• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte ilk aylarda yatış pozisyonu

Ben de sol yana yatılması gerektiğini biliyorum, hatta bir süredir alışkanlık oldu kendiilğimden soluma yatıyorum. Rahat uyumanın en kolay yolu bir yastığa sarılmak, ben de yüzüstü yatan hatta başka türlü uyuyamayan biriydim ama ekstra bir yastıkla çok rahat uyuyorum, bir deneyin. İlk yatağa yattığınızda hareket etmekten kaynaklı kalbiniz sıkışmış gibi gelebilir hatta hamileliğin ilerleyen dönemlerinde zaten kalp normalden fazla çalışıyor, önce rahatlayın sonra solunuza dönüp yatın. Daha ilerleyen dönemlerde belki sizde benim gibi hamile yastığına ihtiyaç duyarsınız o zaman zaten yastık öyle bir sarıyor ki nasıl yattıysanız öyle kalkıyorsunuz :)

Ben de sol yana yatılması gerektiğini biliyorum, hatta bir süredir alışkanlık oldu kendiilğimden soluma yatıyorum. Rahat uyumanın en kolay yolu bir yastığa sarılmak, ben de yüzüstü yatan hatta başka türlü uyuyamayan biriydim ama ekstra bir yastıkla çok rahat uyuyorum, bir deneyin. İlk yatağa yattığınızda hareket etmekten kaynaklı kalbiniz sıkışmış gibi gelebilir hatta hamileliğin ilerleyen dönemlerinde zaten kalp normalden fazla çalışıyor, önce rahatlayın sonra solunuza dönüp yatın. Daha ilerleyen dönemlerde belki sizde benim gibi hamile yastığına ihtiyaç duyarsınız o zaman zaten yastık öyle bir sarıyor ki nasıl yattıysanız öyle kalkıyorsunuz :)

Ahh durumumuz aynıymış. Hamile yastığı benimde dikkatimi çekti şimdiden başvurmayı düşündüm:KK64: Alışmak kolay olur inşAllah çünkü daha karnım çıkmadı doğal olarak çıkınca sanki daha zor olur gibi geliyor ama tam tersini söylüyorlar. Bekleyip göreceğim:KK36:

Aynen öyle. Bende araştırırken rastladım öyle olmalıymış biraz rahatsız olsamda o şekilde alışmaya çalışıyorum:KK9:
:-)
Canim bosuna kendine eziyet etme simdiden. Evet sol tarafa yatmak insani rahatlatiyor ama dqha sikintin yokken gerek yok. Ilerleyen aylarda nefes problemlerin bel agrilarin sirt batmalrin olacak sola yatmak o zamanlri rahatlatiyor. Simdiden yormayin nasil seviyorsaniz oyle yatin simdilik ilerde istesende yatamayacaksin zaten. Sadece karninizin ustune yani yuzukoyun yatmayin yeterli. Sirt ustu yatmak ileriki aylarda omurgaya baski yaptigi icin sakincali baslarda keyfinize bakin.

Normalde en rahat yatis pozisyonu yuz ustudur ama bu bebegi icerde sıkıstirabilir. Sirt ustu yatarsaniz bebege giden kan dolasimi engellenebilir bi de nefes almakta zorluk cekebilirsiniz akcigerler baski goruyo. Sok tarafa yatarsaniz kalp baskidan dolayi sıkısabilir rahatsiz olursunuz. Saaga yatmak en iyisidir hicbi risk yok gayet rahat uyursunuz
yanlisiniz var hanimefendi. Vucudun ortasindan gecen sag tarafa daha yakin olan bir damar var. Eger siz sag tarafiniza yatarsaniz rahim bu damara baski yapar ve kan akisi yavaslar odemlere ve kalbin sikismasina neden olur. Ama sol tarafa yattiginizda damar rahat kalacagi icin kalbinizve nefes alaip vermeniz de rahatlar. Ayrica cenine gidrn kan akisi da daha fazla olacagindan bebegin beslenmesi ve rahatligi da daha iyi olur.

