- 29 Ekim 2020
- 169
- 259
- 32
- Konu Sahibi bubblesdeniz
Arkadaşlar merhaba 6 haftalık hamileyim. Alerjik rinit ve alerjik astım hastalığım var. 8 yıldır otrivine bağımlısıyım. ( Bilmeyenler için otrivine bağımlılığı, burunun sürekli tıkanması ve sadece otrivine ile açılması durumuna otrivine bağımlılığı deniyor diyebilirim basitçe. ) Burun tıkanmasını her 2 burun deliğimin yüzde yüzünün tamamen şişerek kapanması şeklinde yaşıyorum. Yani 0 nefes. Sıkmadığım sürece de hiçbir şekilde açılmıyor.
Doktorum dün otrivine kullanmamı yasaklayıp yerine sterimar okyanus suyu verdi. Bununla 3-4 hafta nefes alamazsın ama sonra almaya başlarsın dedi. Pardon da 3-4 hafta ağızdan nefes mi alınır? Ki burun deliklerim tamamen kapanınca ateşim de çıkıyor. Neyse sterimarın kendine hayrı yok.. Otrivine bıraktırma tedavisinde kullanılan ilaçlar da gebelikte verilmiyormuş. Böyle kaldım aptal gibi.
Uzun oldu biraz ama dertliyim yahu Gebeliğinde otrivine kullanan veya bir şekilde bağımlıyken bırakabilen var mı?
Doktorum dün otrivine kullanmamı yasaklayıp yerine sterimar okyanus suyu verdi. Bununla 3-4 hafta nefes alamazsın ama sonra almaya başlarsın dedi. Pardon da 3-4 hafta ağızdan nefes mi alınır? Ki burun deliklerim tamamen kapanınca ateşim de çıkıyor. Neyse sterimarın kendine hayrı yok.. Otrivine bıraktırma tedavisinde kullanılan ilaçlar da gebelikte verilmiyormuş. Böyle kaldım aptal gibi.
Uzun oldu biraz ama dertliyim yahu Gebeliğinde otrivine kullanan veya bir şekilde bağımlıyken bırakabilen var mı?