hamilelikte kaşıntı...puppp rahatsızlıg tedavisi

asyakasyak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
18
0
86
Ankara
arkadaslar daha önce pubb rahatsızlıgı geciren var mı..bende bu rahatsızlık war suan ve doktor kortizonluigne verdi...ama bekletiyorum....bebege bi zararı oluyormu? beni tecrübelerinizle aydınlatırsanız cok sevinirim.henüz 34.haftadayım ve cok korkuyorum

canım meraba bendede aynı rahatsızlık var şuan 36 haftalık hamileyim ve 34. haftadan sonra çıktı dktrm karaciğerden olabilir dedi test yaptı fakat enzimler normal çıktı...kaşıntılar dayanılmıycak kadar çok gece 5 veya 6 defa uyanıyorum kendimi kaşınırken buluyorum kollarım pütür pütür kabarıyo kızarıyo koltuk altımdan omuzlarıma kadar her yerımde var doktor kasıntı onleyıcı losyon ve alerjıler ıcın kullanılan kasıntı onleyıcı bı hap verdı bıraz rahatlattı gıbı ama kesınlıkle kesmıyo iğne konusuna gelince iğne tedavisi olduğunu bilmiyordum ama ilacı bile kullanmadan önce 1 hafta bekledim 2 ayrı doktora sordum bebişime bişey olmasın diye dayanamadığım için mecbur kaldım geçmedi ama hiç yoktan iyi terledikçe sıcakladıkça daha çok kaşınıyorum bugün ilacı içmeyi unuttum bak saat 3 kaşıntıdan gene uyuyamadım doğumdan sonra geçer dediler doğuma az kaldı dayanıyorum sırf bebeğim için bu arada benim doktorum hastalığın adını söylememişti vücudun gebeliğe reaksiyon gösteriyo dedi sadece

pubbb ne demek ben anlamadım canım yaa :) brndede kaşıntı var birde birşey soracam canım bende ara ara sarı akıntılar oluyor sence ne olabilir kaşıntıyla beraber oluyor

naila canım öncelikle msjın için çok tesekkurler..umarım bebegini gününde saglıklı bi sekilde kucagına alırsın...nede olsa tüm cileler onlar için..bugun benim bu rahatsızlıktaki 5.günüm ve kasıntım anormal derec ede arttı..doktorum dahada artacagını söyledi..bu arada iki tane igne vurdurdum fayda etmedi ve birs önce alerji ilacına da basladımm..bebegim için dayanırım diorum ilac almayayım diorum ama olmuoo...bende cildiye ve kadın dogum doktoruma sordum..ikiside bebek büyüdü kullanabilirsin dediler..cildiye doktorum cok artarsa bebek alınmak zorunda kalınabilr dedi..kadın dogumcum ise düşünülebilecek en son sey dedi..dayanmamı söyledii.ilac kullanmak erken dogumdan daha iyiymiş..sende böyle bişey söz konusu oldu mu...rabbim umarım en yakın zamanda sifamızı verir...

pubbb ne demek ben anlamadım canım yaa :) brndede kaşıntı var birde birşey soracam canım bende ara ara sarı akıntılar oluyor sence ne olabilir kaşıntıyla beraber oluyor

canım muhtemelen sendeki mantardır...kadın dogumcuna bi danis isrersen..pupp denilen rahatsızlık bebege karsı aolan bi alerji türüymüs ve dogum yapmadan gecmiomuss...allah basa vermesinn..

canım daha yeni olduğu için dayanılmaz geliyo olabilir ben neredeyse bir aydır çekiyorum. kollarım bacaklarım mafoldu kasımaktan eşim geceleri kalkıp kalkıp kaşınma diye bağırıyo dün itibariyle alerji hapınıda bırktım bi fayda etmiyodu yapacak bişey yok bebişler doğana kadar katlancaz allah sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin bu hastalık ta nerden bulduysa artık bula bula bizi bulmuş çok az görülen bi hastalık allah beterinden korusun ne diyelim ha bu arada kolanya felan da dene böyle kaşındıkça sürüyorum ferahlıyo ya geçiyo gibi geliyo en azından kendimi kandırıyorum

gunaydın arkadaslar konu ılgımı cektı bende 4 gundur acaıp kasınıyorum hamılelık yok anneme soyledım bır krem verdı daglara taslara kesıldı daha cok usutmekten gelıyor bır havlu ısıtıp ara ara vajınal bolgenıze koyun gercekten faydası var kremın adını yazıyorum arastırın ona gore kullanın prednol-a 30g ınsallah bebeklerınız saglıklı dunyaya gelır.

