• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Karın Şişmemesi

Kadindoktoruolankadin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2020
60
15
8
26
Merhaba dostlar size biraz bilgilendirme yapmak istedim. Bir çok hastam bana gelip karnının şişmediğini çocuğunun sağlıksız mı olduğunu soruyor. Haşk tabiriyle anlatmak gerekirse her annenin karnı şişmez. Bazı annelerde 6. Ayda şişlik bazı annelerde sadece ödem gibi şişlik görülür. Bunun sebebi iç karın genişliğidir. Bir kadının iç karnı genişse eğer bebek içerde büyür bu yüzden karın hiç şişmez. Genelde daha zayıf annelerimizde bu durum görülür. Ancak hamilelik belirtileri aynıdır. Mide bulantısı, üstüne görme, baş dönmesi vb. belirtiler yine de mutlaka olur. Karın şişmese de çocuğunuz çok çok sağlıklı bir şekilde dünyaya gelebilir. Karnınızdaki vurmaları, hareketleri yine de anne içgüdüsüne sabip olduğunuz için hissedersiniz. Dışarıdan da gözle görülür hareketler olabilir ancak sıklıkla olmaz. Ne yazık ki bir kaç hastam daha 18 yaşını geçmemiş... Eğer 18 yaşından küçükseniz ve bu yazıyı okuyorsanız bir kaç tavsiyem olacak. Hata yapmışsınızdır ancak dönülmeyecek hatalar yapmayın. Şüphelendiğiniz bir durum varsa erken müdahale için aile bireyinizden ve ya büyüğünüzden yardım isteyin. Ailenizden başka dostunuzun olmadığını unutmayın ve sizi buna iten şey her neyse bundan uzaklaşın. Toplumumuzda ve inancımızda yanlış olarak bilinen bu durumlar aslında sağlığınız açısından çok önemlidir. 20 yaşına kadar gelişim evresi devam etmektedir. Gelişimini tamamlayamamış bir organ, bir hücre hayatınıza mal olabilir. Bu duyguları tatmak için yaşınızı bekleyin çocuklarım. Hata yapmayaya özen gösterin, ailenizi hayal kırıklığına uğratmayın. Bu kısa nasihatımdan sonra belirtmek isterim ki hamileyken doktor kontrolünde egzersizlerinizi mutlaka yapın. Kötü alışkanlıklardan uzak durmalısınız. Bu çocuğa zarar vermese bile ona "Bağımlı olarak doğmak" adını verdiğimiz bir metod ile dünyaya getirirsiniz. Hamileyken sigara içerseniz ilerde çocuğunuz nikotin bağımlısı olur ve sigara içer. Alkol bağımlısıysanız çocuğunuz ilerde alkole bağımlı hale gelir. Lütfen bunlara çok dikkat edelim sevgili anne adayları. İyi akşamlar dilerim sorularınızı yazabilirsiniz...

Merhaba dostlar size biraz bilgilendirme yapmak istedim. Bir çok hastam bana gelip karnının şişmediğini çocuğunun sağlıksız mı olduğunu soruyor. Halk tabiriyle anlatmak gerekirse her annenin karnı şişmez. Bazı annelerde 6. Ayda şişlik bazı annelerde sadece ödem gibi şişlik görülür. Bunun sebebi iç karın genişliğidir. Bir kadının iç karnı genişse eğer bebek içerde büyür bu yüzden karın hiç şişmez. Genelde daha zayıf annelerimizde bu durum görülür. Ancak hamilelik belirtileri aynıdır. Mide bulantısı, üstüne görme, baş dönmesi vb. belirtiler yine de mutlaka olur. Karın şişmese de çocuğunuz çok çok sağlıklı bir şekilde dünyaya gelebilir. Karnınızdaki vurmaları, hareketleri yine de anne içgüdüsüne sabip olduğunuz için hissedersiniz. Dışarıdan da gözle görülür hareketler olabilir ancak sıklıkla olmaz. Ne yazık ki bir kaç hastam daha 18 yaşını geçmemiş... Eğer 18 yaşından küçükseniz ve bu yazıyı okuyorsanız bir kaç tavsiyem olacak. Hata yapmışsınızdır ancak dönülmeyecek hatalar yapmayın. Şüphelendiğiniz bir durum varsa erken müdahale için aile bireyinizden ve ya büyüğünüzden yardım isteyin. Ailenizden başka dostunuzun olmadığını unutmayın ve sizi buna iten şey her neyse bundan uzaklaşın. Toplumumuzda ve inancımızda yanlış olarak bilinen bu durumlar aslında sağlığınız açısından çok önemlidir. 20 yaşına kadar gelişim evresi devam etmektedir. Gelişimini tamamlayamamış bir organ, bir hücre hayatınıza mal olabilir. Bu duyguları tatmak için yaşınızı bekleyin çocuklarım. Hata yapmayaya özen gösterin, ailenizi hayal kırıklığına uğratmayın. Bu kısa nasihatımdan sonra belirtmek isterim ki hamileyken doktor kontrolünde egzersizlerinizi mutlaka yapın. Kötü alışkanlıklardan uzak durmalısınız. Bu çocuğa zarar vermese bile ona "Bağımlı olarak doğmak" adını verdiğimiz bir metod ile dünyaya getirirsiniz. Hamileyken sigara içerseniz ilerde çocuğunuz nikotin bağımlısı olur ve sigara içer. Alkol bağımlısıysanız çocuğunuz ilerde alkole bağımlı hale gelir. Lütfen bunlara çok dikkat edelim sevgili anne adayları. İyi akşamlar dilerim sorularınızı yazabilirsiniz...
Asla hekim oldugunuza inanmak istemiyorum bu yazim diliyle :işsiz:

