kızla neler çektim kabızlıktan kan geldi makat çatlağı oldu 4 günde bir çıkıyordum.ıkınmam lazım canım acıyor bebeğe zarar vericem çok ıkınmakta doğum başlatıyormuş.kayısılar hoşaflar ilaç şurup 1 doz yetmio 2 doz hamileyken ilaçta kullanmak istemiyorum.enteresan bi şekilde bişi keşfettim. muşmula harika ya eskiden 4 günde 1 kere çıkarken şimdi günde 4 kere çıkıyorum.aç karınana iice olmuşlardan 5 tane yiyiyorum ılık süt yanına bide kahvaltıda maydonoz yiyorum.gece yatarkende ılıksütle beraber 5 tane muşmula çok iyi geliyor ve sayısız faydaları var .düşüğe bile engel oluyormuş deneyin şimdi bir kasa alcaz eve bulmakta zor sadece pazarda var
Muşmula Kdz. Ereğli bölgesinde ‘Töngel’ ismiyle bilinir. Gülgiller familyasından olan muşmula kış aylarında yaprak döken, eğri büğrü gövdeli, dallı budaklı küçük bir ağaçtır. Çiçekleri beyaz veya pembe renklidir. Meyvesi, buruk ve hoşa gitmeyen bir tattadır. Etlidir. 5 bölmesi vardır. İyice olgunlaştıktan sonra yenir.
Muşmula Faydaları:
* C vitamini ve mineraller açısından zengin olan muşmula, bağırsak ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlıyor.
* Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder.
* Bağırsakların iyi çalışmasını sağlar.
* İncebağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi giderir.
* Kan dolaşımını düzenler.
* Sinirleri güçlendirir.
* Mide hastalıklarında faydalıdır.
* Lumbago ve nikriste kullanılır.
* Ana karnındaki ceninin düşmesini önler.
* Muşmula yaprakları şeker hastalığına iyi gelir.
* Muşmulanın çekirdeği idrar artırıcıdır.
Muşmulanın Zararları:
Muşmula meyvesinin bilinen bir zararı yoktur. Aksine insan sağlığı için oldukça faydalı bir meyve olarak bilinir.
Muşmula Nasıl Kullanılır:
Muşmula meyvesi iyice olgunlaşıp tatlandığında meyve olarak yenir. Ayrıca muşmulanın çekirdekleri ve yaprakları da ilaç olarak kullanılabilir. Muşmula çekirdeği idrar arttırır. Muşmula yaprakları kaynatılıp içilirse şeker hastalığına iyi gelir.