Hamilelikte ek vitamine ne zaman başladınız?

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin cnm. Acaba ben başka bi doktora mı sormalıyım, hiç bir şey kullanmıyorum şimdi. Bu da rahatsız ediyo beni. bebeğim beslenemeyecek die endişeleniyorum.
Merhaba, senle aynı bşzim bebişlerin haftası sağsalim kucağımıza alırız umarım
normalde 12. Haftadan sonra folik asit ve bebek için gerekli olan mg çinko kalsiyum vs.. İçeren vitaminler verirler ben dünyada yaygın olan multibionta ( aynı zamanda folik asit de içeriyo ayrıca kullanmana gerek yok).vitamin ve efa omega 3 kullanıyorum balık yağı kullanıyorum tavsiye ederim ama doktoru a sormadan alma kan değerlerine baktırdın mı acaba?

Her doktor vitamin vermez onun yerine doğal yollardan vitamin ihtiyacını karşılasan daha doğru olur.. Sadece 5. ayda demir ilacı verilir zorunlu olarak.. Mide problemin sebebiyle beslenemiyorsan bu durumu doktoruna belirterek vitamin desteği isteyebilirsin; ama midende bir sıkıntı yoksa bence doğal yollardan alsan çok daha faydalı olur.

Benım canım sıklın bu aralar
2'li test rısklı cıktı diye amniyonsentez olucam 29.04.2014'te.
Cok korkuyorum
Sakın korkma bu test yorumları göreceli bunu bilmende fayda var aklını kimsenn karıştırmasına izin verme lütfen sende çok iyi şeyler düşün . Öyle kolay değil test sonucuna bakıp olumsuz sonuçlara varmak. Son kararı sen vereceksin , peki 2. Bir doktora gitmeyi düşündünmü hiç??

ben şu an 25 haftalık hamileyim..14.haftada folik asiti bırakıp decavit ve maltofere başladım..1 ay önce de calcimax diye bi kalsiyum ilacına başladım..hamileyken ilaç kullanmadan vücudumuza bu vitaminleri yeteri kadar alabileceğimize inanmıyorum ki zaten doktorum da öyle söyledi...yediğimiz hiç bişi doğal olmadığı için gerekli vitaminleri alamıyoruz yiyip içtiklerimizle...Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişini ama bence başka bi doktora daha görün..ilaç veren doktor iyi demek istemiyorum ama en azından arasındaki ilgi alaka farkına bakarsın..

Canm bugün doktora gttm 2li test icin..pek bilgm yoktu iceriqi hakknda..doktor yapalm muhakkak genetik bozuklukla ilgili ddi..Sonucu ne olursa olsun kararm degşmeyecek ddm doktora..o zaman gerek yok yaptırmanıza dedi..bende 11+5.haftamdayım..Rabbimiz bize hamile kalabilmeyi nasip etmiş..daha bunun bile şükrünü veremeyecekken bide bu mucizeye acaba özürlü mü?degl mi? test degerleri riskli cıktı diye Belki dogdugnda hic bi sorunu olmayan bi bebegin Allah muhafaza yaşamına son vermş olucaksınz.şuan bizim bile garantimiz yokken hep saglikli olucagmza dair ben bu testleri gercekten cok anlamsz buluyorm belki bu yüzdn bi çok anne dha minicik bi melegn canina kıyıyor...ben 22 yasndaym ilk dfa anne olucm belki benim bebegm özürlü doguck blmiyorm ama Rabbimdn gelene razi olmaliym..O'ndan gelen herşey güzel dgl mi:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gordugum kadariyla cogunuz folik asidi braginca baska vitaminler icmeye baslamissiniz. Ben folik asit braktim, baska bisey de icmiyorum. Kan vitamini yerine her gun dogal meyve suyu sikip iciyorum, icine pancar, havuc, portokal, limon, greyfurt, kivi, elma... ne buluyosam koyuyorum. Gunde 1 muz, kuru yemis olarak erik, incir, kaysi, urma yiyorum. Kalsiyum icin her gun sabah 1 bardak ayran, aksam 1 bardak sut iciyorum. Salata yiyorum.. ve cok sukur simdilik iyiim. Dogal beslenmeden yanayim.. tabiki doktorlariniz en iyi bilir ama ilac almaniza rahmen yinede bol bol dogal vitaminler almanizi tavsiye ederim

Slm arkadaslar ben 32 haftalik hamileyim kan degerlerimede bakiliyo ama bana vitamin kan hapi vs vermediler sadece dogumdan sonraki uc aya kadar folik asit kullanmam gerek o kadar. Sordum dr ek vitamin icin gerek duymadi. Öyle rahatsizligimda yok sükür agrim sizim felan yok ama normalde verilmesi gerekmi ek olarak biseYler?

