Hamilelikte kabızlık sorunu :(

Nida1234

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
440
42
18
Iyi aksamlar diliyorum herkese. Hamileyim ve 17 haftama giricem ins. Hamileligmin 5-7 hafta arasi kabizlik cekiyordum daha sonra duzeldi.

Bol su iciyorum, haftanin 3-4 gunu spor Salonunda ağırlık çalışıyorum , yürüyüslerde yapiyorum. Masa başı çalışıyorum ve arada ayaktada çalışıyorum hareketsiz kalmayim diye. Bol bol meyve, sebzede tüketiyorum fakat bugun 3kabizlik gunum ve aşırı şıştim, haliyle tartiya çıkıyorum +1kg gösteriyo. Patlicak gibi oluyorum. Hic bisey iyi gelmiyor.

Önerileriniz nedir 🤲🏻✨

Iyi aksamlar diliyorum herkese. Hamileyim ve 17 haftama giricem ins. Hamileligmin 5-7 hafta arasi kabizlik cekiyordum daha sonra duzeldi.

Bol su iciyorum, haftanin 3-4 gunu spor Salonunda ağırlık çalışıyorum , yürüyüslerde yapiyorum. Masa başı çalışıyorum ve arada ayaktada çalışıyorum hareketsiz kalmayim diye. Bol bol meyve, sebzede tüketiyorum fakat bugun 3kabizlik gunum ve aşırı şıştim, haliyle tartiya çıkıyorum +1kg gösteriyo. Patlicak gibi oluyorum. Hic bisey iyi gelmiyor.

Önerileriniz nedir 🤲🏻✨
Duphalac iç bacım 1 saate söktürür. En zararsız ilaç midede emilmeden direkt bağırsağa geçer doğum yapınca kabız olmuştum içip rahatlamıştım

Önerileriniz nedir 🤲🏻✨
D vitaminimi kullanıyosun bu arada devit kabız yapıyo ben özel kullanmıştım hamileyken

salatalık yiyin bol bol birde doktorunuza danışarak magnezyumunuzu değiştirin hiç bir şey çözüm olmazsa magnezi calsine giye ilaç var doktorunuza onu sorun bende tek etkili şey o olmuştu çünkü öncesinde özel ilaçlar osmoloc duphaklac var onları denemiştim

Ben drum yazmıştı magvital kullanmıştım sanırım onu kullanırken baya güzel söktürüyordu hiç kabızlık derdim olmadı ama onu da sürekli kullanmak doğru mudur bilmiyorum

Benimde bugün inanılmaz kabızlık yaşıyorum, geliyor ama yapamıyorum bir türlü. Kayısı yedim bir kaç tane bekliyorum faydası olur belki:(

Kızlar kayısı işe yaradı 😀 Anne tavsiyesi, kızım kayısı yada evde kuru incir varsa ye rahatlarsın demişti.

Duphalac iç bacım 1 saate söktürür. En zararsız ilaç midede emilmeden direkt bağırsağa geçer doğum yapınca kabız olmuştum içip rahatlamıştım
Merhaba bu şurubu ben içtim ama ben de çok başarılı olmadı acaba milim olarak az mı içtim milim olarak ne kadar doldurup içiyordunuz acaba o kapağı hepsini mi dolduruyordunuz

Selam kizlar, cok sukur duzeldim yaptigim sey sunlar:
-Spor salonuna hamilelikten önce gidiyodum, gitmeye devam ettim en az haftanin 3-4gunu, kisa yuryusler yaptim.
-gunde bir tane kivi, bir iki tane Hurma/kaysi
-bol su (2.5l en az)
-kücük ve sık ögunler

Merhabalar ben de aynı dertten muzdaribim. Hamilelik öncesi har sabah 1 fincan kahve içiyordum çok yardımcı oluyordu. Hamileliğimi öğrendikten sonra kafeini sınırlamak için kahveyi bıraktım ilk günler çok etkisi olmadı ama şimdi çok kötü durumdayım. Bugün mecbur yarım fincan filtre kahve içtim ve hemen etkisini gördüm bilmiyorum belki de psikolojik . Vicdan azabı da çekmiyor değilim ama kabızlık da çok büyük dert umarım yarın fincan kahvenin bir zararı olmaz 🥹

Merhabalar ben de aynı dertten muzdaribim. Hamilelik öncesi har sabah 1 fincan kahve içiyordum çok yardımcı oluyordu. Hamileliğimi öğrendikten sonra kafeini sınırlamak için kahveyi bıraktım ilk günler çok etkisi olmadı ama şimdi çok kötü durumdayım. Bugün mecbur yarım fincan filtre kahve içtim ve hemen etkisini gördüm bilmiyorum belki de psikolojik . Vicdan azabı da çekmiyor değilim ama kabızlık da çok büyük dert umarım yarın fincan kahvenin bir zararı olmaz 🥹
Doktor bana her gün iki fincan Türk kahvesi içebilirsin hiç bir zararı olmaz dedi ben her gün içmiyorum ama hafta da iki üç kez mıtlaka içiyorum ☺️

Selam kizlar, cok sukur duzeldim yaptigim sey sunlar:
-Spor salonuna hamilelikten önce gidiyodum, gitmeye devam ettim en az haftanin 3-4gunu, kisa yuryusler yaptim.
-gunde bir tane kivi, bir iki tane Hurma/kaysi
-bol su (2.5l en az)
-kücük ve sık ögunler
Düzenli olarak hurma yemek erken gebelik haftalarinda önerilmez

Back