Merhaba arkadaşlar hamileliğim sırasında ard arda yaşadığım sıkıntıları ve bulduğum çözüm yollarını paylaşmak istedim çünkü hamileyken ben çok okudum ama benim gibi yaşayan bulamadım.başkalarına yardımcı olmak amaçlı yazmak istedim. Hamileliğimde Bulantı ve kusma çok uzun sürdü ilk ay 5 kilo verdim 16 Hafta boyunca bulantım ve kusma devam etti buna çare bulamadım ama elma iyi geliyordu yağlı yemiyordum ama 16 hafta sonunda bir uyandım hiçbirşey kalmamış yani sizde aynı sorunu yaşıyorsanız maksimum 16 hafta sonra geçiyor. ancak kusma bittikten sonra tükürmeye başladım ama devamlı ağız dolusu çalıştığım için şirkette yanımda çöp tenekesi vardı ve devamlı hiç ara vermeden ağzım doluyordu dışarda boş su şişeleri ile dolaşıyordum doktorlar hamilelikten olduğunu söylüyorlardı ama ben geçmezse diye çok korkuyordum bu durum için karanfili çözüm buldum karanfil çiğnediğinizde tamamen olmasada bir nebze daha iyi. bu durumda 6 aylık olana kadar devam etti sonra burnum tıkanmaya başladı KBB uzmanına gittim hamilelikten olduğunu söylediler damarlarım şişiyormuş burun tıkanıklığı nedeni ile uyuyamamaya başladım sıkıntı geliyordu yattığımda ilk başlarda çok fazla değildi ve burun bantları kullandım gerçekten çok iyi geldi. tıkanıklık varsa mutlaka deneyin. daha sonra grip oldum burnum tamamen tıkandı bantlar işe yaramamaya başladı burun tıkanıklığı nedeni yüzünden panik atağa girdim çok şiddetli sıkıntılar yaşadım ilk seferinde 37 saat uyumadım devamlı yürüyordum 10 dk oturup yarım saat yürüyordum gribim geçene kadar burun spreyi kullandım 10 gün sürdü burun spreyleri 5 gün kullanılıyor ama günde 3 defa ben günde 2 sefer kullanıp kullanım süresini uzattım grip geçti ama panik atagım devam etti psikologa gittim psikiyatriye gittim hamilelikten yapcak birşey yok dediler tabi ben bu zamanlarda uyuyamıyorum günde 2 saat maksimum uyuyabiliyorum çalıştıgım için saatler ilerledikçe stres oluyordum uyuyamıyorum ama işte 3 saat sonra işe gitmeliyim ne yapacagım diye iyice sıkıntı geliyordu paniğim yükseliyordu müdürümle görüştüm işe geliş saatlerimi serbest bıraktılar çok şükür sabah 6,30 da çok ilginç bir şekilde uykum geliyordu 2 saat kadar uyuyup işe gidiyordum ama 6,30 a kadar acaba uykum gelcekmi ya gelmezse diye diye paniğim şiddetleniyordu bide doğumdan sonrada böyle olursam nasıl bebeğime bakacagım diye iyice şiddetleniyordu melisa çayı ve limonlu rezene çayı içiyordum onlar biraz rahatlatıyordu birde psikiyatri yarışma programları izle demişti yemekteyizi izliyordum gece internetten açıp oda gerçekten işe yarıyordu onu izlerken uykum geliyordu ayrıca internette bir psikoloğu okudum etrafımızdaki renkleri ve nesneleri görerek söylersek rahatlıyormuşuz 15 dk boşunca bunu yapıyordum oda beynimin farklı düşünmesine sebep olup rahatlatıyordu ancak geçmedi ama ben alıştırmıştım kendimi bunları yaparak geçiriyordum günlerimi sonra tekrar grip oldum bu sefer daha şiddetli oldum ve panik atağım tavan yaptı titriyordum başka psikiyatriye gittim kadın doğum doktorumla karar verdiler çok hafif bir sakinleştirici yazdı çünkü erken doğuma gidecek pozisyona gelmiştim hergün kullanabilirmişim ilacı ama Allah yardım etti ve ben yarım ilaçla 1hafta 10 gün kadar iyi oluyordum sonra tekrar başlıyordu burnumun tıkanmaları yüzünden ama doğuma kadar sadece 3 tane ilaç ile kurtardım ve sezeryan oldum sezeryana girmeden burun spreyimi sıktım doktorum sık dedi panik ataga girerim korkusu ile çok iyi bir kadın doğum doktorum vardı gece bile arıyordum beni çok idare etti sonuç olarak doğum yaptım ertesi gün burun tıkanıklığım tamamen geçti ve panik atağımda bitti gayet saglıklı kilosu normal bir bebeğim oldu çok şükür. sonuç olarak arkadaşlar bunların hepsini yada bir tanesini bile yaşıyorsanız korkmayın geçiyor bebeğim şuan 9,5 aylık ve ben doğumdan sonra hiç böyle sorunlar yaşamadım yeniden doğdum sanki ve iyiki çekmişim dedim çünkü hamileliğimde hissedemesemde anne olmak dünyanın en ama en güzel şeyiymiş artık çok mutluyum sizde geçiceğini bilin ve ya geçmezse diyerek psikolojinizi bozmayın hamile arkadaşlarıma Allah kurtarsın diyorum saglıklı mutlu günler diliyorum