• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte genital bölge yıkama jeli kullanan varmı??

Pamik_PrenSes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2010
1.351
3
116
Bursa
kızlar ben 27 haftalık hamileyim ve ara ara kaşıntılar oluyor rahimde ufak bi yara var.Doktor okadar önemli bi durum olmadığını sölüyor arada şikayetlerim çoğaldığında ftil veriyor.
Fakat ben mantar enfeksiyonundanda şüpheleniyorum.Hamile kalmadan önce bir doktor tavsiyesiyle MOOS diye bi ürünün genital bölge yıkama jelini aldım birtek o rahatlatıyor beni doktorum o gibi ürünleri pek önermediğini sölüyor fakat bazen okdar rahatsız edici kaşıntılar oluyorki mecbur kullanmak zorunda kalıyorum.ve hemen duruluyıorum sonuçta dıştan yıkıyorum yinede bebeğime zararı olurmu diye düşünmekten kendimi alamıyorum. siz ne dersiniz bilmiyorumkismile

bence önermemesinin sebebi bebeğinle değil seninle ilgili yani genel olarak o markaya güvenmiyor olabilir.. bence doktorunla bir daha konuş sana başka birşey önermesini iste... ben hamileliğimden önce vagisil kullanıyordum ama çok pahalı bi ürün, şimdi yine düşünüyorum çünkü hamilelikten dolayı akıntım arttı.. doktorumla konuştuktan sonra başlayacağım..

ben doktorumun neden önermediğini biliyorum ordaki ph dengesini bozuyor bu gibi ürünler fakat insan o anda anlık bir rahatlama ihtiyacı hissediyor.Bebeğime bişey olmasında kullanmayız napalım . yorumun için saol canım

eğer sorun oysa benim söylediğim ürün ph dengesini koruyormuş.. eski doktorum o yüzden önermişti bana.. ama tekrar belirteyim o zaman hamile değildim doktoruna danışmadan kullanma..

ben sebamed femine intime wash'u kullanıyorum senelerdir, doktorum vermişti ph ı falan uygun demişti, belki öyle bir şey önerir şu sebamed inkini sorsana bakalım ona ne dicek

ben de sebamed kullanıyordum hamileyken,halen de kullanıyorum.mantar enfeksiyonunu önlüyor...

insan kendini daha temiz ve ferah hissediyor dimi. Bende kaşıntılarım başladığında kullanmaya başlıyorum bir iki güne kadar geçiyor birde çok sık çamaşır değiştirmek ve o bölgenin nemli kalmamasıda çok önemli

dandini bu arada kıznın küçüklüğü aynı benim küçüklüğüm boshayallersmile
çok tatlı bi bebeğin var ALLAH bağışlasın

insan kendini daha temiz ve ferah hissediyor dimi. Bende kaşıntılarım başladığında kullanmaya başlıyorum bir iki güne kadar geçiyor birde çok sık çamaşır değiştirmek ve o bölgenin nemli kalmamasıda çok önemli

sebamed çok iyi gerçekten...önden arkaya doğru silmek te idrar yolu enfeksiyonunu önlüyormuş.

kasintinin sebebi mantar olabilir,bakteri olabilir yada baska bir sebebi olabilir.Doktorun suruntu alip labaratuvarda incelemesi lazim ki uygun tedavi onersin,ustelik hamilesiniz niye ihmal etmis ki,yayilip ilerlerse daha kotu olur.Oyle urunler kullanmani onermiyorsa doktorun uygun bir tedavi versin,cunku kasinti cok rahatsiz edici olabiliyor.Yikama jelleri gecici rahatlik saglasa bile uzun vadede isleri daha da zorlastirabilir,ki anladigim kadariyla sizde surekli bir hal almish.Gecmis olsun.

kasintinin sebebi mantar olabilir,bakteri olabilir yada baska bir sebebi olabilir.Doktorun suruntu alip labaratuvarda incelemesi lazim ki uygun tedavi onersin,ustelik hamilesiniz niye ihmal etmis ki,yayilip ilerlerse daha kotu olur.Oyle urunler kullanmani onermiyorsa doktorun uygun bir tedavi versin,cunku kasinti cok rahatsiz edici olabiliyor.Yikama jelleri gecici rahatlik saglasa bile uzun vadede isleri daha da zorlastirabilir,ki anladigim kadariyla sizde surekli bir hal almish.Gecmis olsun.

