Çocuk Hastalıkları Hamilelik ve sigara....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Katya0721

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2020
2
0
1
30
İyi günler! Aslında baya bayanlar bunları yaşamış yada yaşıyor ama benim ki bir anda kafama sıcak sular olarak aktı!!
20 hafta hamileyim ve bu ikinci çocuğum olacak. Yanlış algılamayın lütfen vicdanım çok kötü diye buraya yazmaya istedim. İkinci hamileliğim baya baya sinir sitresli geçiyor ilk çocuğumla sigarayı içiyordum ama bu bebeğimle kadar değil. Açık konuşsam bırakamıyorum gün oldu 2 paket 1,5 paket ama her gün içtiğim paket 1 tanedir. Aklım kalbim yanlış yaptığımı biliyor çok vicdan azabı çekmeye başladım ama kendimi durduramıyorum!!! Çok korkuyorum bebeğe zarar veririm diye. Belki benim kadar içmeyen var yada okadar içen de vardır ama sizin kötü yorumları değil bir destek ve fikir almak için buraya yazdım. Anlayışla karşılaşmanızı Umuyorum❤️

Azaltamaya denedim en fazla bir ay sürdü...
İyi günler! Aslında baya bayanlar bunları yaşamış yada yaşıyor ama benim ki bir anda kafama sıcak sular olarak aktı!!
20 hafta hamileyim ve bu ikinci çocuğum olacak. Yanlış algılamayın lütfen vicdanım çok kötü diye buraya yazmaya istedim. İkinci hamileliğim baya baya sinir sitresli geçiyor ilk çocuğumla sigarayı içiyordum ama bu bebeğimle kadar değil. Açık konuşsam bırakamıyorum gün oldu 2 paket 1,5 paket ama her gün içtiğim paket 1 tanedir. Aklım kalbim yanlış yaptığımı biliyor çok vicdan azabı çekmeye başladım ama kendimi durduramıyorum!!! Çok korkuyorum bebeğe zarar veririm diye. Belki benim kadar içmeyen var yada okadar içen de vardır ama sizin kötü yorumları değil bir destek ve fikir almak için buraya yazdım. Anlayışla karşılaşmanızı Umuyorum❤

Anlıyorum sizi çok zor bir durum. Bende gebeliğimi öğrendiğim anda bırakamadım önce çok zorlanarak günde 1 taneye kadar düşürdüm kalp atışlarını duyduğum günden itibaren ağzıma bile sürmedim, tam 5-6 hafta oldu hiç icmedim.Her gün aklıma geliyor içmek istiyorum fakat icmedigim her an bana yapabileceğimi o esaretten kurtulabilecegimi gösterdi. Bir günü sigarasız geçirmeye çalışsanız siz de görebilirsiniz bence yapabileceğinizi. Bu yolda iyi şanslar diliyorum umarım en kısa sürede tamamen bırakırsınız.

20 hafta hamileyim ve bu ikinci çocuğum olacak. Yanlış algılamayın lütfen vicdanım çok kötü diye buraya yazmaya istedim. İkinci hamileliğim baya baya sinir sitresli geçiyor ilk çocuğumla sigarayı içiyordum ama bu bebeğimle kadar değil. Açık konuşsam bırakamıyorum gün oldu 2 paket 1,5 paket ama her gün içtiğim paket 1 tanedir. Aklım kalbim yanlış yaptığımı biliyor çok vicdan azabı çekmeye başladım ama kendimi durduramıyorum!!! Çok korkuyorum bebeğe zarar veririm diye. Belki benim kadar içmeyen var yada okadar içen de vardır ama sizin kötü yorumları değil bir destek ve fikir almak için buraya yazdım. Anlayışla karşılaşmanızı Umuyorum❤️
Bbende aynı sizin durumunuzdayım nerdeyse 1 sene olmuş bunu siz yazalı acba doğum yaptınız mı ve bebektr bi sıkıntı var mı süreç nasıl ilerledi lütfen yazar mısınız bilgi verirmisiniz

Sigara kullanan biri olarak hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren radikal bir kararla nikotini çok düşük olan bir sigaraya geçip, ekteki görseli gördükten kısa süre sonra da bıraktım. Bebeğimize ne kadar zarar verdiğimizin farkında mıyız, günde 1 paket sigarayı minicik bebeğiniz kaldıramaz :( Ağzına zorla tutuşturup sigara içirmekten inanın farkı yok, lütfen sırf bebeğiniz için bırakın :(
ek: https://im.haberturk.com/2017/04/09/ver1491749572/1455687_620x410.jpg

Bende çok iyi anlıyorum sizi, ama şunu söylemek istiyorum içmiycem dedikce beyin oraya odaklanıyor ve daha cok stres olup içesi geliyor insanın. Bana 1 paket birgün gidiyordu hamileliğimi öğrendim senin dediğin gibi o kadar cok stres oldum ki anlatamam hergün dua ettim Allahım tiksiniyim bırakıyım diye malesef olmadı. Bulantılarım bile doğru dürüst olmadı. Şuanda da içiyorum ama hiiiç stres yapmıyorum 5 en fazla günde 6 tane. Doktorda bana stres yapma azalt demişti zaten. Stres sigaradan daha zararlı unutma. Kafanır rahat bırak eskisi gibi canın istemicek. Çevremde herkes içmiş halada içiyor. Allaha tevekkül et. Ben seni yargılayıp sinirlenip kötü şeyler yazmak istemedim, cünkü aynı konuyu bende açtım yemediğim laf kalmadı. Hamile kadın için ağır şeyler söylenmişiti.

Gün de 1 paket sigara içiyorsunuz dogru mu anladım?

Bari 3 tane icin kendinize hic engel olamıyorsanız. 1 paket hamile olmayan insan icin bile fazla

Back