• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte antidepresan ilacı kullananlar

elifnur93

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2023
14
0
1
31
Hamile olduğu öğrendim ve antidepresanlarımı bıraktım. Ama dayanamıyorum antidepresan ilaçları hamilelikte kullanılmıyomuş galiba kullanan arkadaşlar var mı

Hamile olduğu öğrendim ve antidepresanlarımı bıraktım. Ama dayanamıyorum antidepresan ilaçları hamilelikte kullanılmıyomuş galiba kullanan arkadaşlar var mı
Doktora danisabilirsin hamilelikte kullanımı minimum risk içeren başka ilaç yazabilir, dozu azaltabilir.Birakamiyorsaniz doktora danışın.

Evet sordum atarax yarım doz verdi çokta etkisini görmüyorum maalesef
20 gün gibi ancak vücudunuz alışır.vucut eski dozu ariyor.bende gebelikte ilk bıraktığımda çok farklı tepkiler oldu vücudumda. Şimdi hiç aramıyorum.(15 yıldır kullaniyordum)

Peki ilacı bıraktıktan sonra hamileyken bebeği istemediğiniz oldu mu? Ben açıkçası istemiyorum yani vücudum öyle tepki veriyo.

Ben aldırmayı bile düşünüyorum. O derece korkularım oluyor. Cıkmazda hissediyorum kendimi.
Bebeğiniz size bir güldüğünde dünya gerçek anlamına kavuşacak. Şimdiye kadar yaşadığım sevgi değilmiş bu başka bir şey diyeceksiniz.bebeginiz için herseye değer. Hamilelik çok yoğun çok duygulu bir dönem duygular inişli çıkışlı. Bünyemizde ve psikolojimizi bebeği kabul etmesi zaman alıyor.ama bebeğiniz size bir güldüğünde o zaman inanın yaşadığınız tüm herseye degiyor. Hamilelik geçici bir süreç bunu hatırlatın kendinize.

Ben aldırmayı bile düşünüyorum. O derece korkularım oluyor. Cıkmazda hissediyorum kendimi.
Aynılarını bende düşündüm ilk hamileliğimi öğrendiğim de direk bıraktım ama 2 ay sonra kendimi kaybettim nerdeyse çok ama çok kötü oldum ilk hamileliğimde de 5 inci aydan sonra lustral 50 mg ve passiflora şurup kullandim ilk çocuğum şuan 2 buçuk yaşında çok şükür iyi hiç birşeyi yok şuan üç aylık oldum 2 haftadır lustral 50 mg ve passiflora şurup tekrar kullanmaya başladım ve çok nadir bir kaç kere redepra çeyrek olarak içtim Allah'ıma emanet çok ama çok zorlanıyorum kendimle baş edemediğim zaman 3-4 kere ayrı ayrı günlerde çeyrek redepra içtim ama keyfi olarak yapmıyoruz buda zorunlu depresif bozukluk bebeği daha çok etkiliyor.

Aynılarını bende düşündüm ilk hamileliğimi öğrendiğim de direk bıraktım ama 2 ay sonra kendimi kaybettim nerdeyse çok ama çok kötü oldum ilk hamileliğimde de 5 inci aydan sonra lustral 50 mg ve passiflora şurup kullandim ilk çocuğum şuan 2 buçuk yaşında çok şükür iyi hiç birşeyi yok şuan üç aylık oldum 2 haftadır lustral 50 mg ve passiflora şurup tekrar kullanmaya başladım ve çok nadir bir kaç kere redepra çeyrek olarak içtim Allah'ıma emanet çok ama çok zorlanıyorum kendimle baş edemediğim zaman 3-4 kere ayrı ayrı günlerde çeyrek redepra içtim ama keyfi olarak yapmıyoruz buda zorunlu depresif bozukluk bebeği daha çok etkiliyor.
Peki ilaçları kullanırken iyi miydiniz bna da doktorum misol 50 yazdı 20 haftaligim ağır korkular kaygılar ve panik atak yaşıyorum, zaten hamile kalmadan önce de kullanıyordum 10 senedir

Peki ilaçları kullanırken iyi miydiniz bna da doktorum misol 50 yazdı 20 haftaligim ağır korkular kaygılar ve panik atak yaşıyorum, zaten hamile kalmadan önce de kullanıyordum 10 senedir
İlaçları kullanirken iyidim 2 bucuk ay bıraktım çok kötü oldum şuan 14 haftalık hamileyim lustral 50 mg ve zestat 15mg başlattı doktorum 10 gündür zestat kullanıyorum bir tık iyi gibiyim ama hala eski rahat halime dönemedim ara ara gene yaşıyorum korkuları... Geçecek elbet sabırla bekliyorum ☹️🤲

Merhabalar sizin yaşadıklarınizin aynı seyleri yasiyorum şuan nasilsiniz

Merhabalar ben şu an 5 haftalık hamileyim yaklaşık 9 yıldır anksiyete nedeni ile citoles kullanıyorum. Geçen yıl birden bırakmayı denedim 3 hafta anca dayanabildim işr gidiyorum ama tamamen hayattan kopmuş gibiydim ne yemek yiyebildim ne odaklanabildim ve tekrar başladım . Şimdi de hamile olduğumu öğrendim ve bu planlı bir hamilelik değil. Bir kaç psikiyatri doktoru ile görüştüm mg düşürelim ya da aralıklı kullanayım dedim bana bırakmam söylendi özellikle ilk 3 ay ne yapacağımı bilmiyorum o bırakma sürecine girersem bir de hamilelik psikolojisi mahvolurum . Antidepresan kullanıp doğum yapan birileri var mı lütfen beni bilgilendirin işin içinden çıkamıyorum.

Şu an bende ayni durumdayım inanın burada konuşmak bile iyi geliyor bence birbirimize yaşadıklarımızı anlattıkça hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz ama hala bisey olmadi diye düşünüp rahatlicaz ben buna inanıyorum

Back