Hamilelikte Baş Ağrısı

turuncupipet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2016
657
497
35
40 gundur süren bir baş ağrım var doktora gidip tomografiye ve mr a girdim. Bir şey yok sinuzit ve migren dediler. Bende ağrı kesici ve migren ilacı almaya başladim. Ta ki hamile olduğumu ogrenene kadar. Hamile olduğumu öğrenince mecburen sadece parol içtim ama gittikçe şiddetlendi durum ve covid oldum bir hafta içinde. Şu an artık hayatım mahvolmuş durumda yarı ölü gibiyim kızım var onunla ilgilenemiyorum. Çok büyük bir imtihanda hissediyorum kendimi sağlık açısından. Ne yaptıysam olmadı arkadaşlar akapunktur yaptim olmadı ailem şifa duaları okudu bende aynı şekilde şifa dualarıyla geziyorum artık aklımı oynaticam. Üstelik çalışıyorum dayanamiyorum. Hangi doktora gitsem hamilelikten dolayı yüzüme kapılar kapanıyor. Hafıza kaybida yaşıyorum bazen basım oyle ağrıyor ki ne yaptığımı ne yaşadığımı bilmiyorum 20 günde 4 kilo verdim istahimda yok psikolojim de iyi değil beyinde bir sıkıntı yok diyor doktorlar migren deyip gönderiyorlar. Damardan almadigim vitamin sıvı ağrı kesici kalmadı artık çok çaresizim. Benim durumumda olan varmı varsa nasıl kurtuldu belki buradan bir çare bulurum durumuma

Benimde migrenim var ve 13 haftalık hamileyim.
Haftada birkaç defa başım ağrıyor. Dolayısıyla parol kullanımına izin verilse de, bu kadar sık kullanmak sıkıntı olabilir. Yakın zamanda doktora neler yapılabilir diye soracağım ama farklı cevaplar alacağımı sanmıyorum.

Benim ağrılarım tek taraflı. Mesela başımın sağ tarafı, sağ gözüm, sağ dişlerim, hatta burnumun sağ tarafı gibi.

Eşime masaj yaptırıyorum sürekli, başıma, kaşlarımın ortasına, boynuma.
Patates dilimleyip , tülbent ile sarıyorum alnımı. Bazen gözlerimi de sarıyorum ve uyumaya çalışıyorum. Soğuk kompres iyi geliyor sanki, onu da uyguluyorum. Parol kullanıyorum ama fayda etmiyor. Karanlık ve sessiz bir yerde uyumaya çalışıyorum.
İnternette "migren taşı" diye bir şey gördüm, ondan alacağım. Umutlu değilim ama alternatif bir şeyler denemeye çalışıyorum sürekli.
Sizin bir de ilgilenmeniz gereken başka bir çocuğunuz varmış, Allah kolaylık versin. Çok zor. Bende bebek varken çok şiddetli ağrırsa ve eşim yanımda olmazsa ne yaparım diye düşünüyorum bazen
Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde baş ağrıları azalıyor diyorlar, umarım öyle olur.
Benim ağrılarım önceden de vardı.
Gebeliğe bağlı bir yakınmam yok çok şükür. Sadece gebelik ilaç kullanımını engellediği için ağrılar gelince geçmiyor

Ben de şu an 3 haftalık hamileyim ve progestoren hormonu arttıkça baş ağrısı daha da artar dedi doktorum ne yapacağım bilmiyorum ilaç içerken de korkuyorum parolu da içmemeye çalış dedi doktorum ne yapacağım bilmiyorum benimde tek taraflı ağrıyor sadece bir yanı ama dayanılacak bir boyutta değil kafamı duvarlara sürtmek istiyorum . Bıçakla böyle o ağrıyan yeri çevire çevire açmak geliyor içimden

Gebeliğin 2. üç aylık döneminde baş ağrılarının azaldığını okumuştum. Gerçekten de baş ağrılarım azaldı.
Şuan 18 hafta içindeyim. Çok şükür başım eskisi gibi çok ağrımıyor. Sizin de ilerleyen zamanlarda çok azalır inşallah

Trendyolda falan migren taşları var iyi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…