• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Karın Şişmemesi

Zaten bu yazdığı ile bir hekim olmadığı anlaşılıyor.

Alkol alımı fetal alkol sendromuna yol açar. Her gün fazla miktarda alkole maruz kalan bebeklerde doz bağımlı olarak düşük ağırlıklı doğum, zihinsel fonksiyonlarda zayıflık, şekilsel deformasyonlar, nörolojik gelişimsel problemler ve hatta fetüs alkol sendromu gibi sorunlar gözlemlenebilir. Bundan dolayı hiçbir gebenin alkol alması hoş bir durum değildir.

Sigara içtiğiniz zaman dolaşıma karışacak olan nikotin, karbonmonoksit ve siyanür bebeğinize gidecek olan oksijenin kalitesini ve miktarını azaltacaktır. Bir diğer deyişle bebek daha az oksijen alacaktır. Bu nedenle bebeğinizin eşi yani plesanta erken yaşlanacak belki de ilerleyen dönemlerde bebeğinizin beslenmesine yetmeyecektir. Bu da fetüs yani bebeğin kaybına, gelişme bozukluğuna maalesef ki yol açmaktadır. Daha bunun gibi birçok soruna zemin hazırlayacaktır. Sıklıkla rastlanan sorunlar erken doğum, ölü doğum, anne rahminde ölüm, düşük ağırlıklı doğum, fetal stres nedeniyle sezaryen doğum gibi sorunlara yol açabilir.

Eğer sigara ve alkol kullanırsanız çocuğunuz ilerde kullandığı sigara ve alkoller sizin yüzünden olmaz. Tabi yukarıda yazan sorunlar yaşamayıp sağlıklı bir bebeğiniz olursa.
İnsanları yanlış bilgilendirmeyin lütfen. K Kadindoktoruolankadin .
Sen şimdi böyle yazdın ama anlamadı ki o. :KK61:

Estağfurullah ne haddime. Ancak demesiğinizi bırakmadınız. Sanki konu başlığı açılana para veriliyor da sizin hakkınızı yedim. Hiç hoş değil hiç...
Başlık açana para vermiyorlar fakat bazı insanlar internet üzerinden farklı kimliklere bürünebiliyor. Genelde olmak istediği ama olamadığı kişi ya da meslek sahibi gibi davranıp kendilerini tatmin ediyorlar.

Sizin de verdiğiniz tavsiyeler, yazdıklarınız vs bir doktorun bilgi birikimi gibi görünmüyor. "iç karnınız genişse bebek içeride büyüyordur" komik bi tanımlama olmuş. Geniş değilse dışarıda mı büyüyor yani?

Yazdığınız çoğu şey zaten bir tıkla ulaşılabilecek, genel olarak bir çok kadının, genç kızın bildiği şeyler.
Bir şüpheniz varsa anne babadan destek isteyin, onlara anlatın demek için doktor olmaya gerek yok zaten.
Burada bir sürü sürtünmeli başlık açılıyor "hamile miyim?" diye ve herkes aynı tavsiyelerde bulunuyor zaten. Siz çok aman aman bilgiler vermiş edasıyla ben doktorum deyince inanması zor olmuş kusura bakmayın.

İste aranan kan bulundu 😍
Bende doktor değilim fakat zihinsel engelliler öğretmeniyim ve bunların hepsinin dersini gördük ayrıntısına kadar. Halk dili ile yazmakla kafadan uydurup yazmanın arasındaki ince çizgiyi bilememiş konu sahibimiz.

Bende doktor değilim fakat zihinsel engelliler öğretmeniyim ve bunların hepsinin dersini gördük ayrıntısına kadar. Halk dili ile yazmakla kafadan uydurup yazmanın arasındaki ince çizgiyi bilememiş konu sahibimiz.
Ya rezalet, bir de doktorluguma laf soyletmem demis bana 😂😂😂
Sadece masum bi tahmin yaptım 😅
Yapmaaa demaaa 😅
Gitti buralardan. :KK42:
O zaman bu gecenin kahramani benim 😎 kimse cin olmadan adam carpmaya calismasin 🤓🤓🤓

Kendimi çok saftorik hissettm🤣 detaylı okuyunca yanlış yazdığı cok sey var. Minnoş kalbim duyarlı bir yürek buldu sandı ve hemen atladı tebriks diye. Aaaaah sen ve ben daha çok üzülücez bu dünyada minnak kalbim💔
Bi tane balık gibi davrandın biraz sanki burda. 🤐

Back