hamilelikte idrar yolları enfeksiyonu

Nale34

Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2016
261
74
45
Selam kızlar ben suan 1ay 15gunluk hamileyim tup bebek oldu bende önceden kronik idrar yolları enfeksiyonu vardi aşılama tup bebek derken cok uğraşıldi azdi şimdide lavaboya gitmek istemiyorum antibiyotik kullansam bile iyi gelmiyo düşünün farklı tedavisi var hamile olduğumdan oda olmuyo ibrahim Saraçoğlunun karnibahar kurunu okudum ama suan mevsimi değil başka kur daha vermiş karabasotu ve limonmelisa cok iyimiş ama ben korkuyorum sizce bir zararı olurmu gerçi cvp gelirse kendisinede mail attim varsa bilginiz yardimci olalım bu arada dünden beri sarımsak yiyorum gerçi yemeklerimdede eksik etmem

İdrar yolları iltihabını geçirmeden gebe kalmanıza doktor nasıl müsade etti enteresan. Bol su içiyor musunuz? Bol su içip Sabaha kdr dayanabildiğiniz ölçüde idrarınızı tutun ve bunu gün içinde tekrar edin. yüksek miktarda idrarla bakterilerin atıldığını biliyorum; eğer ilaç tedavisine cevap vermiyorsanız... Zaten gebeyken mutlaka bol su içmelisiniz.

İdrar yolları iltihabını geçirmeden gebe kalmanıza doktor nasıl müsade etti enteresan. Bol su içiyor musunuz? Bol su içip Sabaha kdr dayanabildiğiniz ölçüde idrarınızı tutun ve bunu hün içinde tekrar edin. yüksek miktarda idrarla bakterilerin atıldığını biliyorum; eğer ilaç tedavisine cevap vermiyorsanız... Zaten gebeyken mutlaka bol su içmelisiniz.
ben tup bebek yaptırdım bu kronik iltihap çok farklı bir durum ozaman yoktu hortumlar filan tedavilerde biraz oldu böyle şeylerden hemen tekrarliyor simdide bebek için jel kullanıyorum haliyle etkiliyo şu iciyorum ama idrali tutmak imkansiz helede hamilelikte su miktarını cogaltacagim biraz daha

Ben küçüklüğümden beri idrar yollarımdan sıkıntılıydım hamilelikte tavan yaptı diyebilirim sadece bir kere enfeksiypn çıktı onda da ilaç kullandım geçti 3 3.5 lt su içmeme rağmen arada yanmalarım oluyo ve maalesef katlanmak zorundayım ama suyu kesinlikle ihmal etmeyin başka da bir çözümü var mı bilmiyorum maalesef

Geçen hafta bana da doktorum enfeksiyon nedeniyle ilaç kullanmamı söyledi. Ama zaten tansiyondan dolayı çok ilaç kullanıyorum diye istemiyorsan günde 3.5 lt su iç dedi. Üzüm suyu da iyi geliyor diye biliyorum.

Ben küçüklüğümden beri idrar yollarımdan sıkıntılıydım hamilelikte tavan yaptı diyebilirim sadece bir kere enfeksiypn çıktı onda da ilaç kullandım geçti 3 3.5 lt su içmeme rağmen arada yanmalarım oluyo ve maalesef katlanmak zorundayım ama suyu kesinlikle ihmal etmeyin başka da bir çözümü var mı bilmiyorum maalesef
bende aynı senin gibiydim cok detaylı testler yaptırdım kronik idrar yolları iltihabı diyo doktorlar çok dikkat istiyo ufak birsey de tekrarliyor bana onla ilgili ilaç verilmiyor çünkü hiçbir antibiyotik iyi gelmiyodu tek iyi gelen ilacı mesaneye ilac uygulanması buda hamileyim diye olmuyo zaten ama istersen şu ibrahim Saraçoğlunun kurunu dene banada cvp gelirse yapacağım hamilelikte zararlı degilse

Gebelikte ot çöp içmek yasak. Doktora danışmadan içme. Düşük riskini artırıyor.
Çok gerekli durumlarda ilaç kullanabilirsin doktorun izni ile. Geçmiş olsun.
Hele maydonoz hiç yiyip içme. Doktorum özellikle uyarmıştı. İlk 3 ay çok dikkat etmek gerekiyor.

Son düzenleme:
Maydanoz kaynatıp içmek ve yapraklarını vajina bölgesine ılık sekilde koymak iyi geliyor diye biliyorum ama hamilelikte olurmu bilmiyorum maydanoz kürünü netten araştır istersen

Gebelikte ot çöp içmek yasak. Doktora danışmadan içme. Düşük riskini artırıyor.
Çok gerekli durumlarda ilaç kullanabilirsin doktorun izni ile. Geçmiş olsun.
Hele maydonoz hiç yiyip içme. Doktorum özellikle uyarmıştı. İlk 3 ay çok dikkat etmek gerekiyor.
Evet maydonoz gebelikte çok riskli.

