- 3 Ekim 2020
- 60
- 15
- 8
- 26
- Konu Sahibi Kadindoktoruolankadin
Merhaba dostlar size biraz bilgilendirme yapmak istedim. Bir çok hastam bana gelip karnının şişmediğini çocuğunun sağlıksız mı olduğunu soruyor. Haşk tabiriyle anlatmak gerekirse her annenin karnı şişmez. Bazı annelerde 6. Ayda şişlik bazı annelerde sadece ödem gibi şişlik görülür. Bunun sebebi iç karın genişliğidir. Bir kadının iç karnı genişse eğer bebek içerde büyür bu yüzden karın hiç şişmez. Genelde daha zayıf annelerimizde bu durum görülür. Ancak hamilelik belirtileri aynıdır. Mide bulantısı, üstüne görme, baş dönmesi vb. belirtiler yine de mutlaka olur. Karın şişmese de çocuğunuz çok çok sağlıklı bir şekilde dünyaya gelebilir. Karnınızdaki vurmaları, hareketleri yine de anne içgüdüsüne sabip olduğunuz için hissedersiniz. Dışarıdan da gözle görülür hareketler olabilir ancak sıklıkla olmaz. Ne yazık ki bir kaç hastam daha 18 yaşını geçmemiş... Eğer 18 yaşından küçükseniz ve bu yazıyı okuyorsanız bir kaç tavsiyem olacak. Hata yapmışsınızdır ancak dönülmeyecek hatalar yapmayın. Şüphelendiğiniz bir durum varsa erken müdahale için aile bireyinizden ve ya büyüğünüzden yardım isteyin. Ailenizden başka dostunuzun olmadığını unutmayın ve sizi buna iten şey her neyse bundan uzaklaşın. Toplumumuzda ve inancımızda yanlış olarak bilinen bu durumlar aslında sağlığınız açısından çok önemlidir. 20 yaşına kadar gelişim evresi devam etmektedir. Gelişimini tamamlayamamış bir organ, bir hücre hayatınıza mal olabilir. Bu duyguları tatmak için yaşınızı bekleyin çocuklarım. Hata yapmayaya özen gösterin, ailenizi hayal kırıklığına uğratmayın. Bu kısa nasihatımdan sonra belirtmek isterim ki hamileyken doktor kontrolünde egzersizlerinizi mutlaka yapın. Kötü alışkanlıklardan uzak durmalısınız. Bu çocuğa zarar vermese bile ona "Bağımlı olarak doğmak" adını verdiğimiz bir metod ile dünyaya getirirsiniz. Hamileyken sigara içerseniz ilerde çocuğunuz nikotin bağımlısı olur ve sigara içer. Alkol bağımlısıysanız çocuğunuz ilerde alkole bağımlı hale gelir. Lütfen bunlara çok dikkat edelim sevgili anne adayları. İyi akşamlar dilerim sorularınızı yazabilirsiniz...