- 5 Aralık 2012
- 8
- 3
Selamlar 23+4 günlükken detaylı ultrasonda sağ beyinde10.5 mm boşluk görüldü. Dokuz Eylül üniversitesi hastanesinde hemen genetik bölümüne gönderildim. Soy ağacımı çıkarttılar sülalede herhangi bir genetik hastalığımızın olup olmadığını not ettiler.kimler düşük yapmış kimler engelli doğmuş gibi. Sülalemde herhangi Bi engeli olan kimse yok dedim. Beni down sendromu ile ilgili bilgilendirdiler. Down sendromlularn Doğduktan sonra kalp ve sindirim sorunlarından dolayı ameliyat olma sıklıkları yüksek kan kanseri olma riskleri yüksek gibi Bi sürü bilgi verdiler. Benim girdiğim şoku düşünün. İnsan biraz olumlu Bi şey söyler. biz sizi bilgilendirmek durumundayız dediler. İsterseniz Kordonunuzdan beş tüp kan alıcaz ve bu kanlarla bazı kromozom hastalıkları ve down sendromu olup olmadığını anlıycaz dediler. 20 bin kromozomumuz var bunları tek tek incelemek mümkün değil biz belli başlı sık görülen kromozom hastalıkları ile down sendromu inceleyebiliyoruz mümkün olanlar bunlar dediler. İkili taramada down sendromu normal çıktı dedim. İkili tarama down sendromunu tam anlamıyla belirlemez. Kordon parlaklığı kordon kanı vs vs gibi Bi çok şey saydı bunlarla belli olur asıl dediler. Beyindeki bu boşluk zeka geriliği yada enfeksiyonel bir durum değilse eğer gebelik sonlanabilir demişti ultrason çeken doktor. Yani ben burdan şunu çıkardım o an ya zeka geriliği ya enfeksiyon kaptı yada başka Bi sorun var ne olursa olsun Bi sorun var gibi düşündüm, hastahanede ağlamamak için kendimi sıkmaktan bayılıcaktım. Hamile Bi kadına bunlar pat pat pat söylenir mi. Bi tane olumlu örnek vermediler düzelebilir yada boşluk gerileyebilir demediler. O anda İnternete de girip araştıramıyorum tabi. Neyse fetal eko ya gönderdiler yani bebeğin kalbini inceleyen özel Bi makineymiş. Kalpte Bi sorun yoktu. şükür. 10 gün sonra fetal emar çekilicem çok endişeliyim. Hayatım altüst olmuş gibi ağlamadığım gün yok. Anck burda Bi kaç olumlu hikaye okudum ve umutlandım. İnşallah 10 gün sonra kordosentez sonuçlarımda çıkmış olucak hepsini sizle paylaşmak istiyorum.
Lütfen bu konuda sorun yaşayanlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Belki bizde bir şeyler öğreniriz sizden.
Lütfen bu konuda sorun yaşayanlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Belki bizde bir şeyler öğreniriz sizden.