Hamilelikte kasinti illetine yardım lutfeen

ikizlerinannesiii

Hayatımın üç buçuk aşkı
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
41
30
3
37
Merhaba arkadaşlar bana yardım edin hamileligim in son haftalarindayim son 5 gundur bacaklarım felaket kaşınıyor soğuk sular kremler neler neler denedim yook geçmek bilmiyor. Doktorumu aradım soğuk koplex yap dedi bacaklarını yüksekte tut dedi. Korkuyorum çünkü önceki hamileyim de hamilelik alerjisi yaşadım ve haftalarca hastanede kortizon tedavisi gördüm bu kaşıntı ona benzemiyor görünüş olarakta benzemiyor. Başına böyle gelen varmiiii varsa nasıl geçirdi lütfen yardım edin :KK43::mad:

Hamile kalmadım henüz ama kaşıyınca iz kalır falan demişlerdi. Başka da bilgim yok :)

Benim ellerim, avuç içim kaşınıyor.
Doktoruma sorduğumda el, ayak, bacak kaşınmalarının oluşabileceğini, tuz ve karbonhidrattan uzak durmamı, soğuk kompres yapmamı söylemişti.
Gerçekten yediklerimde dikkat ettiğimde kaşıntım yok denecek seviyeye iniyor.
Belki sizinki de böyle bir şeydir.

Kolestaz olabilme ihtimali cok yuksek hele hamileligin ilerleyen zamanlarda. Karaciger tahlilleri yaptir canim mutlaka ast ve alt'ye baksinlar cunku bu durum bebege zararli olabiliyor. Arkadasimin 37. Haftada dogumunu baslattilar bu kasintilar yuzunden

Bende son zamanlarımdaym felaket kaşıntılar yaşıodum uyku bile uyuyamıyodum safra çamuru çıktı. Doktoruna söyle bi test yaptır bence canım.

Merhaba arkadaşlar bana yardım edin hamileligim in son haftalarindayim son 5 gundur bacaklarım felaket kaşınıyor soğuk sular kremler neler neler denedim yook geçmek bilmiyor. Doktorumu aradım soğuk koplex yap dedi bacaklarını yüksekte tut dedi. Korkuyorum çünkü önceki hamileyim de hamilelik alerjisi yaşadım ve haftalarca hastanede kortizon tedavisi gördüm bu kaşıntı ona benzemiyor görünüş olarakta benzemiyor. Başına böyle gelen varmiiii varsa nasıl geçirdi lütfen yardım edin :KK43::mad:
Kortizon aman cok berbat bir ilactir, hamileyken nasil veriyorlar? KAsinan yerlere sizma zeytinyagi surun ve fazlasini temiz pamuklu bezle patpatlayin. Aloe vera ozu merhemi varsa on da yardimci olur, sivrisinek kasintisi icin olan anti histaminik merhemler de olabilir ama bunu doktorunuza mutlaka sorun .

Islenmis ve nitrat iceren (salam sosis)besin asla tuketmeyin, soslardan, katkili besinlerden uzak durun. Asla cips, katkili kuru yemis, kuru meyve tuketmeyin. Gluteni hayatinizdan cikarin. Sampuan ve sabunlarinizi , bulasik ve camasir deterjanlarinizi alerji yapmayan cinsten alin. Yumusatici kullanmayin. Stresten uzak durun ve kotu hic bir sey dusunmeyin.

Kan tahlili yaptırdınız mı?
Karaciğer enzimleriniz yükselmiş olabiliro_O
Tabi bu mevsimde allerjikte olabilir..Test yaptırmanızı öneriyorum..İlk hamileliğimde benim kaşıntılarım olmuştu..

benim de çok beter kaşıntım olmuştu.36 haftalık doğum yapmıştım.belki de ondandı.bilemiyorum ama siz benim gibi cahilce davranmayın üzerinde durun tahlil vs. yaptırın muhakkak.

off o birşey eksikliğindendi ama unuttum şimdi..
ben ilk hamileliğimde kaşındım öyle bacaklar kaşınıyor sadece dimi ?
dizden altım kan revan içinde kalmıştı kaşımaktan..

brnimde bir haftadir ust gobek gogus boyun yuz puturcukler olustu. vede diger yerlerimdede var kasinmaya devam editorum vucufumun heryeri kasiniyor nerdeyse

Bende de ikizlerime hamileyken kaşıntı olmuştu. Karın bölgesinde ve bacaklarda. Ama öyle böyle değil çıldırtıcı derecede, kanıyordu artık. Doğum yapalı 9 ay oldu hala hafif de olsa izleri var. PUPPP diye bir hastalıktı benimki. 35. Haftdan sonra başlıyormuş. Bir araştırın isterseniz.Krem vermişti doktorum zaten 35+5 te doğum yaptım. İkizlerimden birinin suyu azalmış, acilen doğuma almışlardı.

Dr unuza danışın bebeğin suyu azalmış o yüzden kaşıntı yapıyor olabilir.PUPPP sa eğer kaşıntı için de cildiye uzmanına başvurun kadın doğumcular teşhis koyamayabiliyor ender görünen bi hastalıkmış. Kremi de ben doğumdan sonra kullanmıştım çünkü daha doktora gösteremeden acil doğum oldu. Dediğim gibi doktorlarınıza danışın. Geçmiş olsun.

bence acilinden doktor ile görüşün

hoş olmayan bir şeylerle karşılaşmayın

gebelik ilerlemiş

en azından bir daha kontrol etsinler

bugun doktora sordum .el ici ayak tabaninda olan kasinti karaciger bozukluk isareti olabiliyormus . hamileliktede vucutta gorulen kasinti norml dedi

Back
X