- 25 Ocak 2023
- 701
- 290
Kızlar merhaba uzun zamandır yoktum doktorum uzak kal dediği için 24+6 oldum . Hamilelik bekleyen arkadaşlarımın umarım güzel haberleri gelmiştir . Hamile kalmak isteyen bütün arkadaşlarıma da her gece dua ediyorum en kısa sürede güzel haberleriniz gelir inşallah Öncelikle yasadigim bazı sıkıntıları bahsetmek istiyorum yanlış olmasın 14 15 haftalar da kanamam oldu iki ay yattim progestan hala devam ediyorum . Kız kardeşim 7 aylik doğum yaptığı için ve kanamam olduğu için erken doğum riski barındırdığımi söylediler düşük tehlikesini atlattım . Hamile kalana kadar ruh halim çok iyiydi dönem dönem farklı ruh hallerine burundum stres yapma çocuğun aglak olur sakat olur biz tarlada dogurduk hepimizin duyduğu şeyleri duydum aslında . Evde iş yapmiyordum fazla hamileliğini kullanma sakınma bu kadar dediler dinlendim hamileliğini kullanma dediler kanamam olunca beni suçladılar . Ben nasıl anneyim ben yapamıyorum ile başladı sanki benim sucummus gibi hissettim bebeğim benimdi ama yabanci gibi gelmeye başlıyordu zaman zaman . Eşime kızıyordum sen sustur yoksa ben susturacagim diye hangi birini susturayim hep konusucaklar dedi. Yemek yememeye başladım uykusuzluk bütün çevre akraba arkadaş herkes ile görüşmeyi kestim yemek yiyemedigim zamanlar zorla kendime yemek yedirmeye çalışıyordum ağzıma bir parça bir şey atıp bir yandan yutkunurken bir yandan ağlıyordum ben neden yiyemiyorum bebeğim aç kalacak ona bir şey olacak diye kızgın demir iniyordu sanki boğazımdan suçluluk duygusu hissediyordum . Kanamam olduktan sonra sürekli lavaboya gidip kanamam var mı diye kontrol ediyordum ara sıra hala oluyor çok etkilendim . Hamileliğimin boyunca 8 kilo kaybettim verdiğim kilonun 4 kilosunu aldım şu an tekrar. Psikiyatristim ve kadın doğum uzmanim ilaç kullanmam gerektiğini söylediler ilacın yan etkisi geçici kalıcı bir şey olmadığını sadece bebeğimin doğumdan sonra yoğun bakımda kalma riski olduğunu düşük bir risk olduğunu soyledi . Solunum sorunu yeme bozukluğu uyku düzensizliği ve kas kasilmalari titreme gibi problemler yaşayabilir ama duzelir dedi. İlaç son üç ay da kullanılmaması gerekiyormuş içeriğinde yazıyordu doktora sorduğum da son haftalar da keseceğiz senin iyi olman gerekiyor biz soylemeden sakin kesme dedi başladıktan sonra. Folik asit vereceğiz dozu yüksek olacak etkisini azaltacak ilacın dedi. Bebeğin yoğun bakıma girme riski 23 anneden 3 4 tanesi dedi . Bebeğimin sorun yaşamasından çok korkuyorum psikiyatrik ilaç kullanan var mı hamilelikte arkadaslar Bu arada bebeğimin kilosu şu an da 900 gram boy 35 cm bu gün gittim doktora ilacı danışmak için iri bebek olabilecegini sezeryan olabileceğimi söyledi normal dogum yapan var mı iri bebek olup