• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikde Cilt Kremi Kullanımı Lütfen Cevap Yazın Bana

• Konu Sahibi Konu Sahibi ilgim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ilgim

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
152
73
318
İlk hamileliğim ve arkadaşlar ben sanırım paranoyak oldum.9 haftalık hamileyim ben . cildim aşırı derecede kuru hamile kalmadan önce ve bu 9 hafata sürecinde göz ve yüz kremi kullandım.arkadaşlarım kullanma bebek zarar görür dediler.tamam artık kullanmayayımda önce kullandıklarım zarar vermişmidir sizce? (markası olay)
Kremlerin içeriğini araştırdım salatalık özü,b3,b5 vb var.hatta gebelilte b3 vitamini eksikliği ortaya çıkarmış genelde.b5 vitaminide fazlası idrarla atılıyormuş.yani bildiğim kadarı ile a vitamini yani retinol gebelikte zararlı. kremlerin içeriğinde retinol yazmıyor.bunlar zarar verimişmidir bebişime acaba ?
Allahım aklıma mukayet ol bebeğimi koru Rabbim.

cnm korkma birşey olmaz.ben çalıştığım için birde makyaj yaptım okadar.içini ferah tut dikkat et.yinede sen yapma.

nemlendiriciden çok korkmayın, hiç bişeycik olmamıştır.Ama yine de 12 haftaya kadar daha doğal şeyler kullanın şimdi.
Dermakozmetik bişeyler olsun, vitamin içermesin.

Ben hamile kaldığımdan bu yana hep kullandım. Doktorum kullanabileceğimi söyledi. Ben clinique ürünlerini kullanıyorum.

canım ben gülsuyuyla nemlendirip zeytinyağ sürüyorum. erkan topuz ilk 12 haftanın bebekler için büyük tehlike arz ettiğini söyledi. özellikle allıklar ve farlardaki kimyasallar ciddi kansorejenmiş. makyaj malzemelerindeki kimyasallar erkek bebeklerde östrojen salgılanımına neden oluyormuş. bundan sonra dikkat edersin, sürmezsin olur biter, güzel şeyler düşün herşey güzel olsun.

bana da doktorum istedigim nemlendiriciyi gonul rahatligi ile kullanabilecegimi soyledi,cildim kuru,gebelikte daha da kuruyor,kisin surulmezse bu sogukta catir catir catlar suratlar.Sen hic korkma,yuzune surdugun kremle bebegine zarar veremezsin.Kremlerle ilgili benim dikkat ettigim tek sey iceriginde paraben olmamasi,yada mumkun mertebe az olmasi.

tedavi edici kremler zararli olabilir genelde iclerinde kortizon oluyor cunku onlarin ama nemlendiriden bisey olmaz canim panik yapma
ben de kullandim makyaj da yaptim ustelik tabiki abartmadan
allah a emanet yavrularimiz o kdr kafana takip stres yapma stres cok zararli

Hepinizden Allah razı olsun arkadaşlar.Allaha emanetiz tabiki önce,inşallah bebişlerimiz sağlıklı olur cümlemizin.

Back
X