• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte kontrol

Hurye ersoy

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2019
27
4
36
24
Merhaba :halay:Hamilelik döneminde ne sıklıkla doktora ,muaneye gidilmeli ...özel hastaneye veya sağlık ocağına ne sıklıkla gidiyorsunuz hamileyken

Merhaba :halay:Hamilelik döneminde ne sıklıkla doktora ,muaneye gidilmeli ...özel hastaneye veya sağlık ocağına ne sıklıkla gidiyorsunuz hamileyken
Ben ayda bir gidiyorum özel muaynaneye gidiyorum hastanelerde 15 günde bir gidiyorlar diye biliyorum bir muayne bir kontrol şeklinde

Merhabalar ben hamileliğin ilk öğreninince 15günde bir gittim eğer bir aksilik olmazsa doktora ayda 1yapıyor hamilelik normal giderse acil durum veya kanama yok ise

Riskli geneyim. Gebelik takibim perinatolog tarafindan yapiliyor.

12. Haftaya kadar her hafta,
13. - 21. Haftaya kadar 2 haftada 1,
22. - 37. Hafta 3 haftada 1
Ve bundan sonra haftalik kontrolum olacak.

Aile Hekimligi ayda bir ariyor, bilgi aliyor. 3 ayda bir tahlil icin cagiriyor.

Şöyle söyleyeyim.. her ay gidiyordum ve hiçbir sıkıntı yaşamamıştım.. derken en son ki kontrolümden 1 hafta sonra preeklampsi geçiriyormuşum.. Bilmiyordum hamilelikten kaynaklı şişlik olduğunu zannediyordum. Sağlık ocağına doğru düzgün gitmiyordum bir sorun yok diye.. Bana çok şiştn bi sağlık ocağına git dedler ve o zamana kadar normal olan değerlerim tansiyonum yükselmiş.. 🙄 ve sen ertesi gün 17 tansiyonla ve idrarda 4+ proteinle acil sezeryana alındım.. bunu anlatmamın nedeni şu.. Ayda 1 doktor kontrolüni gidersenizi her hafta sağlık ocağıne gidin.. Tehlikeyi atmayın. 🤗

Şöyle söyleyeyim.. her ay gidiyordum ve hiçbir sıkıntı yaşamamıştım.. derken en son ki kontrolümden 1 hafta sonra preeklampsi geçiriyormuşum.. Bilmiyordum hamilelikten kaynaklı şişlik olduğunu zannediyordum. Sağlık ocağına doğru düzgün gitmiyordum bir sorun yok diye.. Bana çok şiştn bi sağlık ocağına git dedler ve o zamana kadar normal olan değerlerim tansiyonum yükselmiş.. 🙄 ve sen ertesi gün 17 tansiyonla ve idrarda 4+ proteinle acil sezeryana alındım.. bunu anlatmamın nedeni şu.. Ayda 1 doktor kontrolüni gidersenizi her hafta sağlık ocağıne gidin.. Tehlikeyi atmayın. 🤗
Sahi kuzu tansiyonunun yükseldiğini nasıl anladın ben sormuş muydum sanki bunu sana

Sahi kuzu tansiyonunun yükseldiğini nasıl anladın ben sormuş muydum sanki bunu sana
Bilmem ki 😁 valla ben anlamadım sadece çok şiştim dudaklarıma kadar.. son zamanlarda sanki hayal aleminde yaşıyormuş gibi hissediyordum gözümünn önünde birşeyler uçuşuyordu en son baş ağrısı ve şiddetli kusma yaşamaya başladm sağlık ocağına gittim tansiyonum 15 çktı.. ertesi gün ölçtüm 17 çıktı doktorul hemen gel dedi yatş verdi tansiyonu kontrol için ama ne yazık ki idrarda prdtein fazla gelinceso akşam sezeryana alndım.. Aman dikkat yaa.. Ben bide hata yaptım son zamanlarda canım ne çektiyze yapmıştım oda tansiyonumu etkiledi 😔😔

Kaç haftalık doğum oldu peki

Bilmem ki 😁 valla ben anlamadım sadece çok şiştim dudaklarıma kadar.. son zamanlarda sanki hayal aleminde yaşıyormuş gibi hissediyordum gözümünn önünde birşeyler uçuşuyordu en son baş ağrısı ve şiddetli kusma yaşamaya başladm sağlık ocağına gittim tansiyonum 15 çktı.. ertesi gün ölçtüm 17 çıktı doktorul hemen gel dedi yatş verdi tansiyonu kontrol için ama ne yazık ki idrarda prdtein fazla gelinceso akşam sezeryana alndım.. Aman dikkat yaa.. Ben bide hata yaptım son zamanlarda canım ne çektiyze yapmıştım oda tansiyonumu etkiledi 😔😔
Zor şeyler ama bebeğin sağ salim gelmiş nihayet. Çoğu kişi tansiyonunun yükseldiğini anlamıyomuş ondan sordum

Ben de 2 haftada bir kez gidiyorum. Arkadaşım ayda bir kez gidiyormuş. Ikimiz de özelde kontrol oluyoruz..

virüs yüzünden 9 ayda toplansan 6kere anca gitmişimdir gitmedim dgru düzgün

Sağlık ocağı zaten oraya ne sıklıkla geleceğinizi söyler. Onun dışında bir kere doktora giderseniz sonra ne zaman gelmeniz gerektiğini doktorunuz söyler. Ben bebeğim hateket edene kadar her hafta gittim , normalde doktorum başlarda iki hafta zaman ilerledikçe üç hafta aralıklarla cagiriyodu 😁 ben hateket edene kadar her hafta gidip bebeğimi goruyodum. Tabi o zaman korona yoktu.

Back