• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamilelikte duyduğum soylenti

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

MaviSari

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2020
1.889
799
73
Birşey danışmak istiyorum. Genelde söylenen su herkezin evlendi zaten ilk hamiellikleri ya boş gebelik ya kimyasal yada düşük oluyomus böyle birşey cidden var mı kafam karıştı

Ne alakası var canım niye herkesin öyle olsun?? Çok saçma sapan bi düşünce. Bu tamamen anne ve bebeğin sağlığıyla alakalı.

Bende öyle düşünüyorum ama çevremdeki insanlar duyduğum şey beni de etkiledi bende size sormak istedim oluyomu bnde şuan hamile kalsam olur mu psikolojisine girdiydim teşekkür ederim

Yuh artık amma saçma bir genelleme.. ben de gebelikte saç kestirilmez çocuğun ömrü kısalır diye bir saçmalık duymuştum. Suan o daha mantıklı geldi gözüme.

Birşey danışmak istiyorum. Genelde söylenen su herkezin evlendi zaten ilk hamiellikleri ya boş gebelik ya kimyasal yada düşük oluyomus böyle birşey cidden var mı kafam karıştı
Hayır kesinlikle yok ayrıca şimdiden soyliyim ciğer leke yapmaz çilek de öyle , hamileyken saçını kesersen de bişey olmaz. Valla söylentileri duyunca aklıma gelenleri de siralamadan duramıyorum

Ne alaka çok saçma bir söylem bence bunları düşünmeyin saçmalık Bildiginiz herşey normal genetik vs Bi sorun yoksa gayet saglıklı olur bizim ailede hiç öyle birşey olmadı herkes ilk hamileliginden olan çocugu kucagına saglıklı aldı bunlar öyle ilk olmasıyla falan olacak şeyler degil söyleyen kimdi bence pek muhatap olma seni durduk yere strese sokması garip

Hayır kesinlikle yok ayrıca şimdiden soyliyim ciğer leke yapmaz çilek de öyle , hamileyken saçını kesersen de bişey olmaz. Valla söylentileri duyunca aklıma gelenleri de siralamadan duramıyorum
Hamileyken ciger yenmez sakatat hamilelikte yasak zararlı oldugundan bakteri oluyor hatta dokunmayın bile derler bakteri deriden bile geçiyormuş

Hamileyken ciger yenmez sakatat hamilelikte yasak zararlı oldugundan bakteri oluyor hatta dokunmayın bile derler bakteri deriden bile geçiyormuş
Güvenilir olan ürünleri yemekte sorun yoktur. Mesela kurban bayramı geliyo güvenilir bir satıcıdan alınan hayvan gayet de yenilebilir aşıları kontrolleri yapılmışsa ve kesilirken de gerekli hijyen şartlarına uyulursa yenilebilir. En azından hamilelikte kullanılan demir ilaçları kadar yan etkisi olmayan bi demir kaynağı. Hamilelikte aldığımız tüm gıdaların güvenilir ve doğal ürünler olmasına dikkat edin her şeyi çok da kafanıza takmayın. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🏻

Güvenilir olan ürünleri yemekte sorun yoktur. Mesela kurban bayramı geliyo güvenilir bir satıcıdan alınan hayvan gayet de yenilebilir aşıları kontrolleri yapılmışsa ve kesilirken de gerekli hijyen şartlarına uyulursa yenilebilir. En azından hamilelikte kullanılan demir ilaçları kadar yan etkisi olmayan bi demir kaynağı. Hamilelikte aldığımız tüm gıdaların güvenilir ve doğal ürünler olmasına dikkat edin her şeyi çok da kafanıza takmayın. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🏻
Güvenilir olmasıyla alakası yok hanımefendi sakatat da bulunan bakteri var aynı durum çig et ve yumurta için de geçerli normalde insana zararı yok ama hamilelikte bebege geçme durumu oldugundan ve bebegin henüz bagışıklıgı oluşmadıgından sorun olabiliyor yoksa biz hep kendi beslediğimiz hayvanlardan keser yeriz ama bu her hayvanda olan bişey normal şartlarda zararı yok zaten ama bagışıklıgı zayıf olan kişilerde de ara ara sorun yarattığı olmuştur bebege de zararlı dikkat etmenizi tavsiye ederim

İçimi rahatlattiniz teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden ♥️

Evlendikten 4 ay sonra hamile kaldim.. 31 haftalik hamileyim yani benimde ilk gebeligim oldu cok sukur bu haftaya kadar geldik🙏 ilk defa duydum boyle biseyi de

Güvenilir olmasıyla alakası yok hanımefendi sakatat da bulunan bakteri var aynı durum çig et ve yumurta için de geçerli normalde insana zararı yok ama hamilelikte bebege geçme durumu oldugundan ve bebegin henüz bagışıklıgı oluşmadıgından sorun olabiliyor yoksa biz hep kendi beslediğimiz hayvanlardan keser yeriz ama bu her hayvanda olan bişey normal şartlarda zararı yok zaten ama bagışıklıgı zayıf olan kişilerde de ara ara sorun yarattığı olmuştur bebege de zararlı dikkat etmenizi tavsiye ederim
Bu konuda da bazı yanlış bilgilere sahipsiniz detaylı araştırmanızı öneriyorum iyi günler dilerim.

Bu konuda da bazı yanlış bilgilere sahipsiniz detaylı araştırmanızı öneriyorum iyi günler dilerim.
Araştırırsanız görürsünüz internette bilgi mevcut sizin için bir kısmını buraya kopyalıyorum Karaciğer genellikle vitaminler, mineraller ve proteinler bakımından zengin sağlıklı bir gıdadır, ayrıca yüksek miktarlarda da A vitamini veya retinol içerir. Önceden oluşturulmuş A vitamini, yumurta, süt ve karaciğer gibi hayvansal ürünlerde bulunur. Diyetinizde bulunan bu türden çok miktardaki A vitamini, gelişmekte olan bebeğinizde, özellikle gebeliğin ilk aylarında doğum kusurlarına neden olabilir. Durum bu yani ilk zamanlar yemesi sakıncalı sonraki aylarda da ayda en fazla 1 defa tüketilmesi sorun yok denir fakat fazlası zararlıdır kendiniz istediğiniz gibi beslenebilirsiniz fakat insanlara yanlış bilgi vermezseniz sevinirim ne olacağı belli olmayan bir durum sonuçta yarar saglamak isterken zarar verebilirsiniz de

Alası yok herkeste olucak diye bişey yok kim söylüyorsa çok yanlış

Back