Maydanoz kaynatıp içmek ve yapraklarını vajina bölgesine ılık sekilde koymak iyi geliyor diye biliyorum ama hamilelikte olurmu bilmiyorum maydanoz kürünü netten araştır istersen
Maydanoz gebelikte çok risk. Dşüğe sebep olabilir. Gebe olmasaydı en iyisi maydanoz kürü. Ne varsa atıyor vücuttan.

Öncelikle geçmiş olsun bende de iki kere oldu bu süreçte doktorum monurol kullanmamı söyledi. Pakette tek doz var uyumadan önce içip sabah tuvalete çıktığınızda enfeksiyonu vücuttan atıyor. Doktorunuza sorun bu ilacı onaylarsa kullanım bende işe yaradı

ben tup bebek yaptırdım bu kronik iltihap çok farklı bir durum ozaman yoktu hortumlar filan tedavilerde biraz oldu böyle şeylerden hemen tekrarliyor simdide bebek için jel kullanıyorum haliyle etkiliyo şu iciyorum ama idrali tutmak imkansiz helede hamilelikte su miktarını cogaltacagim biraz daha
İdrarı tutmak bana mantıklı gelmedi, önceki hamileliğimde bende de vardı doktor şakın tutma demişti , bunu da tetikleyen birşey olarak anlatmıştı . İdrar yolu iltihabında su tüketmeden antibiyotik kullanırsan gerçekten geçmiyor . İkisini beraber yapman gerekiyor .

İdrarı tutmak bana mantıklı gelmedi, önceki hamileliğimde bende de vardı doktor şakın tutma demişti , bunu da tetikleyen birşey olarak anlatmıştı . İdrar yolu iltihabında su tüketmeden antibiyotik kullanırsan gerçekten geçmiyor . İkisini beraber yapman gerekiyor .
Evet idrar tutmak tehlikeli diye biliyorum bende çünkü vücutta daha çok asit olusturuyor ne kadar çok çıkılır sa okadar iyi benimki artık kroniklesmis o yüzden antibiyotik fayda etmiyordu zaten yapılan tahliller de doğruladı sadece mesaneye verilen ilaç iyi geliyo çocukluktan beri var bende çamaşırlarım bile yünlü ve hep utulu ama çareyi 3 yıldır buldum çok zor idrar yollari

İdrar tutmak mesane iltihaplanmasına yol açıyormuş ben günde tam 20 sefer gidiyorum. Oturma odasından çok wcde vakit geçiriyorum ama hiç tutmuyorum. Zaten tutamam salarım gider. O derece geliyor.

Tatlım;idrar yolu enfeksiyonu hamilelikte sık sık olur.o yüzden aylık kontrole gittiğinde;doktor idrar tahlili yapar.bende ikinci yavruma dört buçuk aylık hamileyim.bir yüksek çıktı antibiyotik kullandık.bir ay sonra tekrar etti.uc litre gün içinde ,mutlaka su tüket.hem bebeğin icin;hem de iltihap'dan kurtulmak icin.doktorunun verdiği ilaçlar dışında asla birşey uygulama.idrarini asla tutma.hamileligin ilk ayları ve son ayları cok tuvalete gidilir.bebek baskı yaptığı icin:idrar torbası normalde 500cc alırken gebelikte 200cc ile dolar.bu yüzden sık tuvalete gideriz.erteleme daha ilerlemeden doktoruna git.

Tatlım;idrar yolu enfeksiyonu hamilelikte sık sık olur.o yüzden aylık kontrole gittiğinde;doktor idrar tahlili yapar.bende ikinci yavruma dört buçuk aylık hamileyim.bir yüksek çıktı antibiyotik kullandık.bir ay sonra tekrar etti.uc litre gün içinde ,mutlaka su tüket.hem bebeğin icin;hem de iltihap'dan kurtulmak icin.doktorunun verdiği ilaçlar dışında asla birşey uygulama.idrarini asla tutma.hamileligin ilk ayları ve son ayları cok tuvalete gidilir.bebek baskı yaptığı icin:idrar torbası normalde 500cc alırken gebelikte 200cc ile dolar.bu yüzden sık tuvalete gideriz.erteleme daha ilerlemeden doktoruna git.
Teşekkür ederim doktorum la gorustum çok su dayanacaksin biraz sabır dedi zaten tup bebek olduğu için dünya kadar ilaç içiyorum suyu cogalttim bende bugun kismetse önümüzdeki ayın başında kalp atışı duyulacak

X