- 6 Mart 2012
- 17.734
- 27.913
- 49
Biraz antreman gerekli: Birçok hamile kadınının şikayetçi olduğu sırt ağrılarını önlemek için destek ve iskelet kaslarını güçlendirmek önemli.
Ayrıca kendi beden ve ruh sağlığınız için yapacağınız spor da bebeğiniz için de bir şeyler yapmış olursunuz: Sporun anne rahmindeki doğmamış çocuğun gelişmesini desteklediği kanıtlanmıştır. Antreman yapan annelerin bebekleri özellikle zinde, güçlü bir kalbe ve sağlam bir bağışıklık sistemine sahiptir.
Ama unutmamak gerekirki sorunsuz bir hamilelik geçiriyorsanız,düşük tehlikeniz yoksa ve doktorunuz izin veriyorsa spor yapabilirsiniz...
Hangi spor türlerine izin verilmektedir?
Yürüyüş,yavaş koşu yapmak (karın henüz yuvarlak olmadığı sürece), Nordic Walking ,yüzme , özellikle Pilates ve yoga gibi tüm dayanıklılık spor türleri uygundur.
Nordic Walking
Nordic Walking hamilelikte idealdir. En iyisi, iyice nefes alabileceğin, oksijen depolayabileceğin ve D-Vitamini üretimini artırabileceğin doğada bunu yapmak..
Nordic Walking'de kalp-kan dolaşımı-sistemi fazla zorlanmaksızın tüm kaslar kullanılır.
Nordic Walking yani Kuzey Yürüyüşü.Batonlarla yapılan hızlı ve ritmik bir yürüyüş şeklidir...
Yüzme
Yüzme, karın daha yuvarlak ve ağır hale geldiği zaman özellikle iyi gelir. Suyun içindeki ağırlıksızlık sonucu suyun içinde kolay ve kelimenin tam anlamıyla zorlanmadan hareket edebilirsiniz. Vücudunuz için daha fazlasını yapmak istemeniz halinde, bir Aqua fitnes kursuna katılabilirsiniz.
Jimnastik
Özellikle hamilelik ve sonrasında eski formunuza geri dönmeye yönelik olan her tür jimnastik özellikle iyi gelir. Zorlanan kas bölgelerini güçlendirir ve kirişleri ve bantları güçlendirir.
Pilates
Pilates-Jimnastiği ile nefesini dahil ederek daha derin kas katmanlarını sakin bir şekilde çalıştırabilirsiniz.Ayrıva pilateste işin içine giren nefes egzersizleri doğumdada size yardımcı olacaktır..
Hangi spor türlerinden kaçınmalısınız?
Düşme ve yaralanma tehlikesi büyük olan spor türlerinden mutlaka kaçınmalısınız. Buna örn. mücadele spor türleri, aletlerle antreman yapma, kayak yapma, ata binme ve dalma dahildir.