Hamilelikte fast-food

Zencefill90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
1.021
702
34
kızlar merhaba
Hamileliğimin ilk aylarında nerdeys hiçbişey yiyemedim ama şimdi 7. Aya girdiğimden beri sürekli canım bişeyler çekmeye başladı. Özellikle pizza hamburger tarzı şeyleri çok çekiyor hatta bazen rüyama giriyor. Bugun dayanamadım pizza yedim mantarlı jambonluydu ama jambonlarını sıyırdım yemedim ama gerçi değdiği için sorun olur mu diye endişe ettim. Bi de canım çok hamburger patates kızartması çekiyor ama hamburger yemedim daha hiç. Siz hamileyken pizza hamburger patates kızartması soğan halkası falan tükettiniz mi? Ayda 1 defa falan çok canım çekince yesem bişey olur mu ?

Canm ben yedim valla. Benimde ilk aylarda cok bulantilarim vardı. Son aylarda yemeye basladim. Burger pizza filan canm cektiginde yedim. Hatta simdi konuyu goruncede canm pizza cekti:)) yarin doguma gircem bugün gidip bi pizza yiyeyim bari :))

Yiyen varsa sizde gönül rahatlığıyla yiyecek misiniz.belliki zararlarının farkindasiniz ozaman yemeyin..Kimseyede bakmayin

Yiyen varsa sizde gönül rahatlığıyla yiyecek misiniz.belliki zararlarının farkindasiniz ozaman yemeyin..Kimseyede bakmayin
Tabiki herkes yiyor diye yiyecek değilim. Yiyecek olsam da hergün yemem zaten hamileliğim boyunca 1 yada 2 olur canım çok çekerse ki Zaten hamileliğimin başından beri ilk kez oldu. Sadece korktum ve içimi rahatlatmak için yazdım.

Canm ben yedim valla. Benimde ilk aylarda cok bulantilarim vardı. Son aylarda yemeye basladim. Burger pizza filan canm cektiginde yedim. Hatta simdi konuyu goruncede canm pizza cekti:)) yarin doguma gircem bugün gidip bi pizza yiyeyim bari :))
Ne güzel kavuşuyorsunuz bebeğinize :) darısı bizim başımıza inşallah. Sağlıklı ve huzurlu doğumlar dilerim size

Amin canm benim Allah hepimize saglikla bebeklerimize kavusmamizi nasip etsin. 38 haftalik maceranin sonuna geldim:)
Sizin için çok heyecanlandım. Ben de gün sayıyorum kızıma kavuşmak için. Gerçi bizim daha çok var :) ama zamanında gelsin erken gelmesin ben beklerim :)))

canım canının istemesi kadar doğal bir şey yok ama yedikten sonra ki vicdan ne olacak arkadaşım 17 haftalık hamile köfte hamburger yemiş ve zehirlenmiş çok zor zamanlar atlattım diyordu geçen gün konuştuğumda

canım canının istemesi kadar doğal bir şey yok ama yedikten sonra ki vicdan ne olacak arkadaşım 17 haftalık hamile köfte hamburger yemiş ve zehirlenmiş çok zor zamanlar atlattım diyordu geçen gün konuştuğumda
O yüzden tutuyorum kendimi zaten ama işte bazen çok bilindik biyerse yiyorum ayda 1 falan. Umarım bişey olmaz. Biraz da şans işi mesela ben dışarda yemekten değil evde içtiğim sütten zehirlendim geçen gün. Malesef hamilelikteki düşen bağışıklık sistemimiz yüzünden midemiz çok hassas. Sağlıklı bebeğe yarasın diye yediğimiz içtiğimiz bişey bile dokunabiliyor :/

