• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu ve ağrısı...

• Konu Sahibi Konu Sahibi tul
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tul

eşim,oğlum ve ben
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2009
1.195
1
156
İzmir
14.haftamı bugün bitiriyorum ve 1-2 haftadır tüm karın içinde-yan boşluklarda -böbreklerime yakın-alt karında kısacası her yerde gezen ağrılar vardı ama idrar da yanma yoktu.salı günü-3 gün önce- gittim dr.bebekle ilgili değil gayet normal dedi tahlili istedi ve enf.çıkınca ilaç verdi ilk gün baya iyiydim ama 2 gündür ara ara haber veriyor alt kısımdan diğer ağrılar kalmadı şükür....ama millet hamilelikte bunun kronikleştiğini söyleyince panikledim biraz...sizin yaşadığınız idr.y.enf.nasıl geçti?bitkisel şeyler -lahana,brokoli kürü-de deneyemiyorum......

14.haftamı bugün bitiriyorum ve 1-2 haftadır tüm karın içinde-yan boşluklarda -böbreklerime yakın-alt karında kısacası her yerde gezen ağrılar vardı ama idrar da yanma yoktu.salı günü-3 gün önce- gittim dr.bebekle ilgili değil gayet normal dedi tahlili istedi ve enf.çıkınca ilaç verdi ilk gün baya iyiydim ama 2 gündür ara ara haber veriyor alt kısımdan diğer ağrılar kalmadı şükür....ama millet hamilelikte bunun kronikleştiğini söyleyince panikledim biraz...sizin yaşadığınız idr.y.enf.nasıl geçti?bitkisel şeyler -lahana,brokoli kürü-de deneyemiyorum......

Canim benim de bobreklerime vurmustu agri. Cok canim yaniyordu. Monurol sase kullandim 1 defa ve gecti agrilarim..

Geçmedi,geçmiyor,geçeceğinide sanmıyorum kendi adıma.
Daha iki hafta önce bir şişe purinol bitirdim,gene çoğalmış bu sefer üstelik..
Enfeksiyon bir gelirse yakayı bırakmıyor,bununla hamilelikte yaşamaya alışmak lazım.
Çok geçmiş olsun.

sağolun kızlar bakalım kontrol de ne çıkcak azaldı ama hafif ağrı var yine......

sağolun kızlar bakalım kontrol de ne çıkcak azaldı ama hafif ağrı var yine......

ya inanmıyorum bende ağrı felan var az önce tanımlayamadığım ağrılar diye başlık açmıştım siz deyince annemi aradım o da olabilirsin dedi yaa deli olucam doktor test istemedi yaa, ultrasonla böbreğime baktı o kadar birşey yok dedi bende karnım büyüyorda ondan ağrıyor sandım çok korkuyorum yaa

kızlar 15 hafta ve 25 hafta arassı abartmıorum size yemın ederım enfeksıyon ve agrıdan kac gece acıle yatırıldım serumlar agrı kesıcıler megersem tek ilacı bol su ıcmekmş gunde 3 lt su ıcmeye başladım ama ben baya gec ogrendm size tavssıyem ılactan once bol su şişeyı doldurup doldurup ıcın 3 lt ve kurtulun ve dayanamazsanız bana doktorum solemştı cok cokk agrı olursa ama dayanamıcak seklde bır tane mınoset ıcebılırsın dedı dr unuza sorup ıcın yınede bırde egerkı sag taraftaysa agrı sola . sol taraftaysa saga yatarak agrıyan bolgeye bır havlu koyarak sıcak tutarak dnlenın ama tek ılacı bol su acil şifalar gorunce dayanamadım ben cok cektım nasıl oldugunu bılıorum dkkatlı olun... allaha cok şukur şuan ıyım soyledıkelrımı yapın rahatlıcaksınz bırde ıhlamur ıcebılırsnz bana cok ıı gelıyordu halada ıcıorum zaten korkudan...

Günde 4 litre su,1 litreye yakın süt içiyorum sıvı olarak..ama hala çıkıyor enfek..
Hamileliğimin en başından beri içiyorum suyu bu şekilde ayrıca.

