Hamilelikte çatlak sorunu ?

Mmah80

Tevekkül...
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2018
102
54
98
29
Kocaeli Gebze
Merhaba hanımlar.. :anneadayı::KK200:
İkinci bebeğime hamileyim şuan 6 aylık.. İlk bebeğimdensonra çok geçmeden tekrar hamilelik dönemine girdim.. İlk gebeliğimde her hangi bir karın, bacak, kol vs. Gibi çatlamalar olmadı zaten kötü bir hamilelik geçirdiğim için kilo al almamıştım.. Ama bu hamileliğim de sanırım çatlicam kilo alımından dolayı.. Henüz çatlamadım ama kilo alımı son iki ayda artıcak tabii ki..
Bana doktorum lierac diye bi krem verdi henüz almadım.. Yağ karışımı falan da kullanmayı düşünüyorum.. Ama bazı kişiler hiç bişeyin işe yaramadığını söylüyorlar..Hamilelikte yırtık, çatlak oluşmaması için ne yapmalı kullandığınız herhangi bişeyler var mı.. Benimle de paylaşırsanız sevinirim.. sevgiyle kalın..:KK36:

Ben hindistan cevizi yağıyla başlamıştım 12.haftadan sonra. Doktorum bebe yağı da kullanabilirsin demişti ama almadım. Şuan zeytinyağı, kantaron yağı, hindistan cevizi yağı üçlüsüyle devam ediyorum. Günde 2 kez yağlanmaya çalışıyorum. Çünkü çatlakların genetik olduğunu okumuştum ve benim annem harita gibi. Engelleyemesem bile belki bu uğraşlarım az olmasını sağlar diye çabalıyorum...

Hindistan cevizi yağını öneririm 4.aydan itibaren kullanmıştım ben doğuma kadar
Çok faydası oldu hergün masaj yaparak sürün

Hamileliğimi öğrendiğim aydan itibaren karnıma badem yağı kullandım çatlak vs. olmadı çok şükür. Fakat bacaklarımın üst kısmına sürmeyi akıl edemedim ve oralar çatladı biraz. Aklınızda bulunsun atlamayın oraları. Ne yaparsam yapayım çatlıyor diyenlerin genelde genetikten cilt yapısından.

Hamileliğimi öğrendiğim aydan itibaren karnıma badem yağı kullandım çatlak vs. olmadı çok şükür. Fakat bacaklarımın üst kısmına sürmeyi akıl edemedim ve oralar çatladı biraz. Aklınızda bulunsun atlamayın oraları. Ne yaparsam yapayım çatlıyor diyenlerin genelde genetikten cilt yapısından.
Benim de ilk gebeliğimde bacaklarımın üst kısmı hafif çatlamıştı ama çatlak için hiç bakım yapmamıştım.. bu gebeliğiöde kilo alıyorum yapicam o yüzden.. 😊

Ben hindistan cevizi yağıyla başlamıştım 12.haftadan sonra. Doktorum bebe yağı da kullanabilirsin demişti ama almadım. Şuan zeytinyağı, kantaron yağı, hindistan cevizi yağı üçlüsüyle devam ediyorum. Günde 2 kez yağlanmaya çalışıyorum. Çünkü çatlakların genetik olduğunu okumuştum ve benim annem harita gibi. Engelleyemesem bile belki bu uğraşlarım az olmasını sağlar diye çabalıyorum...
Tşk ederim umatım çatlamam 😊

Merhaba hanımlar.. :anneadayı::KK200:
İkinci bebeğime hamileyim şuan 6 aylık.. İlk bebeğimdensonra çok geçmeden tekrar hamilelik dönemine girdim.. İlk gebeliğimde her hangi bir karın, bacak, kol vs. Gibi çatlamalar olmadı zaten kötü bir hamilelik geçirdiğim için kilo al almamıştım.. Ama bu hamileliğim de sanırım çatlicam kilo alımından dolayı.. Henüz çatlamadım ama kilo alımı son iki ayda artıcak tabii ki..
Bana doktorum lierac diye bi krem verdi henüz almadım.. Yağ karışımı falan da kullanmayı düşünüyorum.. Ama bazı kişiler hiç bişeyin işe yaramadığını söylüyorlar..Hamilelikte yırtık, çatlak oluşmaması için ne yapmalı kullandığınız herhangi bişeyler var mı.. Benimle de paylaşırsanız sevinirim.. sevgiyle kalın..:KK36:
En pahalı kremleri kullandığı halde çatlayanları duyunca ben de çok para dökmedim açıkçası bu işe. Çatlama olayı kilo alımı ile orantılı değilmiş daha çok genetik. Ben kafama göre bazen zeytinyağı-kakao yağı karışı, bazen hindistancevizi yağı, bazen bebek yağı sürüyorum. Ama 5.aydan beri bu yağlardan birini hergün muhakkak sürüyorum. Bir de bebek losyonu aldım onu da hergün sürüyorum. 5.ay öncesi 2-3 günde bir sürüyordum bu ürünleri. Son gün çatlayan bile oluyormuş artık kısmet 🙄

Merhaba ben de 6. haftamdayım. N11 den lierac jel sipariş ettim 400 ml ama şuan bebek yağı da kullanıyorum. Şuan için bebe yağını haftada 3 kere duş sonrası sürüyorum. Henüz kilo alımı olmadığından bu şekilde devam edeceğim. Lierac ı 3. aydan itibaren kullanmak gerekiyormuş ama ben ikiz gebe olduğum için daha çok kilo alacağımı düşündüğümden ve çatlama ihtimalim yüksek olduğundan erkenden kullanmaya başlayacağım. İnternette hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı, avokado yağı ve buğday özü yağını aynı oranda karıştırıp sürün demişler. Bu tip bir çoklu karışım kullanan ve bundan verim alan var mı ? Ben çatlamanın önüne geçemeyen hanımların az su tükettiğini ve vücudunu nemsiz bıraktığını düşünüyorum. Lierac sonuç itibariyle bir jeldir. Nemlendirici değildir. bu yüzden muhakkak bol su tüketmeli ve nemlendirici ihmal etmemeli diye düşünüyorum. Sizler hamileyken ne zaman başladınız bu tip bakımlara ? Sonuç nedir ? Tecrübelerinizi bekliyorum, sevgiler :KK200:

Back