Maalesef işverenler bugünlerde bunu çok sık yapıyor, çok duyuyorum
Doğum iznine çıkacak, işler aksayacak vs gibi sebeplerle çıkartıyorlar ya da hiç almayabiliyorlar hamilelik durumu olacaksa ileride.
Şikayet etmelisiniz, bu yapılan alenen ayrımcılık
Aynen öyle dediğiniz gibi. Maalsef aslında işler bir şekilde yürüyor..İşler yürümeyecek diyede değil..Nasıl bir düşünce varsa artık işverenlerde...
Kadının çalışmasını zorlaştırmak için elinden geleni yapıyorlar..
konu sahibi ben de tam 24 haftalık hamileyim. patronla değil de birebir müdürümle 1,5 aylık hamileyken ben gidip paylaşmıştım.başkasından duyacağınıza benden duyun hamileyim ama ALLAH nasip kısmet ederse sağlığım elverdiği müddetçe yasal hakkımın sonuna kadar yani en fazla 37.haftama kadar çalışmayı düşünüyorum zaten bu süre zarfında siz de beni işten çıkartamıyorsunuz dedim. normalde doğum sonrası işe dönecektim ama sonrasında servisle ilgili bir problem olduğu ve ulaşımda sorun olduğu için sabah yedi buçukta evden çıkıp aksam yedi buçuk sekizde evde olmayı ve iki tane araç değiştirmeyi göze alamayacağım için kendim tekrar geçen hafta konuştum bu şartlarda geri dönemeyeceğim sizden ricam beni doğum izni sonrası işten çıkartın dedim. onlar da sağolsunlar kabul ettiler.Demem o ki başından dürüst olduğum dönemeyeceğimi söylediğim için beni takdir ettiler ve insaflı davrandılar sonuçta hayır efendim seni çıkartmıyorum hakkını vermem çok istiyorsan istifa et diyebilirlerdi. ama bazı şeyler ikili iyi insan ilişkilerinden geçiyor ben en başından bu yana dürüst olduğum için onların takdirini kazanmışım. pazartesi yeni eleman başlıyor kısmetse temmuz sonuna kadar onu ben eğiteceğim hem bana hem elemana maaş verecekler. bu her iki tarafın da emin olun ki işine geldi. hem yeni elemanı yetiştirmekle uğraşmayacak hem de yetiştirmek ve sezona hazırlamak için çok vakti olacak. hem de elemanı iki ay içinde beğenmezse ya da eleman ben çalışmak istemiyorum derse başka bir elemanı da en azından bi ay daha ben yetiştirebileceğim. karşılıklı güven ve saygı olduktan sonra herşey o kadar güzel çözülüyor ki anlatamam. iş güvenliği uzmanına sormuştum hamile bir kadını işten çıkartabilir mi diye. o da çıkartamaz çıkartırsa çok büyük maddi yaptırımları var ve de işe iade davası açabiliyorsun demişti.yasalar bu konuda gebe bir kadının yanında bildiğim kadarıyla.