Öncelikle çok geçmiş olsun.Ben ilk hamilelğimde bu problemi yaşadım 8 haftalık hamileyken bir başladı doğuma kadar da devam etti.Zaten çok zor bir gebelikti bulantıarım vardı enfeksiyon nedeni ilede çok şiddetlendi önceleri sadece ağrı ve bulantı sonraki aylarda ise aşırı akıntı ile devam etti.Vücudumun bebeğe karşı verdiği bir tepkiymiş doğuma kadar ne kadar serum yedim haddi hesabı yoktu ama çok şükür bebeğim sağlıklı doğdu ve doğumdan sonra bu şikayetlerimin hiçbiri kalmadı geçti gitti.Şimdiki gebeliğimde çok şükür bu şikayetlerm yok.

ya inanmıyorum bende ağrı felan var az önce tanımlayamadığım ağrılar diye başlık açmıştım siz deyince annemi aradım o da olabilirsin dedi yaa deli olucam doktor test istemedi yaa, ultrasonla böbreğime baktı o kadar birşey yok dedi bende karnım büyüyorda ondan ağrıyor sandım çok korkuyorum yaa

korkma korkma bişey olmaz Allahın izniyle olmadı sağlık ocağı dr.gider yaptırırsın dr.un yaptırmazsa....
kızlar 15 hafta ve 25 hafta arassı abartmıorum size yemın ederım enfeksıyon ve agrıdan kac gece acıle yatırıldım serumlar agrı kesıcıler megersem tek ilacı bol su ıcmekmş gunde 3 lt su ıcmeye başladım ama ben baya gec ogrendm size tavssıyem ılactan once bol su şişeyı doldurup doldurup ıcın 3 lt ve kurtulun ve dayanamazsanız bana doktorum solemştı cok cokk agrı olursa ama dayanamıcak seklde bır tane mınoset ıcebılırsın dedı dr unuza sorup ıcın yınede bırde egerkı sag taraftaysa agrı sola . sol taraftaysa saga yatarak agrıyan bolgeye bır havlu koyarak sıcak tutarak dnlenın ama tek ılacı bol su acil şifalar gorunce dayanamadım ben cok cektım nasıl oldugunu bılıorum dkkatlı olun... allaha cok şukur şuan ıyım soyledıkelrımı yapın rahatlıcaksınz bırde ıhlamur ıcebılırsnz bana cok ıı gelıyordu halada ıcıorum zaten korkudan...

kimine su da fayda etmiyor anladığım kadarıyla bi kere girdi mi çıkmıyo sanırım hamilelikte bu durum Allahım beterinden korusun........

bol bol taratlancaksın bıde bende numıs jel var

En dikkat ettiiğim şeydir,sağlık ve hijyen açısından+dinimizde önemli bir yeri vardır biliriz.
Fakat hamilelik yapıyor bunu malesef.
Hijyen ve su işe yaramıyor.

Öncelikle çok geçmiş olsun.Ben ilk hamilelğimde bu problemi yaşadım 8 haftalık hamileyken bir başladı doğuma kadar da devam etti.Zaten çok zor bir gebelikti bulantıarım vardı enfeksiyon nedeni ilede çok şiddetlendi önceleri sadece ağrı ve bulantı sonraki aylarda ise aşırı akıntı ile devam etti.Vücudumun bebeğe karşı verdiği bir tepkiymiş doğuma kadar ne kadar serum yedim haddi hesabı yoktu ama çok şükür bebeğim sağlıklı doğdu ve doğumdan sonra bu şikayetlerimin hiçbiri kalmadı geçti gitti.Şimdiki gebeliğimde çok şükür bu şikayetlerm yok.
Sadece serum mu yediniz?
Antibiyotik falan kullanmadınız mı?

Benim doktorum ilaçları sevmiyordu ve gerçekten dayanamayacaksanız çözüm olsun dayanabildiğiniz yere kadar dayanın dedi.ve bir poşet ilaç verdi ee olmuyor içemiyor insan miğde bulantısı hapını bile içemedim o yüzden kıyamadım ya bişey olursa diye :( Zaten miğdem hep bulanıyordu birde enfeksiyondan gelen bulantılar beni takatten kesince hastaneye gidip serum yiyordum kendime geliyordum tabi serumlarda beni şişirdi birsürü kilo aldım hamileyken ama çok şükür hepsi suymuş sanırımki 1-2 ayda eski kiloma döndüm.

