• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte dis tedavisi?

yapa_yalniz

Mevzu derin karışmamak lazım...
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
1.824
3.942
333
cihangul hanim merhablar danismak istedigim bir konu var suan 8 haftalik hamileyim son uc gundur sol alt disim (yan dis)agrimakta sabahta iki taraftaki dis etimin de sistigini farkettim aslinda disim dolgulu ve icte damar gibi biseyin attiginin hatta icini oyarcasina bir agri hissediyorum suan agri kesicilerle aciyi dindiriyorum hatta siskinliklerin yaninda beze gibi sanki su toplamis gibide beyaz lekeler olusmus...Acikcasi iltihaptan supheleniyorum onceden iltihapli bir disim vardi bu sekilde agridigini ve kulagima ve basima dahi agrisinin vurdugunu hhatirliyorum.Size sorum su bu disim icin herhangibir tedavi yapilmasi mumkunmu?internetten ve cevreden ilk uc ay birsey yapilmamais gerketigini bebek icin tehlikeye neden olabilicegini okudum.Aslindfa boyle daha tehlike dilmi canim cok yaniyor acisini kulagimin icinde bile hissediyorum ne yemek yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum sadece agliyorum napmaliyim tedavi olmalimiyim?lutfen yardim edin teseekurler

cihangul hanim merhablar danismak istedigim bir konu var suan 8 haftalik hamileyim son uc gundur sol alt disim (yan dis)agrimakta sabahta iki taraftaki dis etimin de sistigini farkettim aslinda disim dolgulu ve icte damar gibi biseyin attiginin hatta icini oyarcasina bir agri hissediyorum suan agri kesicilerle aciyi dindiriyorum hatta siskinliklerin yaninda beze gibi sanki su toplamis gibide beyaz lekeler olusmus...Acikcasi iltihaptan supheleniyorum onceden iltihapli bir disim vardi bu sekilde agridigini ve kulagima ve basima dahi agrisinin vurdugunu hhatirliyorum.Size sorum su bu disim icin herhangibir tedavi yapilmasi mumkunmu?internetten ve cevreden ilk uc ay birsey yapilmamais gerketigini bebek icin tehlikeye neden olabilicegini okudum.Aslindfa boyle daha tehlike dilmi canim cok yaniyor acisini kulagimin icinde bile hissediyorum ne yemek yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum sadece agliyorum napmaliyim tedavi olmalimiyim?lutfen yardim edin teseekurler

geçmiş olsun ve tebrikler.
dişinizin bu dönemde de rahatlıkla tedavisi yapılabilir.hemen bir doktora gidin.o dişinizde daha önceden yapılmış bir dolgunuz varmıydı.büyük bir ihtimal dişinizdeki çürüğünüz hamilelilkdeki horman değişimi ile hızlı bir şekilde ilerledi.yapılan müdahale ile ağrıdan hemen kurtulursunuz.endişe etmeyin

hocam mrb,ben 15 haftalık hamileyim,,,2 dişim hamilelikten sanırım hızla çürüyor ,hissediyorum,açılma yok ama karartı var,,,acaba anstezisiz dolgu yaptırsam sizce nasıl olur?yani daha öncede iğnesiz dolgu yaptırmıştım,dayanmıştım,,,bunlarda derin çürükler değil,,,film çekilmeden dolgu yaparlarmı,hamileyim diye film çektirmek istemiyorum,bebeğime zararı açısından,,,,
birde bi tane dolgulu dişim var hocam,,,ama gittikçe rengi koyulaşiyor,,,ve bir kez sert bişi ısırdım batma oldu,sanırım ondada problem var,daha fazla ilerlemesinden korkuyorum,,,kanal tedavisimi gerekir sizce?hamileyken yapılırmı
çok soru sordum hocam kusura bakmayın,teşekkürler.....

hocam mrb,ben 15 haftalık hamileyim,,,2 dişim hamilelikten sanırım hızla çürüyor ,hissediyorum,açılma yok ama karartı var,,,acaba anstezisiz dolgu yaptırsam sizce nasıl olur?yani daha öncede iğnesiz dolgu yaptırmıştım,dayanmıştım,,,bunlarda derin çürükler değil,,,film çekilmeden dolgu yaparlarmı,hamileyim diye film çektirmek istemiyorum,bebeğime zararı açısından,,,,
birde bi tane dolgulu dişim var hocam,,,ama gittikçe rengi koyulaşiyor,,,ve bir kez sert bişi ısırdım batma oldu,sanırım ondada problem var,daha fazla ilerlemesinden korkuyorum,,,kanal tedavisimi gerekir sizce?hamileyken yapılırmı
çok soru sordum hocam kusura bakmayın,teşekkürler.....

HAMİLELİKDE GEREKİRDE BİR TANE RONTGEN ÇEKİRMENİZİN BİR SAKINCASI YOK.FLİM ÇEKİLMEDENDE OLGU YAPTIRABİLİRSİNİZ.
şuanda hamileliği 2. trimestrındesiniz her türlü tedaviniz rahatlıkla yapılabilir

merhaba doktor hanım
benim şikayetim 4-5 gündür üst sağ tarafta ki diş etimde şişlik kızarıklık var ve sürekli kanama halinde.sanki şişlik arka taraftan damağıma doğru ilerliyormuş gibi.şuda var ben ve eşim sürekli diş eti kanamalarıdan şikayetçiyiz dr gittik düzenli fırçalama dedi ama zaten uyguluyoruz.bunun için bize ne önerirsiniz.birde bebek istiyoruz bundan öncede ağız diş bakımı yaptırmalıyım mı?neler yapmalıyım

Merhaba Doktor Hanım,

18 haftalık hamileyim. Son bir kaç haftadır arkalarda hem alt hemde üstte olmak üzere 4 dişim, henüz ucu çıkmış yirmilik dişlerim hızla patladı ve hızla çıkıyor. Herhangi bir ağrım yok. Hafif ağrılarım var ama problem teşkil edecek biçimde değil. Yalnız benim en büyük korkum arkadan çıkan dişlerimin, ön dişlerimi itip yamultması. Henüz doktora gitmedim. Bugüne kadar da herhangi bir diş problemi yaşamadım. Dolgularım var sadece 2 tane. Dişlerime çok özen gösteriyorum. Yalnız bu henüz çıkmaya başlayan dişlerimin diğer dişlerimi yamultması ve ağız yapımı bozma korkusu beni düşündürüyor. Bu konu hakkında ben bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.

Merhaba çok alakasiz oldu ama msj hakkim dolmadigi icin özelden msj atamiyorum, inceliginiz icin cok tesekkur ederim, hakkim dolar dolmaz konuşmayı isterim iyi aksamlar:)

Back