Hamilelikte diş çektiren var mııı

bebiscimkayra

bende bilmiyorum
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2008
317
1
96
İstanbul
Arkadaşlar benim 20 lik dişim pazartesi çekilecek.üst 20 lik dişim.umarım bir sorun yaşamam.aranızda benim durumumda olan var mı.bu arada ameliyat değil normal çekim olacak

böyle bişi yaşamadım ama dişini nasıl uyuşturacaklar onu merak ettim ben doğum yapalı 8 ay oldu dişlerim en ufak bişeyde ufalanmaya başladı durum çok kötü anlayacağın ama emziriyorum diye dişçiye bile gidemiyorum ilaç kullanmamak için sağlını ihmal etmemen güzel geçmiş olsun umarım çok canın yanmaz

arkadaşım bende senin gibi düşünüp dişçiye gitmedim hamilelikte.sonra tabii dayanamayacağım ağrı olunca hemen doktoruma dişçime gittim.Ahhh canım dedi nerden çıkarıyır insanlar dedi.hamileyken diş çekilir.zaten oraya yaptığı uyuştuucunun bebeğe hiç bir zararı yokmuş aksine o dişte oluşacak iltihap ileir boyutlara gidip bebeğe gidebilirmuş.yani ağzında ki iltihap diş bebeğe zarar veriyor.ben derim ki ihmal etme git mutlaka senin durumuna göre dokktor bir şey yapar.ihmal yüzünden bu haldeyim .yani hamileliğimin 4 ayındsa bu 20 lik dişteki dolgum düşütü. bende denilenler yüüznden ve korkumdan gitmedim.sonra geçen gün bu diş ağrıdı.ve doktora gittiğimde neden gelmedin dedi....yani anlayacağın git

kızlar benim arkadaşım hamileyken süt yoğurt yiyip içemedi tiksindi.ilave kalsiyumda almadı dişleri sallanmaya başladı.bebek anne karnında kemik oluşumunu tamamlamadan çıkmazmış.yani anne ister kalsiyum alsın ister almasın bebek ihtiyacı olan kalsiyumu annenin kemiklerinden kullanırmış.bizzat doktorum söyledi bunu bana.bende çok süt içtim yoğurt yedim doktorum ek olarak kalsiyum sandoz verdi.çok şükür sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim dişlerimdede kayıplar olmadı.

eğerki dişinizde ağrılı bi durum yoksa çekiminizi doğum sonrasına bırakmanızı tavsiye ederim..fakat durumunuz çok acilse öncelikle kadın doğum uzmanınızdan izin alınarak çekiminizin yapılmasında bi mahsur olmaz..kaç aylık hamile olduğunuzu bilmemiyorum ama üç ve altıncı aylar arası gerekli olan diş tedavileri açısından en uygun dönemdir..

evet canım senin dediğin doğru ama ben hamilelik önce dolgumun sorununu yaşıyorum yoksa dişlerimde onun haricinde bir şey yokhatta doktorum 20 likleri çekilimdediğin de ben inat ettim hayır dursun dişlerim dedim.teşekkür ederim ilgin için

meraba canım ağrılı bir durum olmasa zaten gitmezdim ve anlamazdım ancak ben çok ağrı çektim.ayrıca bu yalnış bilgilendirmeden dolu insanlar diş kayıpları yaşıyor.....

canım hamilelikte diş çekimleri 3 ve 6.aylar arasında yapılıyor googledan aratabilirsin diğer durumlarda sakıncalı diyor bence önce kadın doğumcuna danış ve ona göre hareket et bebeğin için sakıncalı olabilir sen 3. trisemester a girmişsin sanırım

teşekkür ederim ilgin için canım ..ama dediğin giib çok araştırdım kadın doğum uzmanıma da sordum.bir sakıncası yok dedi.zaten bebeğin organalrı geliştiği için bir zararı yokmuş.ama zaten ben kendim için dişimi çektirmiyorum ki bebeğim için.....çektirmezsem diş teki apse bebeğe gidip onu zehirleyebiliyor....hep diyorum bu yalnış yönlendirmelerden dolayı insanlar tereddütte kalıyor....inan çok araştırmmama rağmen insanların bu şekilde yaklaşmaları bemni dahi korkutuyor.....bebek için iltihap çok zararlı.ayrıca ben kendimi riske atıyoyrum.....diş kırılabilir ve ben onunla hamileliğimi geçirebilirim.ayrıca diş çekiminden sonraki ağrı hiç dayanılmaz ve ağrı kesiiici sadece minoset kullanabiliyoruz.....ben bu sayfayı açaerken diş çektiren var mı diye açtım ancak bana destek çok eksik bilgiyle akıl verenler çıktı.....herkes bebiğini düşünüyorrrr....inşallah bir problem olmadan dişim çekilirde.....neyse canım teşekkür ederim ilgin için

2 gebeliğimde de diş çektirdim arkadaşım bi sorun olmadı çok şükür bazı diş hekimleri gebelikde diş çekimine karşılar ki bunlar azınlıkta diğer hekimler ilk 3 ay ve son 2 ay haricinde çekim yapılabileceğini söylüyorlar üstelik benim çektirdiğim dişler azıydı ve çok zorladılar bizi ama hiç bi sorun çıkmadı canım a.s.

teşekkür ederim canım ilgin için.umarım bende başarılı diş çekiminden sonra bu dişten kurtulurum

arkadaslar ben 15 haftalık hamileyim ve bi kırık ve çürük bi dişim var arada çok agrı yapıyor sonra geçiyor allhdan ne yapsam dişçiye gitsemmi yoksa bekliyimmi?

hamilelikte tedavi açısından en uygun dönem 3. ve 6. aylar arasıdır ama jinekoloğunun izniyle her dönemde tedavi yapılır yanlız röntgen çekimi yapılmaz çok gerekli ve yapılacaksa anne karnına kurşun örtü örtülür tedavi yaparken yapılan bir iğnenin bebeğe hiç bir zararı yoktur.
birde doğru bilinen bir yanlışı düzeltmek istiyorum hamilelikte bebek kalsiyum ihtiyacını dişlerden karşılamaz hamilelikte diş problemi olmasının nedeni annenin daha sık beslenmesi ve daha az diş fırçalamasıdır . süt yoğurt yiyemeyenler kalsiyum ihtiyacını yeşil yapraklı sebzelerdende karşılar kalsiyum kaynağı sadece süt değildir .

Arkadaşlar benim 20 lik dişim pazartesi çekilecek.üst 20 lik dişim.umarım bir sorun yaşamam.aranızda benim durumumda olan var mı.bu arada ameliyat değil normal çekim olacak

mrb canım bende 3 aylık hamileyim ve 20 yaş dişim çok yukardan çıktı ve damağıma dokunup canımı çok acıtıyor henüz doktora gitmedim ama ilk 3 ay hiç bir tedavi uygulanmaz diye duydum.sen çektirdinmi peki dişini bir sorun yaşadınmı daha sonra onu merak ettim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…