SONUC: Ilk 3 4 ay ne tarafiniza yatarsaniz yatin
son aylar sirt ustu yatmamaya calisin
SOL tarafa yatmanin sizi de bebegi de ilerleyen haftalarda rahatlatacagini unutmayin

Canim bosuna kendine eziyet etme simdiden. Evet sol tarafa yatmak insani rahatlatiyor ama dqha sikintin yokken gerek yok. Ilerleyen aylarda nefes problemlerin bel agrilarin sirt batmalrin olacak sola yatmak o zamanlri rahatlatiyor. Simdiden yormayin nasil seviyorsaniz oyle yatin simdilik ilerde istesende yatamayacaksin zaten. Sadece karninizin ustune yani yuzukoyun yatmayin yeterli. Sirt ustu yatmak ileriki aylarda omurgaya baski yaptigi icin sakincali baslarda keyfinize bakin.

yanlisiniz var hanimefendi. Vucudun ortasindan gecen sag tarafa daha yakin olan bir damar var. Eger siz sag tarafiniza yatarsaniz rahim bu damara baski yapar ve kan akisi yavaslar odemlere ve kalbin sikismasina neden olur. Ama sol tarafa yattiginizda damar rahat kalacagi icin kalbinizve nefes alaip vermeniz de rahatlar. Ayrica cenine gidrn kan akisi da daha fazla olacagindan bebegin beslenmesi ve rahatligi da daha iyi olur.

SOL tarafa yatmanin sizi de bebegi de ilerleyen haftalarda rahatlatacagini unutmayin

Çok teşekkürler sağolun:anneadayı:

He bir de su var. Ben cooooookkk sikinti yasadigim icin sol tarafa yatmak reflu ataklarini da azaltiyor. Ileriki aylarda mide sikistikca reflunuz olmasa da yedikleriniz agziniza geliyor sanki. Oyle olunca yastiklarinizi yukseltip sol tarafiniza yatin. Bu konuda da biraz ise yariyor sol taraf yatmak
Rica ederim ne demek hepimiz ayni sikintilari yasiyoruz. Dualarinizi esirgemeyin Rabbim sonunu hayir etsin saglicakla almamaizi nasib etsin kucaklarimiza
Çok teşekkürler sağolun:anneadayı:

He bir de su var. Ben cooooookkk sikinti yasadigim icin sol tarafa yatmak reflu ataklarini da azaltiyor. Ileriki aylarda mide sikistikca reflunuz olmasa da yedikleriniz agziniza geliyor sanki. Oyle olunca yastiklarinizi yukseltip sol tarafiniza yatin. Bu konuda da biraz ise yariyor sol taraf yatmak
Rica ederim ne demek hepimiz ayni sikintilari yasiyoruz. Dualarinizi esirgemeyin Rabbim sonunu hayir etsin saglicakla almamaizi nasib etsin kucaklarimiza

Birbirimize destek olmalı ve elbette dua etmeliyizEn Büyük KK
Amin inşAllah hepimiz sağlıcakla kucağımıza alırız miniklerimizi:anneadayı::KK46:

Arastirdim. Sol tarafa yatmak onerilmis toplardamarin islevinden oturu. Ama bana sag tarafa yatmak gerektigi soylenmisti bu konuyu kadin dogum dersimizde tekrar acicam. Sola yatinca aort da baskilanir kalp de baskilanir. Yine sıkınti yani. Kafamda deli sorular

Hamilelik ezberbozan bir durum canim. Az once baska bir yere yazdim. Cok afedersin mideden gaz cikardim geğirebildim diye evde kari koca bayram ediyoruz. Gerisini sen dusun
Arastirdim. Sol tarafa yatmak onerilmis toplardamarin islevinden oturu. Ama bana sag tarafa yatmak gerektigi soylenmisti bu konuyu kadin dogum dersimizde tekrar acicam. Sola yatinca aort da baskilanir kalp de baskilanir. Yine sıkınti yani. Kafamda deli sorular

Hamilelik ezberbozan bir durum canim. Az once baska bir yere yazdim. Cok afedersin mideden gaz cikardim geğirebildim diye evde kari koca bayram ediyoruz. Gerisini sen dusun
Su kadin dogum dersini bi tam olarak aliyim bitiriyim de o zaman cozucem ins herseyi. Cok ayrintili bi konu bi oyle deniyo bi boyle benim de kafam karisiyo surekli bilgiler yenileniyo dogru bildiklerimiz yanlis cikiyo. En iyisi yatmamak yaa :D :D

Nasil rahat ediyorsaniz oyle yatin. Sıkmayan kiyafet giydikten sonra ilk haftalarda yatis sekli bebegi etkilemez. 7.haftada gobek cikmamis olur yuzustu bile yatilir. Zaman ilerledikce yatamayacaksiniz nasil olsa.