Neden böyle süşündüğünüzü sorabilir miyim?
Yazim diliniz, anlatiminiz, uslubunuz cok kotu. İnsanlarin kac yasinda cinsellik yasayacagina kadar yorum yapma haddini kendinizde nasil bulabiliyorsunuz? Ustelik mide bulantisi, bas donmesi, ustune gorme!!! Gibi belirtilerin herkeste kesin bulunacagini yazmissiniz. Oysa ki insan vucudu degiskendir; bunu cok iyi biliyor olmalisiniz. Ustelik ustune gorme tabirini bir doktorun kullandigini hic duymadim. Ebe olabilirsiniz, tibbi sekreter olabilirsiniz ama doktor degilsiniz bence

Yazim diliniz, anlatiminiz, uslubunuz cok kotu. İnsanlarin kac yasinda cinsellik yasayacagina kadar yorum yapma haddini kendinizde nasil bulabiliyorsunuz? Ustelik mide bulantisi, bas donmesi, ustune gorme!!! Gibi belirtilerin herkeste kesin bulunacagini yazmissiniz. Oysa ki insan vucudu degiskendir; bunu cok iyi biliyor olmalisiniz. Ustelik ustune gorme tabirini bir doktorun kullandigini hic duymadim. Ebe olabilirsiniz, tibbi sekreter olabilirsiniz ama doktor degilsiniz bence
Öncelikle sınırlarımızı aşmamalıyız. Neden bu kadar sinirlendiniz bilmiyorum ancak ben başında da belirttiğim gibi "Halk Tabiri" kalıbını kullandım ben buraya implantasyon yazsam anlamayacak insanlar olabileceğini düşündüğüm için bu şekilde belirttim. Bana velisi ile gelen çocuk hastalarım var ve eminim hepimizde olduğu gibi onlarında akıllı telefonları vardır ve bu konularda araştırmalar yapıyorlardır. Ben onlara bir abla, teyze nasihatı vermek istedim. Hastanemde bana gelen çocuk hastaların ailelerinin ya da çocukların ne şekilde olduklarını bilemezsiniz. Ağlamaktan harap olmuş insanlar var. Benim amacım halk dilinde bilgilendirme yapıp çocuklarımızı bu tarz uygunluğu görülmeyen işlerden uzak tutmaya çalıştım. Bazı annelerimiz 9 ay boyunca mide bulantısı yaşamayabilir ya da farklı belirtileri göstermeyebilir ama hamile olabilirler evet benim amacım eğer bir belirti yaşıyorsa karnım şişmiyor diyip kestirip atmamalarıydı. Herşeye laf edebilirsiniz ama doktorluğum söz konusuysa orada durmanız gerekli. Kimse kimsenin işine laf söylememeli. İyi akşamlar dilerim.

Öncelikle sınırlarımızı aşmamalıyız. Neden bu kadar sinirlendiniz bilmiyorum ancak ben başında da belirttiğim gibi "Halk Tabiri" kalıbını kullandım ben buraya implantasyon yazsam anlamayacak insanlar olabileceğini düşündüğüm için bu şekilde belirttim. Bana velisi ile gelen çocuk hastalarım var ve eminim hepimizde olduğu gibi onlarında akıllı telefonları vardır ve bu konularda araştırmalar yapıyorlardır. Ben onlara bir abla, teyze nasihatı vermek istedim. Hastanemde bana gelen çocuk hastaların ailelerinin ya da çocukların ne şekilde olduklarını bilemezsiniz. Ağlamaktan harap olmuş insanlar var. Benim amacım halk dilinde bilgilendirme yapıp çocuklarımızı bu tarz uygunluğu görülmeyen işlerden uzak tutmaya çalıştım. Bazı annelerimiz 9 ay boyunca mide bulantısı yaşamayabilir ya da farklı belirtileri göstermeyebilir ama hamile olabilirler evet benim amacım eğer bir belirti yaşıyorsa karnım şişmiyor diyip kestirip atmamalarıydı. Herşeye laf edebilirsiniz ama doktorluğum söz konusuysa orada durmanız gerekli. Kimse kimsenin işine laf söylememeli. İyi akşamlar dilerim.
Bu dediginiz kamu spotu tadindaki uyarilar, onlemler vb her sey cocuklarin ebeveynlerinin sorumlulugunda ve sadece onlari ilgilendirir.
Akilli telefon sahibi gencler olur da mesajinizi okurlarsa verecekleri tepki asla dusundugunuz gibi olmayacak; bunu psikiyatri egitimi almis oldugunuzdan daha iyi biliyor olmalisiniz.
ustelik biz kk kadinlari baya kultur mantari gibiyizdir; implantasyonu da fazlasini da gayet iyi biliyoruz siz merak etmeyin. Hatta hamilelik vb konularda o kadar bilgi sahibiyiz ki burdan hicbir kadin neden karnim sismiyor diye dusunmez siz merak etmeyin.
cok eskiden bir uye vardi, kadin dogum doktoru olmak istiyorum cok okuyacagim cok arastiracagim vs yazmisti, bana nedense onu hatirlattiniz.
hepimiz hamilelikte “karnimizin sismemesinjn ic karin buyuklugunden” kaynaklandigini ogrendigimiz, bu ulasilmasi ve ogrenilmesi guc kutsal bilgilere sizin sayenizde ulasabildigimiz icin size mutesekkiriz, size de iyi aksamlar

