hamilelikte is yapilurmi

kendini yormamak ağır kaldırıp uzanmamak şartıyla yapabilirsin
benim gibi anne babandan uzakta isen eğer, bütün ev işleri sana bakar son ana kadar kendin de yapabilirsin :)
3. çocuğuma hamileyim 2 hafta sonra doğumum var
bugün halılarımı yıkamaya vereceğim önümüzdeki hafta ful temizlikle geçecek
Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin

Cokta yorma kendini riske atma bebisi benim riskli oldugundan yapamiyorum ev isi sadece yemek yapiyorum bide oturdugum yerden camasir katliyorm ailemde yakin degil ama ne yapim beklesin ev isleri

Istesekte istemesekte mutlaka bir takim islerler yapiyoryz kendini cok fazla yorma derim bu yaz ev tadjma durumumuz oldu cok fazla atakta durdum hic dinlenemedim diye bilirim 2 aylikken dusuk yaptim tam neden olmasada dusuk yapmamda etken oldugunu dusunuyrm basima geldigi icin simdi elimden geldigince dikkt etmeye calisiyrm .. allha emnanet bebeklermiz

riskli bi durumun yoksa tabi ki yapabilirsin. ben çalışıyorum her c.tesi cam hariç kaldırıp indiriyorum evi. tabi tüm güne yayarak ve kendimi zorlamayarak yapıyorum. bi sıkıntım yok çok şükür.
hatta bi nevi egzersiz yapmışsın gibi bile oluyo. hafızam bu ara biraz sıkıntılı ama yanlış hatırlamıyosam burda bi konuda okumuştum. yerleri silmeyi öneriyodu bi arkadaş. doğum anındaki açılmalara çok yardımcısı olmuş. yani tabi paspasla değil de böyle yer beziyle elinle silmekten bahsediyodu.

Selam arkadaşlar,

Yaşadıklarım, gördüklerim, duyduklarım ve okuduklarıma dayanarak nacizane paylaşmak isterim bildiklerimi, İlk üç ay uzanmayın, gerinmeyin ve ağır kaldırmayın; çünkü bu dönemde rahim içi ve bebek tutunma aşamasındadır. Ayrıca temizlik yaparken kullandığınız bütün kimyasallar hem kokuyla hemde ten yoluyla bir miktar bütün vücudunuza girmektedir. Yavaş yavaş dinlene dinlene halı süpürün; fakat fazla uzanıp karnınızı germeyin. Hele ki yüksek yerde bulunan birşeye uzanmayın, sağlam bir tabure bulup üstüne çıkıp alın ya da yerine koyun. Halı vb ağır şeyler sakın silkelemeyin. En fazla belki küçük bir paspas olabilir; ama onu da yaparken uzanmayın. ağır kova kaldırmayın. Elinizde birşey varken hızlıca sağa sola dönmeyin. Bunların hepsi ilk üç ayda riskli düşükle sonuçlanabilen hareketler. Ayrıca bu tarz hareketler bebeği besleyen kordon yırtılmalarına da neden olabiliyor. Kuzenim 5 aylık hamileyken, perde asmaya kalkınca kordon yırtıldı. Biz son iki ayı hastanede zor geçirdik. Bu tansiyon yükselmesine neden oluyor. Bebek beslenemiyor ki bizim ufaklık 7. ayda çıkageldi hemde 1250gr olarak. İki ay küvözde kaldı. Büyüme aşamasını siz düşünün. Şimdi maşallah koca kızımız var ama bir de gelin büyütenlere ve annesine sorun. Ölüp ölüp dirildik doğana kadar ve sonrasında. Düşünün o kadar küçüktü ki en küçük bebek bezi büyük geldi. Kadın pedinden bez yaptık. Annesinin memesinin başı ağzına büyük geldi. Şırıngayla beslediler. Hamilelikte aslında ilk aylar son aylar diye birşey yok. Son aylarda da yapılan hareketler erken doğuma zemin hazırlıyor. Evi kaldırıp indirmenize gerek yok. Yavaş yavaş olduğu kadarıyla yapmaya çalışın ama kendinizi ve bebeğinizi zora sokmayın ki sonra yaşayabileceklerinizden ne kendiniz pişman olun ne de bebeğinize bir zarar gelsin.

Sevgiyle....

Yeni hamile kaldiysan evi koklu temizleme bence canim gunlere bol isinu gerekirse cunku su an tutunmaya calisiyor bebegin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…