Sadece sabretmek gerekiyor ben özel jel aldım çalıştığım halde günde belki 10 çamaşır değiştiriyordum ütülemeden giymiyordum neler yaptım ama bundan kurtulamadım ama bana gebelikten kaynaklanıyor dendi zaten gebelik sonrası geçti gitti 9 yaşında kızım 9 senedir de çok şükür hiç idrar yolu enfeksiyonu yaşamadım.

Enfeksiyonda gebelik kesesini inceltip erken doğuma yol açıyor.Dr bu riski nasıl göze aldı anlamadım ki.
Yada enfeksiyon bebeğede geçiyor.
'Siz kıyamadım içmedim 'demişsiniz ama sonuçta hamilelikte bebeğe zararı olmayan antibiyotikler var.
İçmeyerek bebeğinizi başka türlü riske atmışsınız gibi geldi bana.Fakat MaşAllah çocuğunuzu sağlıkla almışsınız kucağınıza genede.

Yok bebekte hiçbir sıkıntı olmadı çok şükür ama ben çok çektim hele o akıntıları tarif edemem bilmiyorum o zaman lar ilaçlara daha öcü gibi bakılıyordu sonuöta her yıl bir yeni bilgi geliyor insan bilgileniyor şimdi olsa ne ben çekerdim nede risk felan alırdım ki o zaman o bana risk gibi gelmiyordu.Ama demekki doktorlarda şimdiki gibi ilaçlara güvenmiyorduki içmen gerek demek yerine içmemen daha iyi dedi.Vitaminleri bile seçici veriyorlardı ama şimdi daha farklı ben hamile kaldım 3 kutu hap içmeye başladım yok calsiyum yok demir yok o yok bu yani şimdi olsa çekmez içerdim.

En dikkat ettiiğim şeydir,sağlık ve hijyen açısından+dinimizde önemli bir yeri vardır biliriz.
Fakat hamilelik yapıyor bunu malesef.
Hijyen ve su işe yaramıyor.

ben zaten olması gerekenlerı ve doktorların bana sooyledıkelrını yazdım yardımcı oılmak amaclı bunlrda işe yaramıyorsa demekkı bayagı ılerı durumda bebegınıze zarar gelır daha ıı bır doktora gtmelısınz ....

kızlarrrr.....ben bi kaç gündür harıl harıl araştırma içerisindeydim karnıbahar kürü buldum hamileyken kullanılıp kullanılmayacağını bilemediğim için yapmadım sormak gerek,bi de yaban mersini suyunu buldum hamile iken içilebilecek ve cmt.eşim marketleri gezdi sadece migrosta ve 1 tane kalmış 330 ml.lik cam şişede organik yaban mer. suyu yazıyo üzerinde cmt.pz. içtim onu valla ağrım kalmadı gibi....deneyin derim ne varsa doğada rabbimin nimetlerinde var....:49:

kızlar günaydın size bir şey danışmak istiyorum benim baştan beri idrar tahlillerimde hep bakteri lökosit fln çıkıyor dr sürekli antibiyotik yazıp duruyo en son yine yazdı ama ben almıcam su içerek fln atlatayım diyorum ama acaba bebeğe bir zararı olur mu bu enfeksiyonun sonuçta antibiyotik kullanınca da geçmiyo yanma vs yok sadece arada kasıklarım ağrıyo dr. da enfeksiyondan dedi napıyım ben

aynı problem bende de var hamileliğimin 5. haftasından beri inanılmaz ağrılarım oluyor geceleri ağrıdan uyuyamıyorum karnımın alt kısmında hep ağrı doktora defalaca söylememe rağmen bir kere bile tahlil yapmamıştı dayanamıyorum artık ağrılara dediğimde yan 8. haftamda idrar kültürü yapıldı ve 100.000 koloniden fazla bakteri üremesi olduğu ortaya çıktı mikrop kaynıyordu idrarım ampisina kullandım 1000 mg lık azalır gibi oldu ağrılarım hatta bir dönem geçti ama 3 gündür yine var ve ben geceleri uyuyamıyorum yarın yine kültür yapılacak bende günde 3lt su içiyordum ona rağmen ağrılarım azalmamıştı hatta su içince daha çok ağrım olduğunu farkedince suyu bile bıraktım :14: bakalım yarın ne olacak durum fena ne yapacağımı bilemiyorum :14:

bendede oldu aynısı ama ben az su içiyordum midemi bulandırıyordu.
şimdi 1.5 lt su içiyorum.geçti :)

Back