Hamilelikte Çarpıntı !!!

megryann

Aşkımın aşkı....
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
5.905
38
358
Ankara
Arkadaşlar 2 gündür çarpıntım var.Yattığım yerde bile vücudum resmen sallanıyor.Kulağımdan duyuyorum kalp atış seslerimi zonkluyor resmen.Hiç bir iş güç yapamaz oldum.Az bir iş yapsam nefes nefese kalıyorum.Uyur vaziyette bile 100 ün üstünde atıyor nabzım.Çok çabuk yoruluyorum ve sürekli uyuma ihtiyacı hissediyorum.Geceleri çarpıntı yüzünden ateş basıyor nefes alamıyorum ve uyuyamıyorum.Sürekli camı pencereyi açıyorum bu seferde üşütüp hasta oluyorum burnum tıkanıyor ve nefes almam iyice zorlaşıyor.Gece uyuyamayıncada haliyle sabaha karşı uyuyorum ve gündüzleri uyumakla geçiyor.Doktorla haftaya randevum var fakat eşim halimi görünce hep acile gidelim diyor.Benim gibi olan varmı içinizde?

bende de oluyor megryann, ama zaten hamilelikten öncede vardı.. şimdi artık kalbe daha çok yük biniyor tabi.. bazen konuşurken bile nefes nefese kalıyor insan.. hatta ekstasistol yani ek atımlar bile oluyor.çok kafana takma.. taktıkça kendini dinledikçe geçmiyor.. bende panik atak var günlerce sürdüğü oluyordu kendini dinlememeye çalış..

bende de oluyor megryann, ama zaten hamilelikten öncede vardı.. şimdi artık kalbe daha çok yük biniyor tabi.. bazen konuşurken bile nefes nefese kalıyor insan.. hatta ekstasistol yani ek atımlar bile oluyor.çok kafana takma.. taktıkça kendini dinledikçe geçmiyor.. bende panik atak var günlerce sürdüğü oluyordu kendini dinlememeye çalış..

Canım dinlemiyorum inan.Öncedende böyle olmuştu 1-2 sene önce resmen merdivenleri oturarak çıkıyordum en sonunda doktora gittik.Kalp grafiği çekti,tiroitlerime bakıldı bir şey çıkmadı bende bir kaç gün sonra kendiliğinden geçince fazla üzerinde durmadım herhalde atak gibi ara ara geliyor diye düşündüm.Nitekim öyle oldu arada bir tekrarlıyor fakat 2 gündür elim ayağım düşüyor bir yerlere.Kan hapı kullanamadım hamilelik boyunca mideme zarar verdi kustum hep.Doktor kansızlık olduğunu kan takviye yapacağını söyledi.Acaba kansızlığım arttığı içinmi yaşıyorum tüm bu çarpıntıları?Aklıma sadece o geldi çünkü.

Evet evet konuşurken bile yoruluyorum.Eşim bir şey soruyor cevaplarken bile yoruluyorum sus tekrarlatma bana sus diyorum adamda şaşırıyor.Çok yorgunum yaa...

kansızlık ve demir eksiikliğide yapıyor tabi.. bende ikiside yok ama genede çarpıntım oluyor ara ara..

megryann bendede çarpntı oluyor özellikle yemek yedikten sonra ve sırt üstü yattığım zamanlarda daha çok oluyor. dr sırt üstü yatma toplardamara baskıdan dolayı oluyor dedi ama kansızlıktan da olabiliyormuş tabi kan tahlili yaptırsan iyi olabilir.

geçmiş olsun canım.. banada kansızlıktan gibi geldi.. çünki hamile değilken bile halsizlik yorgunluk bitkinlik gibi durumlar kansızlık habercisi.. şimdi senin tam bol kana ihtiyacın olduğu anda kansızlık yaşıyorsan bu seni çok zorluyor olmalı.. bebeğinde büyümüş artık maşaallah.. onada epey kan lazım annesi.. biliyorsun ki bebeğine oksijen kanla taşınıyor.. ikinizde zor durumda kalmayın.. yerimseniben

kansızlık ve demir eksiikliğide yapıyor tabi.. bende ikiside yok ama genede çarpıntım oluyor ara ara..

