Hamilelikte Ilaç Kafam Karişti

laluz1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
160
0
40
Kizlar Slm Ya Ben Doktora Karin Bölgemin Sag Tarafi Agriyo Die Gittim Doktorum Anlamadi Bana Idrarda Yanma Varmi Dedi Yok Dedim Sadece Sik Cikiyorum Dedim Bana Agrin Idrar Yollarindan Olabilir Die(purinol) Die Bi Toz Verdi Günde 3 Defa Bi ölcek Bi Bardak Suya Ama Bu Ilaç Için Gerekmedikçe Hamilelikte Kullanilmamalidir Dio Doktor Verdi Ama Anlamadim Yaa Kullanan Varmi Bu Ilaci Hamileyken Ne Yapsam

Saol Canim Ama Bende Anlamdim Doktorda Anlam Veremediki Zaten Neden Agrirki Belki Idrardandir Dei Ben Oyüzden Korkuyorum Belki Baska Bişeyse Bide Yan Etkisi Olursa Hamile Kaldigim Sürece Hep Bana Böle Ilaçlar Veriyo Hep Idrar Yollariyla Ilgili Hamileliğim 5. Ayinagirdi 3 Aydan Sonra Bişey Olmaz Diolar Ama Insan Korkuyo

canım ilaçlarda onlem olarak bu yazı tabıkı vardır,yani o ilaçlar yarar/zarar oranına gore kullanılır ve hamıleler uzerınde yeterlı çalışmalar yapılmadıgı içinde sadece doktor gozetımınde kullanılır.eger dr.un onerdıyse sakıncası yoktur,ancak bana kalırsa sen dr.unla goruş ve muhakkak bır ıdrar tahlılı yaptır ıdrarda bırsey çıkmassa dr.unla yıne konuş belkı ilacı içmene gerek kalmaz,yanı tam olarak ne amaçlı verdiğini anlamaya çalış.

Purinol gebeliğin ilk 3 ayında kullanımı sakıncalı olan bir ilaçtır canım..Doktorunla iyice konuşmalısın hatta başka doktorada danışmalısın canım..Özellikle gebeliğin ilk 3 ayında ilaç kullanılmasını tavsiye etmiyor doktorlar..
benim diş iltihapım vardı inan şişti ağzım ağrıdan uyuyamadım doktor antibiyotik verdi gebeler için olandan genede kullanmadım.
Ama senin durumun önemli idrar yolu enfeksiyonu varsa..başka dr ye görün derim hayatım..

Kizlar Teşekkürler Ama Hala Kararsizim Bence Bi Doktora Daha Danişiyim Bana 3. Ayimdada Idrar Yolu Için Bi Toz Vermişti Kullandim Hamileliğim Ilaçlarla Geciyo Yaa Umarim Cocugu Etkilemez

Gebelikte kimyasal almaya karşıyım..sadece folik asit ve demir ilacı dışında canım...Eger için rahat değil ise lütfen başka dr ye görün derim...içindeki varlık senin en değerlin..
onun içinde dikkat etmen gerekiyor...ben derimki araştır.başka dr ye danış..ayrıca idrar ver tahlil yaptır..idrar tahlili almadan nasıl anlıyor enfeksiyon olduğunu canım?

aluz ne yaptın kullandın mı banada verdi çok şiddetli iltihap çıktı bende idrar yollarında ne yapsam bir kere içtim ama devam etmesemmi?

kızlar bence doktorunuz bir ilaç verdiyse kullanın. sizleri veya bebişleri tehlikeye atacak olsa vermezler zaten. idrar yolu iltihabı geçmezse sonuçta daha tehlikeli sonuçlar doğurur. Allah korusun bebeğe zarar verebilir. ama tabi mutlaka idrar tahlili hatta idrar kültür analizi yaptırmak lazım. ben gebeliğim boyunca hiçbir şikayetim olmasa da ayda bir kan ve idrar tahlili yaptırmıştım. bazen belirti vermeyebiliyor çünkü.
ayrıca gebeliğimin başı ve sonu mevsim dönümlerine geldi ve ne kadar önlem alsam da grip oldum ve doktorumun verdiği ilaçları kullandım. ben de sizler gibi tereddütte kalmıştım ve bebeğe zararı olurmu ki diye tekrar tekrar araştırdım ama doktorum güvenle kullanabilirsin demişti Allah'a şükür bir sorun da olmadı.

ilginç ama idrar yolları enfeksyonu için test ve tam idrar testi yapıp sonra
karar veriliyor enfeksyon var mı diye?
benim de kasıklarımda ağrı vardı testte birşey çıkmadı ama hala ağrıyor nedense
dr da ağrımaması gerek yat dinlen diyor tabi yatmakta ne kadar sıkıcı birşey
bilirsiniz.
Umarım bir an önce geçer sorunların geçmiş olsun..

X