Bu dediginiz kamu spotu tadindaki uyarilar, onlemler vb her sey cocuklarin ebeveynlerinin sorumlulugunda ve sadece onlari ilgilendirir.
Akilli telefon sahibi gencler olur da mesajinizi okurlarsa verecekleri tepki asla dusundugunuz gibi olmayacak; bunu psikiyatri egitimi almis oldugunuzdan daha iyi biliyor olmalisiniz.
ustelik biz kk kadinlari baya kultur mantari gibiyizdir; implantasyonu da fazlasini da gayet iyi biliyoruz siz merak etmeyin. Hatta hamilelik vb konularda o kadar bilgi sahibiyiz ki burdan hicbir kadin neden karnim sismiyor diye dusunmez siz merak etmeyin.
cok eskiden bir uye vardi, kadin dogum doktoru olmak istiyorum cok okuyacagim cok arastiracagim vs yazmisti, bana nedense onu hatirlattiniz.
hepimiz hamilelikte “karnimizin sismemesinjn ic karin buyuklugunden” kaynaklandigini ogrendigimiz, bu ulasilmasi ve ogrenilmesi guc kutsal bilgilere sizin sayenizde ulasabildigimiz icin size mutesekkiriz, size de iyi aksamlar
Ne kadar karamsarsınız böyle. Olurda birisi bir soru sormak ister diye bu konu başlığını açmıştım ancak içimi kararttınız kibirli halinizle bir şey diyemiyorum gerçekten...

21 yaşında doktor olmak?

Ne kadar karamsarsınız böyle. Olurda birisi bir soru sormak ister diye bu konu başlığını açmıştım ancak içimi kararttınız kibirli halinizle bir şey diyemiyorum gerçekten...
Aslinda cok tevazu sahibi bir insanimdir, salak yerine konmayi sevmiyorum diyelim 😂

Merhabalar bu tarz başlıkları çok görüyorum. Hamile olmanız ihtimali hakkında bir yorum yapmak doğru olmaz ancak önünüzdeki 2 aya çok dikkat edin. Bu aylarda üstüne görme yaşayabilirsiniz. Bu da bir pedi doldurmayacak kadar lekelenme, kan anlamına gelir. İçerde oluşan çocuk tam olarak kendine yer açmak ister ve bu sebeple 10 kadından 8inde görülen üstüne görme adını verdiğimiz kanama meydana gelir. Gebelik testleri her zaman doğru sonuçlar vermez. Bir daha ilişkiye girerseniz kendinizi riske atmamak adına içine bpşalmamasını sağlayınız iyi günler.
Bu bir konudaki mesajınız. İçine boşalmamak yerine doğru düzgün korunmayı önermeniz gerekmez mi? İmplantasyon için 2 ay süre vermek? :KK70:
İçerde çocuk oluşuyor diye tanımlamak... :halay:

Estağfurullah ne haddime. Ancak demesiğinizi bırakmadınız. Sanki konu başlığı açılana para veriliyor da sizin hakkınızı yedim. Hiç hoş değil hiç...
İnsanlari yanlis bilgilendiriyorsunuz, seviyorum burdaki insanlari, arkadaslarim gibi oldu hepsi. Buna goz yumamadim diyelim 😅

Bu bir konudaki mesajınız. İçine boşalmamak yerine doğru düzgün korunmayı önermeniz gerekmez mi? İmplantasyon için 2 ay süre vermek? :KK70:

Kaba tabir kullanmışım ne zaman yazdığımı da çok hatırlamıyorum ancak yanlış bir terim değil boşalmak. Bizzat akrabamdır 6 ay boyunca her ay lekelenme şekilde akkntı görüp doğum yapan bilginiz olsun :))

Back