Ben yaşadım halen yaşıyorum, nasıl gebe kalınca idrar yolu enfeksiyonu da beraberinde başlıyor ne yaptıysam geçmedi bol su içiyorum hafifliyor ama tamamen geçmediKızlar ben 9 haftalık gebeyim tüp bebekle bugün rutin kanları verdim idrarda enfeksiyon ve hafif kan varmış bol su iç denildi kanamam yok hiç olmadı Progestan fitil kullanıyorum böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
Crp ye de bakıldı mı sadece idrar mıKızlar ben 9 haftalık gebeyim tüp bebekle bugün rutin kanları verdim idrarda enfeksiyon ve hafif kan varmış bol su iç denildi kanamam yok hiç olmadı Progestan fitil kullanıyorum böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
Lekelenmeniz falan oluyor mu kaçıncı haftadasınız bu arada ben transfer den beridir Progestan fitil kullanıyorum enfeksiyon yüzünden bebeğimi kaybetmek istemiyorum acaba antibiyotik fitil de kullanmam gerekir mi kafam da deli sorular kullanmam gerekse doktor bol su içelim ve istirahat edelim demezdi diye düşünüyorum herhaldeBen yaşadım halen yaşıyorum, nasıl gebe kalınca idrar yolu enfeksiyonu da beraberinde başlıyor ne yaptıysam geçmedi bol su içiyorum hafifliyor ama tamamen geçmedi
Crp ye de bakıldı mı sadece idrar mısu iç denildiyse değer çok yüksek değildir herhald
İdrar ve kan bakıldı herhalde öyle düşünüyorumCrp ye de bakıldı mı sadece idrar mısu iç denildiyse değer çok yüksek değildir herhalde
Gebelikte lokosit bir miktar yüksek çıkabilir.İdrar ve kan bakıldı herhalde öyle düşünüyorum
Bu şekilde sonuç
Hayır yok bu testi bugün yaptırmıştımGebelikte lokosit bir miktar yüksek çıkabilir.
Kultur sonucunuz var mi?
Hayır yok bu testi bugün yaptırmıştım
İstenilen testler bunlardı kültür arasında yok sanırım 2 tüp kan 1 tüp idrar verdimKultur istedi mi peki? Kac tup/kutu/kap idrar verdiniz?
Kultur sonucu 3-4 gunde çıkar, doktorunuzun bol su ic demesinin sebebi kultur sonucunu gormeden enfeksiyon var demek cok zor, cunku ilk mesajimda da dedim gebelik lokosit artisina sebep olabiliyor (bizzat yasadim) ancak tabiki enfeksiyonda lokosit artisina sebep olur, o sebeple en net sonuc kultur sonucudur. Kulturunuzun temiz çıkmama ihtimaline karsi bol su icin demistir doktorunuz.
Gecmis olsun
Kultur istememis.İstenilen testler bunlardı kültür arasında yok sanırım 2 tüp kan 1 tüp idrar verdim
Benim şuan boş gebelik yaşıyorum ama bundan önceki gebeliğimde de enfeksiyon yaşadım yine geçmiyordu 8 haftalık kalbi durmuştuLekelenmeniz falan oluyor mu kaçıncı haftadasınız bu arada ben transfer den beridir Progestan fitil kullanıyorum enfeksiyon yüzünden bebeğimi kaybetmek istemiyorum acaba antibiyotik fitil de kullanmam gerekir mi kafam da deli sorular kullanmam gerekse doktor bol su içelim ve istirahat edelim demezdi diye düşünüyorum herhalde
Yarın antibiyotik yazacakmış doktorumKultur istememis.
Tamam demek ki gerekli gormemis, emin olun idrar yolu enfeksiyonuna mudahale ederdi, gebelikte cok sorun cikarir cunku ama iciniz rahat etmeyecekse aile hekiminize gidin (bu hafta grevdeler onumuzdeki ptesi gidin) idrar kulturu yapmasini isteyin onlarda yapıyor.
Bende de kanımda enfeksiyon çıktı yapılan iğnenin abse yapması sonucu. antibiyotiğe başladım bugünYarın antibiyotik yazacakmış doktorum
Merhaba öncelikle gecmis olsun benim bebegiminde 7 haftalik kalbi durdu patolojiye gondermis doktorum sizin sonuc ne cikti acaba neden kalbi durdugu belli oluyor mu patolojideBenim şuan boş gebelik yaşıyorum ama bundan önceki gebeliğimde de enfeksiyon yaşadım yine geçmiyordu 8 haftalık kalbi durmuştuneden olduğunu bilmiyorum, nasip demekten başka birşey elimden gelmiyor
Kaç haftalık gebesinizBende de kanımda enfeksiyon çıktı yapılan iğnenin abse yapması sonucu. antibiyotiğe başladım bugün
Teşekkürler çok stres yaptım dün gözüme kan indi enfeksiyon yüzünden bebeğimi kaybedersem gerçekten çok suçlu hissederim ilk gebelik çok tereddüt lüyüm ve iğnelerden artık vücudum o kadar çok yoruldu kiGeçmiş olsun. Bunu gebelik boyu sık sık yaşarsınız. Benim de hemen her tahlilimde çıkardı hiçbir rahatsızlık hissetmesem bile. Lökosit yükselmesi normal ama lökosit esteraz yükseldiğinde tek kullanımlık antibiyotik veriyorlar. Hatta ++, +++ çıktığında veriyor tek + da da vermiyor. Panik olmayın yani normalVe gerçekten bol su için.
Bende 8 haftalık hamileyim benimde vardı idrar yollarında enfeksiyon bol su içtim burdan biri yazmıştı karnıbahar suyu iyi geliyor diye 2 bardak içtim düzeldi isterseniz deneyinKızlar ben 9 haftalık gebeyim tüp bebekle bugün rutin kanları verdim idrarda enfeksiyon ve hafif kan varmış bol su iç denildi kanamam yok hiç olmadı Progestan fitil kullanıyorum böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
Nasıl yaptınız karnabahar suyunu ne kadar ve nasıl içtinizBende 8 haftalık hamileyim benimde vardı idrar yollarında enfeksiyon bol su içtim burdan biri yazmıştı karnıbahar suyu iyi geliyor diye 2 bardak içtim düzeldi isterseniz deneyin
Tebrik ederim bu arada saglıkla kucagınıza alın.ben karnıbahar ın her türlüsünü severim suyu kaynattm tuz da attım tabi karnıbaharları haşladım suyunu ılık içtim bir bardak sonra 1 bardak soguk içtim. Daha içemedim ama şükür eskiye nazaran cok iyim inşallah şifa bulursunuzNasıl yaptınız karnabahar suyunu ne kadar ve nasıl içtiniz