ben de 36+3 günlük hamileyim. vücudumun tamamı kaşınıyor. dr.um tahlil yaptırdı ve karaciğer enzimlerim çok yüksek çıktı. bunu hamilelik kolesterolü olduğunu ve nadir rastlanan bir durum olduğunu söyledi. sonuca göre farklı testler ve radyolojik incelemeler de yaptı. bebeğimi bu şekilde daha fazla bekletemeyeceğini ve haftaya alacağını söyledi.

hayırlısı olsun canım inşallah bi aksilik çıkmadan kavuşursun bebeğine haftaya alıncaksa bebek için o kadar erken sayılmaz gene 3 kilo civarında doğcak bebeğin sağlığı için böylesi gerekiyorsa doktorunun bi bildiği vardır benim doktorumda aynı rahatsızlıktan şüphelendi ama karaciğer enzimlerim normal çıktı.benimde gebeliğe alerjim varmış doğurmadan geçmiycek neyseki doğuma az kaldı allah hepimize şifa versin

aynı sorun bende cok baslarda cıkmısdı doktorum bana vucudumu kükürtlü sabunla yıkamamı ve daha sonra taze naneleri ezerek suyunu sürmemi istedi, Allaha cok şükür geçti benimde kaşımaktan kan oturuyodu inş. bunun sizlere faydası olur :)

kızlar ılk gebelıqım 29 hafdalık (7) aylık 1kq 400 qr olarak yapdım bır oqlum oldu normal doqum 2 ay küvozde kaldı suan ıse 5 yasına qırdı saqlıqı cok ıyı bu ıkıncı hamılelıqım ve 30 hafdalık oldu baslarda cok korkuyodum budamı erken olcak acaba dıye kı hala var korkum Allaha sukur ne sancım nede aqrım var ıns qununde alırım kucaqıma bebeqımı cok zor erken doqum bebeqın hayatı söz konusu oluyo bu qebelıqımde boyle seyler yasamam ıns yaa bırde seyı merak edıyorum bu ekranda cıkan bebek doqum hafdasını bende cıkarmak ısdıyorum ama olmuyo nasıl yapabılrıım yardım

sağol canım denemekte fayda var

inşallah gününde gelir bebişler bebek doqum hafdasını bende ilk yaptığımda olmamıştı bi kaç kere dene istersen belki olur

canım muhtemelen sendeki mantardır...kadın dogumcuna bi danis isrersen..pupp denilen rahatsızlık bebege karsı aolan bi alerji türüymüs ve dogum yapmadan gecmiomuss...allah basa vermesinn..

gerçek mii yaa o kadar o kötü mü diyorsun acaba bendede olacak mı ki şuan kaşıntı geçti ve akıntıda yok yinede gideyim mi ne diyorsun

canım cok gecmiş olsun...ama üzülme bak..benimde doktorum 36. haftaya ulasmaya calısıoo..gecen hafta kasıntılardan dolayı gittim dermatologuma...dayanamıyorsan kadın dogumcun alacak bebegi benden haber beklioo deddi..ben aglamaya baslayıncada korkacak bişeyin kalmadı,üzülmene gerek yok dedii ve 5 kortizon ignesi hap ve krem verip onları kullanmamı yarına kadar beklememi söyiedi..bu arada karaciger testleri yaptı ve parca aldı...bendeki belli pupp rahatsızlıgı ama tedbir olsun diee diger testleride yapıoo ve bazı durumlarda bebegide etkileyebiliomus kimi rahatsızlıklar..bu yüzden 36 hafta da müdahale ediolarmıs...bak sen ne güzel 36 yı devirmişşin...allah bebegini sagsalim kucagında nasip etsin...

naila canımm ne yaptınn kasıntıların gecti mi....ben ilac redavisini bıraktım ama yine baslıoo...dogum için doktorlar birsey dioolar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…