Sanırım benimki kansızlıktan canım.Bir ay önce 8 e düşmüştü.Bir aydır hiç bir şey yapmadım dahada düştü sanırım.Doktorada gitmedim daha.Büyük ihtimal nedeni kansızlık.Haftaya randevum var inş. o zamana kadar biraz hafifler yoksa kendimi yollara vuracağım yanıyorum diye...

geçmiş olsun canım.. banada kansızlıktan gibi geldi.. çünki hamile değilken bile halsizlik yorgunluk bitkinlik gibi durumlar kansızlık habercisi.. şimdi senin tam bol kana ihtiyacın olduğu anda kansızlık yaşıyorsan bu seni çok zorluyor olmalı.. bebeğinde büyümüş artık maşaallah.. onada epey kan lazım annesi.. biliyorsun ki bebeğine oksijen kanla taşınıyor.. ikinizde zor durumda kalmayın.. yerimseniben

Haklısın canım napsam acaba yarınmı gitsem doktora? Şimdi randevuda full doludur.Hafta sonuna giriyoruz hem... İşlerimde var hem yapılacak.Öffff öffff.....

megryann bendede çarpntı oluyor özellikle yemek yedikten sonra ve sırt üstü yattığım zamanlarda daha çok oluyor. dr sırt üstü yatma toplardamara baskıdan dolayı oluyor dedi ama kansızlıktan da olabiliyormuş tabi kan tahlili yaptırsan iyi olabilir.

Canım çok düştü kan oranım.Doktora gittiğimde kan iğnesi yada kan takviyesi yapabilir sanırım.Hap mahvediyor çünkü midemi....

canım çok geçmiş olsun bende 2 gün önce rutin kontrol gitmiştim nabzım çok yüksek çıktı aynı senin anlattığın sorunlar brndede oluyodu doktoruma söyledim şikaytlerim ben 17 haftalık hamileyim normalde gebelikte oluyomuş ama benim çok erken başlamış ekg ve gögüs ultrasonu çektirmemi söyledi hayırlısı artık inşallah bişey çıkmaz sende mutlaka şikayetlerini söyle doktoruna ama kansızlığa bağlıda olabiliyomuş

ya bende de müthiş şekilde var. kalbim o kadar hızlı artıyor ki. doktorum tansiyondan şüphelendi.hergün düzenli ölçtür dedi. tansiyonum iyi ama nabzım hep 100 ün üzerinde. sanırım kalp daha çok çalışıyor o yüzden ama sürekli yorgunum. dediğiniz gibi kansızlıktan şüphelendi doktorum birde ama kansızlıkta çıkmadı.

canım çok geçmiş olsun bende 2 gün önce rutin kontrol gitmiştim nabzım çok yüksek çıktı aynı senin anlattığın sorunlar brndede oluyodu doktoruma söyledim şikaytlerim ben 17 haftalık hamileyim normalde gebelikte oluyomuş ama benim çok erken başlamış ekg ve gögüs ultrasonu çektirmemi söyledi hayırlısı artık inşallah bişey çıkmaz sende mutlaka şikayetlerini söyle doktoruna ama kansızlığa bağlıda olabiliyomuş

Doktora gittim canım tetkikler yapıldı.Sonuç düşündüğümüz gibi kansızlık çıktı.Doktor 2 gün üst üste damar yoluyla serum şeklinde verdi kanı.1-2 gün toparladım ama tekrar başladı.Yani yorulmaya gelemiyorum.Perşembe günü tekrar kontrolüm var bakalım ne diyecek?

bende hamileleğimin başından beri çarpıntı oluyor kalbim çok hızlı atıyor kansızlıktan oluyormuş doktorum kan ilacımı günde 2 ye çıkarttı ilacıma almadığım yada biraz geciktirdiğim zaman hemen başlıyor kalbim hızlı atmaya

bende 2o haftalık hamileyim ama kızlar dayanamıyorum artık sabah kalkar kalkmaz başlıyor hep 100 üzerinde kansız da değilim konuşurken bile dinleniyorum merdiven çıkamıyorum nefes alamıyorum korkuyorum benim gibi olanlar varmı evhamlıyımda inşallah bişey olmaz

megryann bende 31 haftalık hamileyim.bahsettiğin şikayetler tümüyle var.
özellikle gece uykusuzluk beni mahfediyor.deiğin gibi geceleri uyuyamıyor sonra tüm gün kafamı nereye koysam uyuyorum.çok halsiz oluyorum.ve enn kötüsü sürekli yanıyorum!
geçen gece yine yanıyorum diye çok ince giyinip üstü açık uyudum ve 3 gündür dayanılmaz gaz sancıları çekiyorum.acile ağlayarak gittim ama doğum sancısı sanıp nst ye bağladılar falan filan..
yani diyorumki aman ne kadar yansanda ince giyinmemeye üşütmemeye çalış ,zira bu gaz sancısı berbattt! bişeymiş!