saol sofikacım .SÜrekli bi hal almış derken arada tekrarlıyor uzun sürmüyor bereket çünki o kaşıntılar dayanlcak gibi değil.Şikayetlerim başladığındada daha özen gösteriyorum çamaşır 1 kez değiştiriyorsam günde 2 üç kez değiştiriyorum ve nemli kalmamasına dikkat ediyorum ve bi kaç güne geçiyor.Bu kadar dikkatli olamama karşın neden oluyor bu mantar enfeksiyonu anlamıyorum.Hamile kalmadan öncede bu gibi şikayetlerim olmuştu.yanlız senin dediğin gibi suruntu filan almadılar ki 3 doktora gitttim ben bu şikayetler yüzünden hiç birimi anlamadım bu doktorumda bi tehşis koymadı rahmimde ufak bi yara olduğunu sölüyor ve ftil yazıyor ama bi dahaki gidişimde ben mantar enfeksiyonundan şüpheleniyorım lütfen daha ayrıntılı baksanız diyim bari.Acaba rahimdeki yarada bu gibi şikayetleri benzer şikayetlermi yapıyor :uhm:

benim 1 kez oldu gebelikte..fitil ve krem verdi doktor,hemen geçti..temizliği için sebamed kullanıyorum bende..çok memnunum..sıradan sabun,şampuan vs. ürünler o bölgenin florasını koruyan yararlı bakterileri öldürdüğü için çok çabuk mantar ürüyor..sebamed ph dengesini koruyan bir ürün..doktora bir sor bencede..

saol sofikacım .SÜrekli bi hal almış derken arada tekrarlıyor uzun sürmüyor bereket çünki o kaşıntılar dayanlcak gibi değil.Şikayetlerim başladığındada daha özen gösteriyorum çamaşır 1 kez değiştiriyorsam günde 2 üç kez değiştiriyorum ve nemli kalmamasına dikkat ediyorum ve bi kaç güne geçiyor.Bu kadar dikkatli olamama karşın neden oluyor bu mantar enfeksiyonu anlamıyorum.Hamile kalmadan öncede bu gibi şikayetlerim olmuştu.yanlız senin dediğin gibi suruntu filan almadılar ki 3 doktora gitttim ben bu şikayetler yüzünden hiç birimi anlamadım bu doktorumda bi tehşis koymadı rahmimde ufak bi yara olduğunu sölüyor ve ftil yazıyor ama bi dahaki gidişimde ben mantar enfeksiyonundan şüpheleniyorım lütfen daha ayrıntılı baksanız diyim bari.Acaba rahimdeki yarada bu gibi şikayetleri benzer şikayetlermi yapıyor :uhm:

canim mantar bagisiklik sistemi direncini yitirdigi donemlerde ortaya cikar,adet sonrasi gibi,antibiyotik kullanimi sonrasi gibi.Hamilelikte de cok sik karsilasilir,hatta hayati boyunca mantarla tanismamis bayanlar da gebelikleri boyunca bununla savasir,yani sebebi bu.Bagisiklik sistemini guclu tutmaya bak,gerekirse ek vitamin takviyesi yap.Rahimdeki yara yuzunden akintin olabilir belki ama kasinti olmaz.Benim bildigim kadariyla yaraya fitilin pek bi faydasi da olmaz.Bende de yara vardi rahim agzinda ama buyuktu,ameliyatla temizlendi,buna ragmen yara oldugu surece ne kasintim oldu ne de mantar.Eger suruntu alip sebebini tespit ederlerse uygun fitil verir ve 10-15 gunluk kullanimla en azindan birkac ay rahat edersin,ne yazik ki komple kurtulursun diyemiyorum,bagisikligin dustugu anda gene nuks eder.Bende su anda fitil kullaniyorum ve daha 3.gunde butun sikeyetlerim bitiyor ama 15 gun devam edicem.Doktoruna da sor tabii,mantar olabilir mi diye.Hatta abart gerekirse sikayetlerini,yoksa jellerle kremlerle savacaklar gene baslarindan.

kızlar mantar için.... taharetlenirken temiz maşrapanıza 1 kaşık elma sirkesi koyup yarısını suyla doldurun, her tuvalette o şekilde taharetlenin.. diğer jellere hiç gerek yok.. elma sirkesi mantarın düşmanıymış.. ama sakın direkt sürmeye kalkmayın aman.. bilmiyorumkismile

kızlar mantar için.... taharetlenirken temiz maşrapanıza 1 kaşık elma sirkesi koyup yarısını suyla doldurun, her tuvalette o şekilde taharetlenin.. diğer jellere hiç gerek yok.. elma sirkesi mantarın düşmanıymış.. ama sakın direkt sürmeye kalkmayın aman.. bilmiyorumkismile

evet canım bende okumuştum bunu bi formda bunu yapıcam fakat hamileyim zararlı olurmu diye düşünüorum ama yapıcam teşekkür ederim.

evet canım bende okumuştum bunu bi formda bunu yapıcam fakat hamileyim zararlı olurmu diye düşünüorum ama yapıcam teşekkür ederim.

arkadaşım bi zararı olacağını zannetmiyorum, sirke normalde de istifade ettiğimiz bir şey.. zararlı madde yada kimyasal içermiyor... dezenfektan gibi kullanmış oluyoruz...

Back