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

chocolade29 Maşallah sen çok güzel besleniyomuşsun zaten, bunun için baya emek gerek, çalışıyorum kahvaltı bile doğru düzgün yapamıyorum ben. Sen de bi de çalışıyosan tebrik ederim cidden :)

Meva 55 sanırım genelde kan değerlerine bakılmaksızın çoğu doktor veriyo ek vitamini. ama aslında en güzeli doğal beslenebilmek tabi. ben 5. haftadan sonra kan tahlili yaptırmadım mesela.

Amin cnm hepimiz bebeğimize sağlıkla kavuşuruz inşallah! benim doktora kalsa pek bişiye gerek yok, omega 3'ü önereceğini sanmıyorum..illa balık yemesen de olur, yoksul ülkelerdeki çocuklar nasıl oluyo gibi bi savunması var. kan değerlerime hamileliğimi ilk öğrendiğimde bakılmıştı. tekrar yapılması gerekiyo mu?

Amin cnm, inşallah cümlemize sağlıkla kavuşmak nasip olur. bu doktora kadar çok fazla doktora gittim, o yüzden zorluyorum biraz tekrar değştrmeyim diyorum. bana da decavit verdi 16. haftamda. daha ilgili bi doktor olsa tabi daha rahat olurdum ama doktor bulmak da zor

Arkadaşlar merhaba. ben de 11 haftalık hamileyim. ve çok endişeliyim. bebek düzgün besleniyor mu diye. yurmurta yiyemiyorum. idrarımda enfeksiyon çıktı hemoglobin 12 çıktı. demir hapı ve idrar enfeksiyonu için bir hap içiyorum. ikili testt yaptırcm çok korkuyorum. beslenmeyi çok kafama takıyorum. bulantılardan dolayı fazla yiyemiyorum yardımcı olur musunuz. birde çok akıntım var ve kokulu .çok rahatsızım(

Insallah :) Kan degerine gelince, evet cnm her ay yapilmasi gerekiyo. Vitaminsiz kalmamayi takip etmek lazim :)

Cmm ilkonce biraz relaks olman lazim. Her hastalik icin care vardir. Ilkonce middenin bulantilari normal, bende 12-13. haftayakadar bisey yiyemiyodum. Ama cok sukur simdi yiyebiliyorum. Insallah midde bulantilarin azalir 1-2 haftada. Ve mutlaka bulantina iyi gelen birsey vardir, degisik seyler dene..Ben mesela badem, cubuk, leblebi yiyodum. Anlik da olsa bulantilar azaliyodu. 30 dak sonra tekrar basliyodu, tekrar yiyodum :) oyle iste. Habi de limon.. Ben yanimda su sisesi bi de icine limon parcalari kesiyodum. O da cok iyi geliyodu bulantima.

Akintina gelince idrar enfeksyonundandir bence. Idrar enfeksyonu icin doktorun ilac vermesi lazim. Aliyosun herhalde??

Ilk hamileliğimde sadece folik asit içiyordum ben ancak bebeğimin 8.haftada kalbi durdu.. Sanırım şimdiki hamileliğim de önlem olarak vitaminde verdi doktorum folik asite ek olarak..

13. haftama kadar folik asit kullandım,sonra Dr. m elevit ve kan ilacı verdi şuan bunları kullanıyorum

Insallah :) Kan degerine gelince, evet cnm her ay yapilmasi gerekiyo. Vitaminsiz kalmamayi takip etmek lazim :)

evet verdi ilaç içiyorum. tesekkr ederim. iyi ki varsiniz kafama takildiinda kendimi kötü hissettiğimde brdayim. bir de kay1nvalidem kötü resimlere hastalikli insanlara bakmamam gerektiini söyledi bunu hiç bi_miyordum böle bisey var mi yoksa eski masallarimi ..ben geçenlerde haberlerde yüz nakli olan çocuk ve nisanlsina baktim değişikti. (((( iyicepimpirik oldm

Rica ederim cnm, birbirimize destek vermek icin burdayis. Valla ben ilk kez duyuyorum kayinvalidenin dedigi seyi ama ben yurtdisinda yasiyorum. Burda yok oyle masallar desem :) Yinede eskilerden olan birseyler vardir mutlaka, ben bunlara inanirim. Sende bakma hasta olanlara, icine suphe dusmesin sonra :18:

Canımcım benim bildigim kadarıyla folic asit hamile kalmadan 3 ay once baslanmasi gereken bir ilaçmış ama tabi ne zamn hamile kalacağında şüpheli oluyor ama denilen de bu. Benim doktorum hemen folic asite başlattı ve bir ay sonra mı ne de (ilac ismi vermek istemiyorum cunku her doktorun her hastasina verdigi ilac farklı) yine folic asit iceren kan ilacı ve demir ilacı verdi. Hemde tahlillerimin normal çıkmasına rağmen bebek icin uygun gördü doguma kadarda bunlari kullanacaksin dedi.

kızlar bende bugün 7+0 oldun doktorum decavit verdi, herhangi bi sakıncası var mıdır, olsa vermezdi tabi ama yindede korkuyo insan:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…