• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Kilo alımı?? İlk gebelik...

pamuk3455

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2018
37
7
1
30
Merhaba hamişler.ilk gebeliğimve 54 kilo ile hamile kaldım. 6. ayımdayım 3 kilo aldım. sizlerde nasıl durumlar ?merak ediyorum acaba az kilo almamın bebeğime zararı olrmu gelişememe gibiAllah korusn. Birde oldum olası çok sulu gözüm. bebeğim de benm gbi mi olacak. merak ediyorum

merhabalar.kilo alimi kisiden kisiye degisiyor.yani gebeligi boyunca 20 kilo alip da zayif bebek doguranlar da olabiliyor.7-8 kilo alip iri bebek dlguranlar da olabiliyor.kilo konusuna takilmayin.onemli olan saglikli beslenmek.doktorunuz zaten her kontrolde bebegin gelisimiyleilgili sizi yonlendirecektir.az kilo aliyorum diye uzulmeyin.belki yedikleriniz bebege yariyordur.doktor soyler zaten zamanla

merhabalar.kilo alimi kisiden kisiye degisiyor.yani gebeligi boyunca 20 kilo alip da zayif bebek doguranlar da olabiliyor.7-8 kilo alip iri bebek dlguranlar da olabiliyor.kilo konusuna takilmayin.onemli olan saglikli beslenmek.doktorunuz zaten her kontrolde bebegin gelisimiyleilgili sizi yonlendirecektir.az kilo aliyorum diye uzulmeyin.belki yedikleriniz bebege yariyordur.doktor soyler zaten zamanla
teşekkür ederim cvbnz için:KK52:

Merhaba. Bu konudan çok dertliyim 68 kilo ile hamile kaldım mide bulantim hic olmadi en son 16. Haftada 4lu test yapıldığında 74 kilo çıktım. Bugun 18+6 da evimdeki tartıda 78 çıktım çok moralim bozuldu 2 haftada 4 kilo alma ihtimalim olabilir mi

Simdiden sonra kilo alımın artacak zaten normal yani dikkat etmezsen haftada 1 kilo alabilirsin vücut emzirme donemi icin depo yapacaktir su icse yarıyor derler ya 3.trimester öyle bir donem

Ben 17.haftadayim ve hiç kilo almadım daha.ama zaten kilolu birisiyim.almadigima seviniyorum.bebegimin gelişimi iyi olduğu sürece kilo almamak işime gelir.doktor bebeğinin gelişimine normal dediyse hiç sıkıntı yapma.20 30 kilo alıp top gibi olsan daha mı iyi :)

Ben 17.haftadayim ve hiç kilo almadım daha.ama zaten kilolu birisiyim.almadigima seviniyorum.bebegimin gelişimi iyi olduğu sürece kilo almamak işime gelir.doktor bebeğinin gelişimine normal dediyse hiç sıkıntı yapma.20 30 kilo alıp top gibi olsan daha mı iyi :)
haklısınız sağlıklı olsun bebişlerimiz inşallah kilo almasak faha iyi

Doktor gelişimini bugüne kadarki tüm kontrollerde haftasıyla uyumlu iyi olduğunu söyledi allaha şükür. Artık yaramaz olupda peşinde gezdirirken verdirecek o kiloları bilmiyorum

Merhaba hamişler.ilk gebeliğimve 54 kilo ile hamile kaldım. 6. ayımdayım 3 kilo aldım. sizlerde nasıl durumlar ?merak ediyorum acaba az kilo almamın bebeğime zararı olrmu gelişememe gibiAllah korusn. Birde oldum olası çok sulu gözüm. bebeğim de benm gbi mi olacak. merak ediyorum
Ben de 7.ayı bitirmek üzereyim ve 4 kilo aldım toplamda. Bebeğin gelişimi iyi olduğu sürece sıkıntı yoktur merak etme. Doktor kilo alamıyorsan daha çok ye dedi de iştahım olmuyor o kadar, ayda 1 kilo almama da normal demişti 4 hafta önce gittiğimde.

Bu konu beni de endiselendiriyor, yasim 35, hamileligimin 18. Haftasindayim, boy 1.56 cm hamile kaldigim kilo 48.5 (fakat ilk iki ay kilomda biraz dusme oldu bulantidan) simdi ise 49.2’yim toplamda 700 gram almisim. Tansiyon problemim var, reflu cok fena fazla da yiyemiyorum zaten.. bir de vejeteryanim. Ama balik birkac kere yiyebildim. Doktor ekstra bir bardak sut veya yogurt ekle dedi bugun gunluk menune..fakat gegirtiden fenalik geliyor fazla yedikce. Ama sen kilo almasan bile bebek bir sekilde senden alacak buyuyecek endise etme dedi. Ama benim de enerjiyr ihtiyacim oldugu icin dikkat etmem lazim. Canim sikiliyor bu duruma acikcasi. Umarim gittikce zorlasmaz reflu vs..:((

Yeni biz ekstra beslenemesek bile bebek bir sekilde bizden aliyor..fakat bu sefer bu durum bizi etkiliyor, ornegin yeterli kalsiyum almazsak bebek bizim depomuzdan kullaniyor vs.

Back