Hamilelikte antibiyotik kullanan oldu mu?

la rosa

Ege- 07.08.2017
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2016
2.297
3.185
83
36
Kızlar selam,

5 haftalık hamileyim, 3 gündür baya ağır bir grip geçiriyorum ve büyük de bir kararsızlık içindeyim. Daha önce başından benzer durumlar geçenler olmuştur diye buraya yazmak istedim.

Cuma günü bebeği görmek için kadın doğum doktoruna gittim. Ultrasona baktı ve bana şu aşamada her şeyin iyi olduğunu söyledi. Grip olduğumu görünce bana dedi ki; "Sen şimdi dahiliyeye git, kontrol ol ama sana onlar ilaç yazarsa ilaç alma." Tamam dedim çıktım.

Dahiliyeye gittim, hamileliğimi ve durumumu bildirdin, doktor kontrol edip ilaç yazdı. Ama ben ilk doktorumun sözünü dinleyip o ilaçları almadım.

Gece titreme nöbeti ile uyandım, hastalığım baya ilerlemişti. Acile gittim. Ordaki doktor dedi ki "Bunun bir üstü zatürriye, ilaç dozajlarını arttırıyorum, acil serum yazıyorum." Ben de o an kendimi tutamadım ve dedim ki "Sabahki doktorum ilaç alma dedi, ben de o yüzden ilaç kullanmıyorum." Doktor tabi çok sinirlendi; "Bir doktor hastasına nasıl böyle bir tavsiyede bulunabilir? Biz bebeği senden bile daha çok düşünürüz, bu ilaçlar gebeliğe uygun Ben diğer doktoru şikayet edicem." falan diyerek olayı iyice abarttı. Bana da antibiyotik yazmış.

Kızlar ben şimdi bana doktorun yazdığı ilaçlardan antibiyotik hariç diğerlerini kullanıyorum. Zaten diğerleri vitamin ve pastil; ama antibiyotiği kullanmadım. Dün gece de rüyamda bebeğimi çok kötü gördüm. Çok korkuyorum. Daha önce hamileliğinde grip olanlardan tavsiye istiyorum? İlaç kullandınız mı? Antibiyotik aldınız mı? Buna rağmen sağlıklı bir çocuk getiren annelerin fikirlerine ihtiyacım var. 2 doktor arasında kaldım, sizlerin fikirlerini almak istedim.

Tedavi edilmemiş enfeksiyonlar çok daha tehlikelidir. Grip için antibiyotik yazılmaz size başka bir enfeksiyon için antibiyotik yazılmıştır.
Hamilelikte kullanılabilecek güvenli antibiyotikler var, ondan yazmışlardır. Öneriliyorsa kullanacaksınız tabi ki, hamile olduğunuzu biliyorlar ve ona göre yazıyorlar.

Geçen sene hamilelikte zatürre olan bir kadın yaşamını yitirmişti, haberlerde görmüştük hepimiz.

Lütfen başka bir kadın doğum doktoruna gidin. Doktorunuz bana hiç güven vermedi. Verilen ilaçları da yanınızda götürün. Antibiyotigin binbir çeşidi var. Burdan biri kullandım dese ne olacak. Kimseye güvenmeyin doktora gidin tekrar.

ben idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğim için 2 farklı antibiyotik kullandım 1 ay boyunca bir sıkıntı yaratmadı zaten verdikleri antibiyotikler hamileler için zararlı olmayan gruptakiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…