hamilelikte ilaç kullanımı

evin2142

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
82
3
28
Diyarbakır
arkadaşlar tiroid ilacı kullanıyorum hamile kalırsam ve bu ilacı kullanırsam bi sakıncası olurmu bilgisi olan veya kullanan arkadaşlar varmı

arkadaşlar tiroid ilacı kullanıyorum hamile kalırsam ve bu ilacı kullanırsam bi sakıncası olurmu bilgisi olan veya kullanan arkadaşlar varmı

tiroid ilacının bebeğe zararı yok tam tersine faydası var.hatta endokrin doktorunuza mutlaka hamilelik düşüncenizden bahsedin,hamile kaldığınızda da doz ayarlaması yapacak size.tiroid bezlerinin az çalışması bebekte zeka geriliğine sebep olabiliyor.sakın bırakmayın ilaçlarınızı..

endokrin dokturum önerdi umarım bu ay hamile kalırım allah bana saglıklı bi bebek nasip eder bana ve tüm istiyenlere

Canim bendede hamilelikte çıktı troid tsh yüksek çıktı.3 endokrinoloji doktoruna gittim hepside aynı ilacı yazdı kullanirsan cocugunada faydası var hormonlarin bozulduğu için çocukta zeka geriliği oluyormuş ilacda vucudundaki hormonlarini düzenliyor bu ilaçlar plasentedan çocuğa geçmiyor zaten.

Ayrıca troid ilacı kullanmazsan hamile kalman cok zor olur...tsh ölçtür,anti tpo ile anti tq mutlaka baktir antikorlarina yani canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…