hamilelikte bıldırcın yumurtasının herhangi bir sakıncası var mıdır?

tinkerbell09

herşey güzel olacak...
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
7.621
23
40
merhaba arkadaşlar ben 18.haftalık hamileyim...
gebelikte yumurta tüketiminin ne kadar önemli olduğunu biliyorum..fakat hiç bir şekilde tavuk yumurtasını yiyemiyorum..çok kokuyor bana..protein ihtiyacı da en iyi şekilde yumurtadan alınıyor..o nedenle bu açığı kapatmak için bıldırcın yumurtasına başladım...küçücük tek lokmada yutabiliyorum en azından-tatlicadiarzu- hem okuduklarıma göre normal yumurtadan daha faydalı ve 9 kat fazla protein içeriyormuş...faydalı olduğunu biliyorum ama gebelşikte herhangi bir sakıncası olur mu bunu araştırdım fakat bir bilgiye ulaşamadım..

bana bu konuda fikri olan bayanların yardımı
gerekiyor..kızlar bekliyorum cevaplarınızı...

cevapları bende çok merak ettim ben hiç yumurta yemiyorum herhangi bir sakıncası yoksa bende buna başlayabilirim...

kesinlikle tüketmelisin! özellikle hamilelikte bıldırcın yumurtası yemenin çokkkk faydalı olduğunu bir kitapta okumuştum ve bende yemeye başladım. bence bol bol tüket. ben günde iki tane yiyordum ve hiç bir zararını görmedim.

bende yumurtayı yiyemiyodum ne süt ne yoğur yiyodum şimdi kendimi zorluyorum yumurtayıda menemen yapıp yiyorum ama bir sütü içemiyorum

bende bu konuyu çok araştırmıştım internette ama pek bişe bulamadım çocuklar için bilgiler vardı ama hergün yememek gerek diye biliyorum çünki bıldırcında tavuk yumurtasından çok çok fazla protein varr onun için 2 günde bir veriyolar genelde çocuklarada net bi bilgi bulamadıgım için yemedim ben doktorumada sormadım ben bebegim kilo alsın diyee düşünmüştüm biraz zayıf demişti doktorum diger yiyiceklerle çok şükür halettim o sorunu:KK70: ama konuyu takip edicem bende çok merak ediyorum çünki

bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasından daha fazla protein ve kolesterol içeriyor.
tüketmende bir sakınca yok ama hergün tüketmek doğru değil diye biliyorum haftada 3 tane yemen kafidir.

hamilelikte yumurta tüketimi şart.
benim tek yiyemediğim şey yumurta olduğundan doktorum bana bıldırcın yumurtasını önerdi.
bende gün aşırı onu haşlayıp hap içer gibi 2 lokmada yutuyorum.
yumurtanın yerine geçecek herhangi bir besin yok bu arada.

kızlar bende her gün yemıyorum haftada 3 diye dusundum...ya sut içiyorum ama bu yumurta kokuyo çok.menemen de denedım ama en saglıklısı haslamaymıs kızlar

Arkadaşlar o dönem bulamamış olabilirsiniz ama sene 2015 ve yeterince bilgi var internette. Hamilelikte haftada 2 kez 1 tane bıldırcın yumurtası yenebiliyor. Acaba o günde 3-4 tane yiyen arkadaşlara nasıl merak ediyorum şimdi

Ben de 2 güne 1 çiğ kullanmaya basladim
Hamilelikte Yumurtayı çiğ kullanmayın. Normal yumurta da aynı şekilde. Haşlanırkende tavada da cıvık kalmayacak şekilde olmalı. İçinde ki mikroorganizmalardan dolayı zararlı olabilir. Ben haşlayarak tüketiyorum. Tek lokmada yeniyor zaten.

gebelikte yumurta tüketiminin ne kadar önemli olduğunu biliyorum..fakat hiç bir şekilde tavuk yumurtasını yiyemiyorum..çok kokuyor bana..protein ihtiyacı da en iyi şekilde yumurtadan alınıyor..o nedenle bu açığı kapatmak için bıldırcın yumurtasına başladım...küçücük tek lokmada yutabiliyorum en azından-tatlicadiarzu- hem okuduklarıma göre normal yumurtadan daha faydalı ve 9 kat fazla protein içeriyormuş...faydalı olduğunu biliyorum ama gebelşikte herhangi bir sakıncası olur mu bunu araştırdım fakat bir bilgiye ulaşamadım..

Merhaba aranıza yeni katıldım .Bende 12 haftalık hamileyim doktor mayonez, çiğ et tam haşlanmamış yumurta yani genel anlamda çiğ ürünler tüketme dedi.hamilelikte bence bıldırcın yumurtası çiğ tüketilmemeli. Proteini muz, portakal tavuk,balık gibi gıdalardan da alabilirsin. Her gün 1 tane muz bebeğe de çok yararlı.

Merhaba aranıza yeni katıldım .Bende 12 haftalık hamileyim doktor mayonez, çiğ et tam haşlanmamış yumurta yani genel anlamda çiğ ürünler tüketme dedi.hamilelikte bence bıldırcın yumurtası çiğ tüketilmemeli. Proteini muz, portakal tavuk,balık gibi gıdalardan da alabilirsin. Her gün 1 tane muz bebeğe de çok yararlı.
Yok diye biliyorum canım, ben yağsız ve hazır paketli gıdalardan uzak durdum sadece

X