He yavrum sen hic yatma. Bir gun hamile kalirsan ben aklina gelirim ins. Ben bu kadina boyle demistim diye.
O zaman ogrenirsin hangi bilginin dogru oldugunu:110:
Su kadin dogum dersini bi tam olarak aliyim bitiriyim de o zaman cozucem ins herseyi. Cok ayrintili bi konu bi oyle deniyo bi boyle benim de kafam karisiyo surekli bilgiler yenileniyo dogru bildiklerimiz yanlis cikiyo. En iyisi yatmamak yaa :KK70: :KK70:

He yavrum sen hic yatma. Bir gun hamile kalirsan ben aklina gelirim ins. Ben bu kadina boyle demistim diye.
O zaman ogrenirsin hangi bilginin dogru oldugunu:110:
İnsan nasil rahat ediyosa oyle yatmali ya bu zamana kadar annelerimiz ninelerimiz bunu bilmeden yatmislar bisey olmamis da simdi mi olucak :D

Hamileliğin ilerleyen aylarında karnınız büyüdükçe sırt üstü yatmak zor oluyor, sanki karnımdaki bağlar geriliyor gibi oluyordu bana. Hele bir de yatar pozisyonda hapşırırsanız Allah yardımcınız olsun :) sola yatmak iyi diye biliyorum ben de ama daha bebek küçükken çok önemli değildir sanırım.

Evet gerçekten de öyle gözüküyor çok güzel:KK46::KK71::KK9:
Ben bu sıralar aşırı mide bulantılı, zor yemek yiyen, duygusallık sınırı hat safalarda, sinir küpü ve alınganlık konusunda da baş çekeno_O bir anne adayı oldum sizlerde böyle misiniz:cry::KK62::mad::KK17::63:
canım bendede iştahsızlık var... mide bulantılarım hafiften başladı... en çokta yemek yerken midem bulanıyor ama hafiften... arada baş dönmesi ve aşırı uykum oluyor:KK46::KK66::KK69::KK68::KK76:

Benim de iki gündür kafama takilan bi soruydu acaba nasil yatsam iyi olur diye :)
Sirt üstü yatmayi cok seven biri olarak, kendimi alistirmam lazim.

Çok araştırdım bu konuyu kızlar.Sola yatmak gerekiyormuş doğru kan akımı için. Sırt üstü yatarsanız baygınlık hissi yaşayabilirsiniz deniyor.Sağa yatarsanız da Bebek kalp atışları yavaşlıyormuş kan dolaşımı düzenli olamadığı için. Sola yatıp bacaklar arasına yastık koymak en sağlıklısıymış.Araştırma sonucu böyle çıkmış.Allah Hepimize bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Çok araştırdım bu konuyu kızlar.Sola yatmak gerekiyormuş doğru kan akımı için. Sırt üstü yatarsanız baygınlık hissi yaşayabilirsiniz deniyor.Sağa yatarsanız da Bebek kalp atışları yavaşlıyormuş kan dolaşımı düzenli olamadığı için. Sola yatıp bacaklar arasına yastık koymak en sağlıklısıymış.Araştırma sonucu böyle çıkmış.Allah Hepimize bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Amin canım inşallah ben hamilelikten önce yüzüstü uyuyabiliyordum ilk zamanlar çok zorlandım bu alışkanlığı bırakmakta hatta eşim bile ezdin cocuğumu yatma öyle diye kızıyodu bana :) şimdi içgüdüsel olarak sol yanıma yatıyorum öyle kalkıyorum çok dönüyordum uyurken ağrıyodu ams şimdi cok şükür alıştık kıpırdamadan uyuyoruz :)

Back
X