• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Karın Şişmemesi

Kaba tabir kullanmışım ne zaman yazdığımı da çok hatırlamıyorum ancak yanlış bir terim değil boşalmak. Bizzat akrabamdır 6 ay boyunca her ay lekelenme şekilde akkntı görüp doğum yapan bilginiz olsun :))
Boşalmamak doğum kontrol yöntemi mi? Kelimeye mi takıldım sizce?

Kaba tabir kullanmışım ne zaman yazdığımı da çok hatırlamıyorum ancak yanlış bir terim değil boşalmak. Bizzat akrabamdır 6 ay boyunca her ay lekelenme şekilde akkntı görüp doğum yapan bilginiz olsun :))
Fıtık mı? Kaynımda da var.

Ben hemen soyleyeyim 3 ekim 2020’de yazmissiniz bu mesaji ve tekrar soyluyorum doktor falan degilsiniz, kandirmayin insanlari

Merhaba dostlar size biraz bilgilendirme yapmak istedim. Bir çok hastam bana gelip karnının şişmediğini çocuğunun sağlıksız mı olduğunu soruyor. Halk tabiriyle anlatmak gerekirse her annenin karnı şişmez. Bazı annelerde 6. Ayda şişlik bazı annelerde sadece ödem gibi şişlik görülür. Bunun sebebi iç karın genişliğidir. Bir kadının iç karnı genişse eğer bebek içerde büyür bu yüzden karın hiç şişmez. Genelde daha zayıf annelerimizde bu durum görülür. Ancak hamilelik belirtileri aynıdır. Mide bulantısı, üstüne görme, baş dönmesi vb. belirtiler yine de mutlaka olur. Karın şişmese de çocuğunuz çok çok sağlıklı bir şekilde dünyaya gelebilir. Karnınızdaki vurmaları, hareketleri yine de anne içgüdüsüne sabip olduğunuz için hissedersiniz. Dışarıdan da gözle görülür hareketler olabilir ancak sıklıkla olmaz. Ne yazık ki bir kaç hastam daha 18 yaşını geçmemiş... Eğer 18 yaşından küçükseniz ve bu yazıyı okuyorsanız bir kaç tavsiyem olacak. Hata yapmışsınızdır ancak dönülmeyecek hatalar yapmayın. Şüphelendiğiniz bir durum varsa erken müdahale için aile bireyinizden ve ya büyüğünüzden yardım isteyin. Ailenizden başka dostunuzun olmadığını unutmayın ve sizi buna iten şey her neyse bundan uzaklaşın. Toplumumuzda ve inancımızda yanlış olarak bilinen bu durumlar aslında sağlığınız açısından çok önemlidir. 20 yaşına kadar gelişim evresi devam etmektedir. Gelişimini tamamlayamamış bir organ, bir hücre hayatınıza mal olabilir. Bu duyguları tatmak için yaşınızı bekleyin çocuklarım. Hata yapmayaya özen gösterin, ailenizi hayal kırıklığına uğratmayın. Bu kısa nasihatımdan sonra belirtmek isterim ki hamileyken doktor kontrolünde egzersizlerinizi mutlaka yapın. Kötü alışkanlıklardan uzak durmalısınız. Bu çocuğa zarar vermese bile ona "Bağımlı olarak doğmak" adını verdiğimiz bir metod ile dünyaya getirirsiniz. Hamileyken sigara içerseniz ilerde çocuğunuz nikotin bağımlısı olur ve sigara içer. Alkol bağımlısıysanız çocuğunuz ilerde alkole bağımlı hale gelir. Lütfen bunlara çok dikkat edelim sevgili anne adayları. İyi akşamlar dilerim sorularınızı yazabilirsiniz...
Düzeltemezsiniz alıntıladım.
Ya lütfen insanları salak yerine koymayın. Burda gerçekten insanlar hassas durumdalar. Akrabadan örnek vermeye kadar geldi iş. İnanılmaz bi saçmalık. İçine boşalmasın demişsiniz hamile kalmamak için. Çocuk yerleşiyo demişsiniz. Bin tane tabir kullanılabilir. Ve emin olun burda çoğunluk her şeye hakim.

Sizde haklısınız işim gücüm yok burdaki insanları kandıracağım...
Kusura bakmayın da ben doktor olsam birileri de bana böyle bir ithamda bulunsa şöyle doktorluk terimlerinden oluşan bir yazı döşenirim en azından. Ama siz olayı yakınım da böyleye getirdiniz. Başından beri mesajlarınızda hiç bilimsellik yok. Şurda zaten bir çok kadın bu yazdıklarınızın daha afilisini yazabilir.

