Hamilelikte diş sağlığı için öneriler

Esin_C

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
29
7
16
İzmir
Her dönemde olduğu gibi hamilelik döneminde de diş sağlığı için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır:
- Günde en az 2 kere dişlerinizi yumuşak diş fırçası ve florid içeren diş macunu ile fırçalayın. Ayrıca her yemekten sonra fırçalamakta fayda vardır.
- Dişinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı suyla çalkalaMAyın, sadece tükürerek atın ağzınızdakileri.
- Sigara kullanmayın.
- Sağlıklı besinleri tüketin. (bkz: Gebelikte beslenme)
- Şekerli içecekleri fazla tüketmeyin.
- Şeker ve basit karbonhidratlardan zengin tatlıları, aatıştırmalık hazır yiyecekleri tüketmeyin.
- Kustuktan sonra ağzınızı bol su ile çalkalayın. Kusma sırasında ağıza gelen mide asiti dişlerde zayıflama ve yıpranmaya neden olabilir. Kustuktan hemen sonra diş fırçalamak sakıncalıdır öncelikle ağız sadece su ile yıkanmalıdır ve yarım saat geçtikten sonra dişler fırçalanmalıdır.
- Gebeliğin başlangıcında dişlerinizin kontrolü için ve gebelik süresince yapmanız gerekenleri öğrenmek için diş hekiminizle görüşün.
- Diş macunu dışında florid takviyesi içeren diğer maddeler, ilaçlar, ürünler gebelikte önerilmez.

Ağız ve diş sağlığı bozuk olan annelerin gebeliklerinde erken doğum ve düşük doğum ağırlığı gibi risklerin arttığına dair çalışmalar mevcuttur.

İlgili Konular:
- Gebelikte Diş Bakımı ve Diş Hastalıkları
- Her Gebelikte Anne Bir Diş Kaybeder Sözü Doğru Mu?
- Gebelikte Ağız Kuruluğu

http://www.gebelik.org/dosyalar/hesapla.html

Son düzenleme:
8 haftalik hamileyim 3 gundur 32 disimin hemsi sizliyor(hassas hemde cok) konusamiyorum yemek yiyemiyorum uyuyamiyorum o drece kotuyum ama bugune kadar hic boyle biseyle karsilasmadim dislerimdede hic bir sorunum yoktu ta ki su 3 gune kadar lutfen yardim edin biraz rahatlamami saglayacak birsey varmi

aynı sorunu 14 haftadayken bende yaşamıştım hemen calsiyum takviyesi verdi doktorum ve gecti cok şükür hala devam ediyorum yoksa mahfolurdum dişlerim diş etlerim hepsi sızlamıştı kötüydü yani.. hemen doktoruna bu durumdan bahset bence

Benim dislerimin neredeyse tamami dolgulu kendimi bildim bileli dis doktorlarinin kapisindayimdir, bu sorunumu her randevumda dOktoruma danismayi unutuyorum ama henuz bir sikintim yok, yazdiklarinizdan yola cikarak doktorumun gebeligimin 4. Haftasinda verdigi folik asitin icerisinde folik asitin 2 kati oranda kalsiyum olmasina borclu oldugumu dusunmeye basladim,

Ama flor takviyesi alan bircok kisi varmis bu konuda bilgiye sahip olan arkadaslar var midir?

aslında bu konu benimde aklıma takılan bir konu.Benimde ağzımda bir dünya dolgu var. Şu an bir şikayetim yok ama belki gitsem dişçiye bir sorun bulur. Şunu sormak istiyorum hamilelikten önce dişçiye gitmek çok önem arz eder mi? ben çocuk yapma çalışmalarına dün başladım da... Dişçiye gidemedim ama dediğim gibi bir şikayetim yok şu anda

doktora daha gitmedim colgeytin sensetif hasas disler icin dis macununu dis fircasini ve agiz gargarasini aldim biraz rahatlatti ama tamamen gecmedi bidahaki doktor randevumda soylrim artik calsiyum takviyesi alinca bidaha hic olmadimi calsiyumu almaya hala devam ediyormusun

Kesinlikle gitmelisin, hamilelikte basına ne gelecegini bilemezsin, diyelim dış ağrıları yasamayabasladin ağrıların siddetlendikce ne röntgen cektirebilirsin ne de antibiyotik kullanabilirsin, ağrı kesici kullanımını zaten biliyorsundur...

- Dişinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı suyla çalkalaMAyın, sadece tükürerek atın ağzınızdakileri.

Niye çalkalamayalım yahu bunu anlamadım ben, ilk duyuyorum birde :44:

Çalkalamadan nasıl gidecek diş macunu köpükleri...?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…