O yüzden tutuyorum kendimi zaten ama işte bazen çok bilindik biyerse yiyorum ayda 1 falan. Umarım bişey olmaz. Biraz da şans işi mesela ben dışarda yemekten değil evde içtiğim sütten zehirlendim geçen gün. Malesef hamilelikteki düşen bağışıklık sistemimiz yüzünden midemiz çok hassas. Sağlıklı bebeğe yarasın diye yediğimiz içtiğimiz bişey bile dokunabiliyor :/
haklısın işte türlü türlü örnekleri görünce ne yapacağını şaşırıyor insan. geçen günde bizim gelin söyledi haftada 2 sefer pizza yedim hamileliğim bitene kadar kasma kendini bak kızım 4 yaşına girdi çok sağlıklı diye. neye güvenelim neye inanalım artık iş vicdana ve bizim alacağımız sorumluluğa kalıyor

Ben yedim hem de bolca.
Ama bilinen fast food zincirleri yerine çok güzel ev tadında yapan hamburgerciler var, biliyorsunuzdur onlardan yedim.
Bir arkadaşım bebeğini bildiğiniz big mac menü ile yaptı, 9 ay başka bir şey yiyemedi.:)

Normalde çok severek yediğim et-tavuk gibi yemeklerden tiksindim.
Bu sebeple hep kuru yemekler ya da soğuk salata, zeytinyağlı gibi şeyler tercih ettim.
Bu hamileliğimde de böyle.
Eğer dışarıdan yemekle alakalı sıkıntınız varsa, kendiniz bu saydığınız şeyleri evde yapabilirsiniz.
Hamburger dediğiniz köfte ekmek yani.
Köftenizi kendiniz yaparsınız, hamburger ekmeği alıp içerisine aynı malzemeleri koyarsınız bitti gitti.
Pizzanın da hamurunu edinirsiniz, üzerine iyice pişirdiğiniz koymak istediğiniz malzemeleri koyarak pişirirsiniz.
Sadece canımın çok çekip de yemediğim 2 şey vardı, biri kokoreç diğeri de sosisli sandviç.
Bu ikisini doktorum da yasaklamıştı zaten.

Ben yedim hem de bolca.
Ama bilinen fast food zincirleri yerine çok güzel ev tadında yapan hamburgerciler var, biliyorsunuzdur onlardan yedim.
Bir arkadaşım bebeğini bildiğiniz big mac menü ile yaptı, 9 ay başka bir şey yiyemedi.:)

Normalde çok severek yediğim et-tavuk gibi yemeklerden tiksindim.
Bu sebeple hep kuru yemekler ya da soğuk salata, zeytinyağlı gibi şeyler tercih ettim.
Bu hamileliğimde de böyle.
Eğer dışarıdan yemekle alakalı sıkıntınız varsa, kendiniz bu saydığınız şeyleri evde yapabilirsiniz.
Hamburger dediğiniz köfte ekmek yani.
Köftenizi kendiniz yaparsınız, hamburger ekmeği alıp içerisine aynı malzemeleri koyarsınız bitti gitti.
Pizzanın da hamurunu edinirsiniz, üzerine iyice pişirdiğiniz koymak istediğiniz malzemeleri koyarak pişirirsiniz.
Sadece canımın çok çekip de yemediğim 2 şey vardı, biri kokoreç diğeri de sosisli sandviç.
Bu ikisini doktorum da yasaklamıştı zaten.
Teşekkür ederim çok güzel açıklamışsınız. Dışarda yemekle sıkıntım yok aslında çok sık dışarda yiyorum ama genelde ev yemekleri yapan yerleri tercih ediyorum. Benim de canım çok kokoreç çekiyo ama hamileyken yemem ben de. Normalde bile ağır geliyor midem kaldırmayabilir. Bi de salçalı sosis çok çekiyor aslında iyi pişirip yenebilir ama kendimi tutabilirim sıkıntı yok :) ama işte dışarda pizza görünce kendimi tutamıyorum yiyorum sonra da pişmanlık yaşıyorum:kk77: neyse artık bebeklerimiz için değer bu fedakarlıklarımıza :) benim doktorum çok rahat gerçi adama ne desem ye gitsin bişey olma diyor :halay:

benimde canım sürekli hamburger ve patates kızartması çekiyor :KK43: ama çok zararlı tabiki :KK43:
bazen dayanamayıp yiyorum sonrada bol bol yoğurt yiyorum vücudu temizlesin diye. tabi pek faydası yoktur herhalde