Öncelikle sınırlarımızı aşmamalıyız. Neden bu kadar sinirlendiniz bilmiyorum ancak ben başında da belirttiğim gibi "Halk Tabiri" kalıbını kullandım ben buraya implantasyon yazsam anlamayacak insanlar olabileceğini düşündüğüm için bu şekilde belirttim. Bana velisi ile gelen çocuk hastalarım var ve eminim hepimizde olduğu gibi onlarında akıllı telefonları vardır ve bu konularda araştırmalar yapıyorlardır. Ben onlara bir abla, teyze nasihatı vermek istedim. Hastanemde bana gelen çocuk hastaların ailelerinin ya da çocukların ne şekilde olduklarını bilemezsiniz. Ağlamaktan harap olmuş insanlar var. Benim amacım halk dilinde bilgilendirme yapıp çocuklarımızı bu tarz uygunluğu görülmeyen işlerden uzak tutmaya çalıştım. Bazı annelerimiz 9 ay boyunca mide bulantısı yaşamayabilir ya da farklı belirtileri göstermeyebilir ama hamile olabilirler evet benim amacım eğer bir belirti yaşıyorsa karnım şişmiyor diyip kestirip atmamalarıydı. Herşeye laf edebilirsiniz ama doktorluğum söz konusuysa orada durmanız gerekli. Kimse kimsenin işine laf söylememeli. İyi akşamlar dilerim.
Ustune gorme cok idtisnai bir durum. Genellemeniz bile doktor olmadiginizi gosteriyor.

Asla hekim oldugunuza inanmak istemiyorum bu yazim diliyle :işsiz:
Hamileyken sigara içerseniz ilerde çocuğunuz nikotin bağımlısı olur ve sigara içer. Alkol bağımlısıysanız çocuğunuz ilerde alkole bağımlı hale gelir.
Zaten bu yazdığı ile bir hekim olmadığı anlaşılıyor.

Alkol alımı fetal alkol sendromuna yol açar. Her gün fazla miktarda alkole maruz kalan bebeklerde doz bağımlı olarak düşük ağırlıklı doğum, zihinsel fonksiyonlarda zayıflık, şekilsel deformasyonlar, nörolojik gelişimsel problemler ve hatta fetüs alkol sendromu gibi sorunlar gözlemlenebilir. Bundan dolayı hiçbir gebenin alkol alması hoş bir durum değildir.

Sigara içtiğiniz zaman dolaşıma karışacak olan nikotin, karbonmonoksit ve siyanür bebeğinize gidecek olan oksijenin kalitesini ve miktarını azaltacaktır. Bir diğer deyişle bebek daha az oksijen alacaktır. Bu nedenle bebeğinizin eşi yani plesanta erken yaşlanacak belki de ilerleyen dönemlerde bebeğinizin beslenmesine yetmeyecektir. Bu da fetüs yani bebeğin kaybına, gelişme bozukluğuna maalesef ki yol açmaktadır. Daha bunun gibi birçok soruna zemin hazırlayacaktır. Sıklıkla rastlanan sorunlar erken doğum, ölü doğum, anne rahminde ölüm, düşük ağırlıklı doğum, fetal stres nedeniyle sezaryen doğum gibi sorunlara yol açabilir.

Eğer sigara ve alkol kullanırsanız çocuğunuz ilerde kullandığı sigara ve alkoller sizin yüzünden olmaz. Tabi yukarıda yazan sorunlar yaşamayıp sağlıklı bir bebeğiniz olursa.
İnsanları yanlış bilgilendirmeyin lütfen. K Kadindoktoruolankadin .

Zaten bu yazdığı ile bir hekim olmadığı anlaşılıyor.

Alkol alımı fetal alkol sendromuna yol açar. Her gün fazla miktarda alkole maruz kalan bebeklerde doz bağımlı olarak düşük ağırlıklı doğum, zihinsel fonksiyonlarda zayıflık, şekilsel deformasyonlar, nörolojik gelişimsel problemler ve hatta fetüs alkol sendromu gibi sorunlar gözlemlenebilir. Bundan dolayı hiçbir gebenin alkol alması hoş bir durum değildir.

Sigara içtiğiniz zaman dolaşıma karışacak olan nikotin, karbonmonoksit ve siyanür bebeğinize gidecek olan oksijenin kalitesini ve miktarını azaltacaktır. Bir diğer deyişle bebek daha az oksijen alacaktır. Bu nedenle bebeğinizin eşi yani plesanta erken yaşlanacak belki de ilerleyen dönemlerde bebeğinizin beslenmesine yetmeyecektir. Bu da fetüs yani bebeğin kaybına, gelişme bozukluğuna maalesef ki yol açmaktadır. Daha bunun gibi birçok soruna zemin hazırlayacaktır. Sıklıkla rastlanan sorunlar erken doğum, ölü doğum, anne rahminde ölüm, düşük ağırlıklı doğum, fetal stres nedeniyle sezaryen doğum gibi sorunlara yol açabilir.

Eğer sigara ve alkol kullanırsanız çocuğunuz ilerde kullandığı sigara ve alkoller sizin yüzünden olmaz. Tabi yukarıda yazan sorunlar yaşamayıp sağlıklı bir bebeğiniz olursa.
İnsanları yanlış bilgilendirmeyin lütfen. K Kadindoktoruolankadin .
İste aranan kan bulundu 😍

Back