• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte kabızlık

Eymenim13

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2016
3
0
1
30
Arkadaslar 3 aylık hamileyim ama kabızlık sorunum var doktorum duphaloc diye bir şurup verdi pekte adası yok ne yapmalıyım sizce bi yardım bekliyorum artık çaresizim

Zaten hamileliğin en kötü sorunlarından biri kabızlık canım. Ikinamiyorsun da. Doktorunla görüş canım onun kontrolünde ol. Benim hep sürmüştü.

Ben birkaç kere oldum yarim cay bardağı zeytinyağı içtim hemen fayda etmişti...cok zor allah yardımcıniz olsun

Kahvaltı tabağının üzerine zeytinyağı gezdir,kayısı suyu iç kahvaltıda..salatalara yağ eklemeyi unutma,kepekli ekmek tüket,hareket de etmelisin tabi..bir de bol su..ben de 3. Aydan sonra çok zorlanmıştım ama yazdıklarımı uygulamak çok rahatlattı

2. Trimesterda vitaminlerle beraber demir hapı verirse doktor çok rahat edersin.

Sabahları ılık limonlu su da iyi gelir.
Kayısı ye.

Ne duphalac ne kayisi vs hicbir seyin faydasi olmadi bana.
Cok perisanim.

Ben ilk 3 ay kabizlik ve gazdan yemek yiyemez duruma gelmistim. Cozumu sabah ac karnina kuru erik yemekte buldum. Bazen hem aksam hem sabah yedim ustune bol su. Cok iyi gelmisti taa ki demir hapina baslayana kadar. Kayisi komposto vs bana etki etmiyor, duphalac da bir sise ictim artik icmiyorum. Suan kuru incir ve erige devam ediyorum. Cok etkili degil ama diger turlu cok daha fena.

Ben bu konuda doktorumla konusmutum.. Cok rahatsizlandigimda haplarimi kesiyordum, normala bindinde gine basliyorsum.. Haplarimi bir gun kulanir bir gun kulanmazdim veya.. Ilk once tabiki doktorunla tanisin. Gecmis olsun..

Kızlar merhaba bir sorum olacak bugün affedersiniz büyük tuvaletimi yaparken biraz acı hissettim ve hafif kanama oldu parlak kırmızı renkte tuvalet kağıdına geldi sonra az önce küçük tuvaletim için gittiğim de yine peçete ile temizlerken yeniden popo tarafımdan kanama oldu parlak kırmızı bende Arko krem sürdüm ama yandığını hissediyorum şu anda siZce önemli başka bir sorun değildir demi başına böyle gelen var mı acaba

Kızlar merhaba bir sorum olacak bugün affedersiniz büyük tuvaletimi yaparken biraz acı hissettim ve hafif kanama oldu parlak kırmızı renkte tuvalet kağıdına geldi sonra az önce küçük tuvaletim için gittiğim de yine peçete ile temizlerken yeniden popo tarafımdan kanama oldu parlak kırmızı bende Arko krem sürdüm ama yandığını hissediyorum şu anda siZce önemli başka bir sorun değildir demi başına böyle gelen var mı acaba
Eğer kabizsan hafif cizilme olmustur belki.

ben bunu surejli yasiyorum malesef canim. Ben hamilr kalmadan once hep ilac icerek wc yr cikiyordum, kabizlik benim cocuklikten problemim oldugu icin hemoroid amleiyati bile oldum zamaninda ama gel gelelim ki gebe kalinca tum duzenim bozuldu ilac yasak bitki cayi yasak simdi wc ye 3,4 gunde zor cikiyorum ve kaniyor aciyor, kantoron yagi suruyorum agriyan yere, kaysi filan bana da hic yaramiyor

Dubalac ben de kullandim ama tirt hemen bitiyor surekli yazdirmakla ugrasmaktan da usandim .herkese iyi gelen baskasina iyi gelmiyor iste allah yardimciz olsun

Ben duphalac muadili osmolak kullandım. Günde 3 kere 1 yemek kaşığı rahatlatıyordu beni. Lavman yaptın mı? Libalaks çok kullanmıştım ben o en zararsızı.

Arkadaslar 3 aylık hamileyim ama kabızlık sorunum var doktorum duphaloc diye bir şurup verdi pekte adası yok ne yapmalıyım sizce bi yardım bekliyorum artık çaresizim
Demir ilacı kullanıyorsanız ondan olabilir. Her sabah kahvaltıdan önce 2 kuru incir veya 2 kuru kayısı yiyip uzerine 1 bardak sıcağa yakın ılık su icin. 2 saatte bir 2 bardak su için. Lifli gıda tuketin. Salata yemeye özen gösterin. İlaç bitki çayı vs ye çok bulasmayin derim. Bağırsak çalıştıran çok iyi çaylar var diyet yaptığım için çoğunu bilirim ama ortak özelliği hepsinin vücuttan su attırır

ben bunu surejli yasiyorum malesef canim. Ben hamilr kalmadan once hep ilac icerek wc yr cikiyordum, kabizlik benim cocuklikten problemim oldugu icin hemoroid amleiyati bile oldum zamaninda ama gel gelelim ki gebe kalinca tum duzenim bozuldu ilac yasak bitki cayi yasak simdi wc ye 3,4 gunde zor cikiyorum ve kaniyor aciyor, kantoron yagi suruyorum agriyan yere, kaysi filan bana da hic yaramiyor
Geçmiş olsun canım ya benimki kabızlık değil de ben düzenli çıkıyorum ama herAlde zorlama ile oldu çünkü acı hissetmiştim yaparken

Kizlar size bir reçete vereceğim süper hem doğal hem hamilelere hemde emziren annelere hemde yeni dogum yapmislara çok faydalı.aksamdan iki üç tane kuru inciri zeytinyagina bandırın ve bekletin sabah kalktığınızda bunlari zeytinyagiyla beraber yiyin ve bir süre bunu uygulayın.cok rahatliyacaksiniz.

Back
X