bir doktorunuza bunuda sorup öyle yapın isterseniz

Yok problemli bı durum değil, neler görüyorlar, olduğu kadar, isteyerek öyle gitmiyorsun sonuçta

Ben İsveç'te yaşıyorum ve burada vajinal doğum yaptım. Ebeler bana önemsedikleri son şeyin tüyler olduğunu söylemişlerdi. Hatta gebeliğimi takip eden ebem de bir keresinde önemli olan vajinanın sağlıklı olması, nasıl göründüğü değil diyip rahatlatmıştı beni.

Merhaba. İlk başta ben de sizin gibi düşünüyordum fakat durum sağlık olunca insan bir süre sonra bu düşünceleri unutuyor. Ben doktorların da o an vücudumuzdaki kılla, tüyle ilgilendiklerini düşünmüyorum. Sonuçta sizin elinizde olan bir durum değil. O yüzden içiniz rahat olsun.

Ben de sizin gibi çok dikkat ediyorum normalde ama bazen acil durumlar oluyor ve o acil durumlarda insanın gözü kıl tüy görmüyor. Doktorların bunu özellikle hamile kadınlarda çok onemsedigini sanmıyorum. Onemli olan temiz ve sağlıklı olması

Hayır tabikide doktorlar için bunlar çok normal ona dikkat etmiyorlar bile kim bilir ne hallerde görüyorlardır asla strese girmeyin gayet doğaldır bir durum bu. Birde ağdayı doktorlar hamilelikte pek önermiyorlar enfeksiyon vs riskine karşı siz bir doktorunuza bunuda sorup öyle yapın isterseniz
Çok teşekkür ederim cevabınız için :) ben kendi ağdamı ve çubuklarımı götürüyorum. Umarım sıkıntı olmaz.

Çok teşekkür ederim cevabınız için :) ben kendi ağdamı ve çubuklarımı götürüyorum. Umarım sıkıntı olmaz.
Yok o yüzden değil kıl kökleri açılıyor ondan ötürü hijyen ile ilgili zaten öyle oluyor en azından sorun içiniz rahat etsin diye dedim. Rica ederim inşallah sağlıklı bir hamilelik süreci geçirip yavrunuzu sağlıkla kucağınıza alırsınız 🙏🏻

Back
X