Şekeriniz falan yoksa her gün sabah öğle akşam 1 er çorba kaşığı pekmez, sabah kahvaltılarında saf tereyağı ve bal yiyebilirsiniz. Onun harici çok düzenli beslenmeye çalışın. 2 saatte bir bişeyler yiyin. Mesela sabah kahvaltıda (alerji yoksa) 2 yumurta, peynir, zeytin domates gibi kahvaltınızı yapın. 2 saat sonra ceviz fındık badem yiyin bir avuç, 2 saat sonra güzel bir öğle yemeği yiyin çorba ve sebze yemeği gibi, 2 saat sonra bir ara öğün daha yapın mesela galeta krempeynir gibi, sonra bir meyve öğünü yapın akşam yemeğine öyle geçin. Akşamda mutlaka protein ağırlıklı beslenin. Yatmadan önce kocaman 1 bardak süt mutlaka için. Eğer kilo almanız yeme düzeniniz ile ilgiliyse kilo alırsınız. Metabolizmanız ile ilgili ise siz kilo almazsınız ama bebeğiniz sağlıklı beslenmiş olacağı için sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz. Doktorunuz sizi yönlendirir zaten rahat olun kiloyu çok kafaya takmayın. Ben kilolu hamile kaldım ama şu an -1 kilo ile devam ediyorum hala. Doktorumda aynen devam et dedi. Hiç düzenli yiyemiyoruz işin aslı bu yazdıklarım olması gereken ama yapamadım maalesef