megryann bende 31 haftalık hamileyim.bahsettiğin şikayetler tümüyle var.
özellikle gece uykusuzluk beni mahfediyor.deiğin gibi geceleri uyuyamıyor sonra tüm gün kafamı nereye koysam uyuyorum.çok halsiz oluyorum.ve enn kötüsü sürekli yanıyorum!
geçen gece yine yanıyorum diye çok ince giyinip üstü açık uyudum ve 3 gündür dayanılmaz gaz sancıları çekiyorum.acile ağlayarak gittim ama doğum sancısı sanıp nst ye bağladılar falan filan..
yani diyorumki aman ne kadar yansanda ince giyinmemeye üşütmemeye çalış ,zira bu gaz sancısı berbattt! bişeymiş!

Geçmiş olsun canım biliyorum gaz sancısı felaket bir şey ben resmen bağırıyordum elime geçen her şeyi çekiştiriyordum sancıdan.Bence sende kan oranlarına bir baktır.Yoksa üşütüp hasta olacağız hepimiz Allah korusun.Kalp grafiği falan çeksin baksınlar inan böyle devam etmesi çok zor insanın.Hiç bir iş güç yapamaz halde son ayları uyuşuk ve dengesiz geçirmek zor... Allah hepimizin yardımcısı olsun.Sağsalim yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin inş.

bende 2o haftalık hamileyim ama kızlar dayanamıyorum artık sabah kalkar kalkmaz başlıyor hep 100 üzerinde kansız da değilim konuşurken bile dinleniyorum merdiven çıkamıyorum nefes alamıyorum korkuyorum benim gibi olanlar varmı evhamlıyımda inşallah bişey olmaz

Bir doktora görün canım tiroitlerine falanda baksınlar.Geçmiş olsun....

kızlar hamilelikte çarpıntı normal korkmayın..
ama benim durumum biraz farklı..
benim kalbimin çok hızlı atmasından dolayı ve çok çabuk yorulmamdan dolayı doktorum beni kardiyolağa gönderdi.. ilk gittiğimde çarpıntı çıktı ve hap verdi.. hap çok iyi geldi. ne bir çarpıntı ne bir yorgunluk hiç birşey kalmadı diyebilirim. ama hapı bırakayım tekrar aynı sıkıntılar oluyordu.. derken kardiyolog bir de benden eko istedi. ve ekoda kalbimde doğuştan küçük bir delik olduğu ortaya çıktı.. şok oldum.. ama çok küçük olduğu için normal hayatımda beni hiç etkilememiş.. sadece hamileliğinde vermiş olduğu yorgunluk ve halsizlik de eklenince o zaman öğrendim bu sorunumu..
yine kalp hapı kullanmaya devam ediyorum.. çok şükür bebek de bende iyiyiz.. doğuma kadar bu böle gidecekmiş, bir sorun teşkil etmiyormuşş.. inşaallah da hep böle gider..

kızlar hamilelikte çarpıntı normal korkmayın..
ama benim durumum biraz farklı..
benim kalbimin çok hızlı atmasından dolayı ve çok çabuk yorulmamdan dolayı doktorum beni kardiyolağa gönderdi.. ilk gittiğimde çarpıntı çıktı ve hap verdi.. hap çok iyi geldi. ne bir çarpıntı ne bir yorgunluk hiç birşey kalmadı diyebilirim. ama hapı bırakayım tekrar aynı sıkıntılar oluyordu.. derken kardiyolog bir de benden eko istedi. ve ekoda kalbimde doğuştan küçük bir delik olduğu ortaya çıktı.. şok oldum.. ama çok küçük olduğu için normal hayatımda beni hiç etkilememiş.. sadece hamileliğinde vermiş olduğu yorgunluk ve halsizlik de eklenince o zaman öğrendim bu sorunumu..
yine kalp hapı kullanmaya devam ediyorum.. çok şükür bebek de bende iyiyiz.. doğuma kadar bu böle gidecekmiş, bir sorun teşkil etmiyormuşş.. inşaallah da hep böle gider..

Canım geçmiş olsun.Bazen bu çarpıntıları önemsemiyoruz ama ciddi bir şeyler çıkabiliyor... İnş. doğumdan sonra bir daha yaşamayız bu çarpıntıları çünkü inanılmaz sabırsızlık ve sinir yapıyor....

Back
X