Merhaba hanımlar 9 aylık evliyim yaklaşık 6 ay vajinismus olarak geçti şimdi düzeldim şükür eşim şimdi de çocuk istiyor ama ben daha hazır hissetmiyorum yaşım 27 sizce çocuk düşünmeli miyim biraz daha beklemek mi mantıklı kararsız kaldım
Düşün bence zaten hemen olcak diye birşey yok Allah göstermesin belki uğraşman gerekecek pişman olucaksın bu sefer kendı kendını yiceksin başta bu kadar korundum doye olmuyor çocuğum en ufak bırseyde kendıne suç atıcaksın merak etme zaten o sen hazır olduğun zamanda gelecektır emın ol
Kendinizi hazır hissetmiyorsanız, en azından ‘ben anneliği bi şekilde becerebilirim sanırım’ demiyorsanız düşünmeyin. Tamamen hazır hissetmek çok zor ama en azından olur mu acaba diyebilmek bile önemli. Benim eşim evlendiğimizden beri istiyordu, hiç acaba moduna bile girememiştim. Eğer sırf o istiyor diye yapsaydım çok pişman olurdum. Ayrıca evliliğiniz çok yeni bence en az 2 sene kesin beklemek gerek.
Merhaba hanımlar 9 aylık evliyim yaklaşık 6 ay vajinismus olarak geçti şimdi düzeldim şükür eşim şimdi de çocuk istiyor ama ben daha hazır hissetmiyorum yaşım 27 sizce çocuk düşünmeli miyim biraz daha beklemek mi mantıklı kararsız kaldım
Ben olsam biraz daha beklerdim. Hem partner ile etkileşim açısından hem de ilişkiye alışmak vs. Ayrıca bebeğe doğunca siz bakıyorsunuz, sana yardım ederim aşkııım lafına inanmayın. Paso sizde bebek. Ha azıcık alır pışpışlar azıcık da alt değişir başka da bir şey yok. Akşam işten gelene kadar komple sizde zaten. Çalımaya başlayana kadar iş güç varsa tabi.. yemeği sağlıklı beslenmesi emzirmesi emmezse maması vs vs..
Bebek o kadar güzel bir şey ki aşık olursun doğunca amaaa sen istemeden yaparsan da bir o kadar zor ki seni bunaltır. Kendine güveniyorsan gir bu işe yoksa hazır hissedince yap.. hamilelik ayrı duygular doğum ayrı bebek ayrı değişimler sorumluluk barındırıyor. Bebek doğunca alın bunu ben iki gün dinleneyim deme şansın da yok. Kocaları biraz gömdüm ama maalesef çoğu Türk erkeği böyle buna benim kocam da dahil.. napim aşkım seni istiyor der kenara çekilir
Evi süpürür yemek yapar yeri gelirse , masayı toplar iyi kötü ben çocuğa bakarken evle ilgilenir bana destek olursa (çok bişi bekleme destekten) diye eminsen dene şansını
Koca istiyor diye bebek yapılmaz
Şunu da unutma bebek ha deyince olmuyor ilk seferde olanlar olduğu gibi senelerce uğraşan da var... 5 10 sene de erteleme tabi
Kendinizi hazır hissetmiyorsanız, en azından ‘ben anneliği bi şekilde becerebilirim sanırım’ demiyorsanız düşünmeyin. Tamamen hazır hissetmek çok zor ama en azından olur mu acaba diyebilmek bile önemli. Benim eşim evlendiğimizden beri istiyordu, hiç acaba moduna bile girememiştim. Eğer sırf o istiyor diye yapsaydım çok pişman olurdum. Ayrıca evliliğiniz çok yeni bence en az 2 sene kesin beklemek gerek.
Doğum kontrol hapları hormonların dengesini bozabiliyor. Bozmayabilir de ama genelde doktorlaer cocuk olmuyor deyince ilk sorusunasıl korundun seklinde oluyor ..
Ben hep prezervatif geri cekilme vs ile korundum ilaç vs gibi birşeyle değil ama yine de uğrasıyoruz 8-9ay oldu. Tamamen nasip kısmet işi sen isteyince değil de bebek isteyince geliyor sanırım
Bu arada bence biraz daha bekleyin evlilik 1yılı doldursun. Kendini asla hazır hissetmiyceksin cocuk için ama en azından bir heves bile belirse içinde o zaman denemeye başlayabilirsin. Sadece koca istiyor diye cocuk yapılmaz. Vucudu bozulacak olan sensin hormonları değişecek olan sensin. Sosyal hayatın değişecek anne olmak gerçekten çok zor ve korkutucu geliyor insana. Tüm bunları göğüsleyebileceğine biraz olsun kendine güvenmen lazım.
Bir de zaten 6ayınız vajinismusla geçmiş biraz evlilik hayatınızın tadını çıkarın. Çocuktan sonra evlilik hayatı da bambaşka olacak. Karı koca odaklı değil çocuk odaklı olacak..
Çocuk bütün çiftlerin hayatını ama en çok da annenin hayatını değiştiriyor. Ben 31 yaşında çok isteyerek anne oldum, sadece fiziksel değil, psikolojik olarak da beni yoran bir süreç oldu genel olarak. Kızım 3.5 aylık ve yeni yeni psikolojim düzeldi diyebilirim (hoş bunda yurt dışında yaşamanın ve seyit onbaşı gibi her işi kendi başımıza yapmamızın da etkisi olabilir)
Demem o ki, çok ciddi ve büyük bir karar. Hoş şimdi düşündüğümde bir yanım da keşke daha erken ve enerjim daha yüksekken anne olsaymışım diyor. Tam bir delilik hali anlayacağınız :) umarım gönlünüze göre olur her şey