Hamilelik ve kilo!

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.274
13.933
298
Kızlar dün sağlık ocağına tetanoz aşısı için gittim,kilom ölçüldü,hemşire bana "aaa ne kadar çok kilo almışsın dedi"..
Halbuki ben kilo alımımdan çok memnunum çünkü hayatımda ilk defa böyle rahat kilo aldım ve fiziğim hala 36.
45 kilonun üzerine çok zor çıktım 29 yaşındayım ve sadece 1 kez 49 kilo oldum ama sonra eski halime geri döndüm.
Şuan 5 aylık hamileyim ve 50 kiloyum,yani toplamda 5 kilo aldım bu zamana kadar. Ve bakıldığı zaman gerçekten hamile olduğum bile anlaşılmıyor..
bu kadar hızlı gidersen çok kilo alırsın dedi ama ben kilo konusunda takık değilim çünkü bizde genetik inanılmaz hızlı kilo veriyoruz..
Ama kadının söyleme şaşırma şekline takıldım
Ben rahatsız değilim hatta daha da almak isterim dedikçe "sakın sakın yavaş git böyle gidersen çok üzülürsün"dedi
Ve ben normal öğünlerimi yiyorum hala,en fazla baZen çikolatayı keki abartıyorum ama yemek konusunda günde 3 öğünden fazla yediğimi hatırlamıyorum
Kendi doktorum bana iki tane balık yağı verdi,biri imom,diğerini almadım ama o da sırf balık yağı hapı. Onu da zayıfım diye verdi sanırım..
Sizce Aldığım kilolar anormal mı?

Hiii onun ki kiskancliktandir :) boşver üzülen benim seni ilgilendirmez deseydin :) bence hamileliğinde bu tarz saçma sapan insanların düşünce leriyle kendini üzme . Aklının olduğunu sanan konuşuyor . Yeter ki sağlıklı olun

Çok şükür bebiş de iyi kilosu gayet normal..
tepkisine uyuz oldum sadece
Gıcık şey

Çok şükür bebiş de iyi kilosu gayet normal..
tepkisine uyuz oldum sadece
Gıcık şey
Evet haklısın. Tetanoz aşısı bildiğim kadarı ile 22.hafta da vuruluyor. Ki hamileliğin baya ilerlemiş . Ay benim arkadaşım toplamda 30kilo aldı :)

Bazı kişiler takıntılı ilk hamileligimde gittiğim doktor öyleydi her kontrolde tartardi kesinlikle kilo alımına izin vermezdi ama o doktor sonuçta sağlık ocağındaki görevli / hmsire nin demesi saçma yani

İlk haftalarınız nasıl geçti, bulantı kusma yaşadınız mı sonra mı kilo almaya başladınız

Bence gayet iyisin. Tum hamileliginde olsan olsan ne kadar olabilirsin ki
Ay ben öleyim o zmn 19. haftama girdim ve 68 kilo olmusum

22 haftadasin ve cok normal ki zayiflar daha cabuk ve biraz daha fazla kilo aliyorlar senin aldigin 5 kg cok normal almalisinda zaten oyle konusanlari takma hic zaten dogumdan sonra bir kismi gidiyor ben toplamda 8 kg almistim ilk gebeligimde hastaneden cikacagim gun tatildim 4 kg gitmisti zaten

5 kiloya çok almışsın diyen hemşire olsa olsa şaka yapmıştır..

Fena sallamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…