Evde çok güzel ve istediğiniz malzemelerle kendiniz yapabilirsiniz pizzayı aslında hem nasıl yapıldığını bilirsiniz hemde içinizin rahat etmeyeceği malzemeleri koymazsınız

Hamburger konusunda bir fikrim yok :))

benimde canım sürekli hamburger ve patates kızartması çekiyor :KK43: ama çok zararlı tabiki :KK43:
bazen dayanamayıp yiyorum sonrada bol bol yoğurt yiyorum vücudu temizlesin diye. tabi pek faydası yoktur herhalde
Aslında homemade burger yapan yerler var burgerhouse gibi. Oralardan yenirse sorun yok dedi benim doktorum sonuçta köfte ekmek yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi niye zararı olsun :) mc donalds burgerking yenmediği sürece. Patates kızartmasını da yiyorum ben açıkçası çok sık olmasa da. Ya da evde kendim zeytinyağıyla kızartıyorum. Bu ara bi de ilginç bi şekilde benim canım şalgam suyu çekiyor ama internette bilgi bulamadım hamiellikte içilir mi ? Normalde çok yararlı bi içecek ama hamilelikte hiç belli olmuyor

Aslında homemade burger yapan yerler var burgerhouse gibi. Oralardan yenirse sorun yok dedi benim doktorum sonuçta köfte ekmek yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi niye zararı olsun :) mc donalds burgerking yenmediği sürece. Patates kızartmasını da yiyorum ben açıkçası çok sık olmasa da. Ya da evde kendim zeytinyağıyla kızartıyorum. Bu ara bi de ilginç bi şekilde benim canım şalgam suyu çekiyor ama internette bilgi bulamadım hamiellikte içilir mi ? Normalde çok yararlı bi içecek ama hamilelikte hiç belli olmuyor
Ben burger king aseriyorum resmen :KK23: aslinda evde yapip yemek en guzeli bence icinde ne oldugunuda biliyoruz hemm:hamarat: benimde fikrim yok salgam suyuyla ilgili ama bence siz doktorunuza danismadan icmeyin allah korusun zarari falan vardir belki

Ben burger king aseriyorum resmen :KK23: aslinda evde yapip yemek en guzeli bence icinde ne oldugunuda biliyoruz hemm:hamarat: benimde fikrim yok salgam suyuyla ilgili ama bence siz doktorunuza danismadan icmeyin allah korusun zarari falan vardir belki
Doktoruma da her seferinde şu yenir mi bu yenir mi diye sormaktan sıkıldım ya adam da bıktı artık. Zaten her sorduğuma abartmadığın sürece herşeyi yiyip içebilirsin diyor. Bitki çaylarını maydonozu bile yasaklamadı ölçüsünde tüket dedi. Günde 2 bardak kahve kola çay ne istiyosan içebilirsin falan da dedi. Baya rahat bi doktorum var

Doktoruma da her seferinde şu yenir mi bu yenir mi diye sormaktan sıkıldım ya adam da bıktı artık. Zaten her sorduğuma abartmadığın sürece herşeyi yiyip içebilirsin diyor. Bitki çaylarını maydonozu bile yasaklamadı ölçüsünde tüket dedi. Günde 2 bardak kahve kola çay ne istiyosan içebilirsin falan da dedi. Baya rahat bi doktorum var
Bu sefer son diyin bence icinizde kalmasin:KK48: benimkide pek rahat ben devlet hastanesine gececegim zaten en azindan para vermeden ilgisizlik gorurum:KK70:

X