hamilelik ve kahve akinti

haticeadal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2008
17
1
86
40
İngiltere
arkadaslar ben 15 haftalik hamileyi, bugun kabizlik sorunum oldu ve biraz ikindim, sonra altimi sildigim zaman kahverengi akinti geldi ve o an durdu , sizlerede olmus mu ?

sümüksü bi akıntımıydı kanlı gibi.

eger öyleyse nişan atmış olabilirsin hemen bi dr gitmelisin..

benimde akıntım oldu hamileliğim boyunca;bazen sarı bazen kahverengi..mantardan kaynaklanıyordu ama;doktoruna sorsan için rahat eder..herkes aynı deil çünkü canım...

hemde hamılelıgımın ılk gununden beri.doktorumla görustum henuz 5 haftalık hamıle oldugumu düşük tehdıdım oldugunu bundan kaynaklanabılecegını soyledı..bazen azalıyor,bazen artıyor..böyle devam edıyor..yarın ultrasonografı için gıdecegım doktora.bakalım ne dıyecek..

canım 15haftalıksın olmaması lazım cunkı dusuk rıskın yok denılcek kadar az artıkdoktora bir sor istersen ama devam etmedıne gore korkma olur mu sakın ol kı bebegınıde etkıleme stres zararlı biliyorsun

bencede düsük belirtisi ola bilir bencede dotorunla görüs eger progestoron yetmezligi varsa hemen ilac verirler ve düsügüde engeler kanamada kesilir ve sancıda önemli tabi

ve benim üc hamillegimde öyle gecti sürekli kahverengi kanama tedavi kolay ama önlemi alınmalı bence bir doktorla görüs en azından kafan rahat eder bizim yazdıklarımızın hic bir faydası olmaz sana

Gönderilenler: 1

Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2007 Saat 16:16
Selam arkadaşlar,
Bende yeni üyeyim 14 haftalık hamileyim ve koyu kahverengi ve yoğun bir akıntım var. karın ağrısıda çekiyorumm...
Bugun doktora gittim ve düşük tehlikesi olduğunu yatıp dinlenmemi söyledi. Ben de öğretmenim ve üstelik anasınıfı öğretmeniyim.Bir hafta evdeyim ama daha sonra ne olacak bilemiyorum.progestan adlı ilacı bana da önerdi ama ilaç içmekten çok korkuyorum..Bu ilacı kullanan arkadaşlar yan etkillerinden bahsedebilirler mi acaba ?Yada işe yararyıp yaramadığından...
Off offf umarım bebeğime bir şey olmaz

baska bir siteden aldım arkadasım

15.HAFTA

Bebek:
Bas -popo uzunlugu 10 - 11,25 cm,agirligi 110 gr kadardir.Cilt çok ince, dogumdan sonra dökülen killarla (lanugo) kaplanmaya baslar.Basinin üst kisminda saçlar ve kaslari olusmaya baslar.Bebek artik parmagini emebilir.

Anne:
Rahminiz göbeginizin 7,5-10 cm altinda hisedilebilir.Amnios suyu artmis ve 250 cc kadar olmultur.Yavas yavas disaridan da gebe oldugunuz anlasilmaktadir.Artmis kan hacminiz ve toplardamarlarinizdaki göllenme nedeniyle burun kanamalari görülebilir.Ciltte toplar damarlar belirginlesir.Bacaklardaki toplardamarlar siser ve varis olusur.

Öneriler :
Yatarken sol yan tarafiniza ( çok rahatsiz olursaniz sag yan da olabilir) yatmaya çalisin. Çünkü sirtüstü yatarken bebege giden kan akiminda azalmalar olabilir.Böyle bir yatis pozisyonu sizi rahatsiz ederse sirt ve bacak arasina yastiklar koyabilirsiniz. Eger varis ve hemoroid (basur) vb. gibi sorunlar yasiyorsaniz dinlenirken (yatarak) bacaklarinizi kalbiniz düzeyine kadar yükseltiniz. Gerekirse

kizlar,benim sanirim ikinmaktan oldu o an , zaten o an durdu baskada allaha sukur gitmedi akinti filan,yarin ultrasyona gircem , agrim sizim biseyim yok allaha sukur,akintimda yok

elson arkadaşım sonucun ne oldu ? bende de dün saat 5 civarlarında kahverengi akıntı geldi.adetime daha 3-4 gün var. halen devam ediyor. bir türlü kanamaya geçmedi.sümüksü bir yapı genelde koyu kahve ama bugün biraz pembeye döndü sonra tekrar kahve.anlam veremedim.

Geçen ay bende de kabızlıktan dolayı kahverengi değil de pembe kan bazende kırmızı kan geldi. 2-3 kez yaşadım bunu. O an gel mesiyle kalıyo devam etmiyo. Doktor bol sıvı almamı önerdi. Kabız olmamamız gerekiyo canım maalesef. Benim kuzenim hamileliğinde kabız olmuştu ama onda hemaroit oldu. Keşke ucu bu şekilde bize dokunsa ama olmuyor. Yani ben, ben ile ilgili herşeyi halledebirim kabızlık, kilo alma vs. ama ucu bebişime dokununca ciddi depresyon geçiriyorum. Çünkü bu benim 2. gebeliğim. ınanılmaz kaybetme korkusu yaşıyorum. Ben çok araştırdım bu konuyu kabız olmaman gerek, doktorun gebelikte kullanılan laktasiflerden versin iste yani. Gebeliğin son safhalarında kabızlık erken doğuma bile neden oluyor. O yüzden yediğine içtiğine çok dikkat et. sevgiler

bende bir düsük yaptım benim kanamam pembemsiydi doktara ilk gittiğimde ilac tedavisine basladı kanaman kahverengiye dönerse hemen gel bu tehlikeli demisti o yüzden vakit kaybetmeden bu durumlarda doktara gidin

arkadaşlar dünden beri akıntım durmuştu ama yaklaşık yarım saat önce karnım agrımaya başladı. lavobaya gittim.öncesinde de idrar örneği aldım.peçeteye pembe akıntı bulaşmıştı biraz.sonra aldığım idrar örneği ile test yaptım.umutsuzdum ama ikinci çizgi oldukça net bir pembe çizgi. yıkıldım resmen.bugün pazar. evdeki progestandan attım bitane. yine yaklaşmışken kaçırıyorum galiba

Merhaba,

Bende 6 haftalık hamileyim. Gecen yıl Kasım ayında ilk bebegimin 8 haftalıkken kalbi durdugu icin kurtaj olmak zorunda kaldım. Gecen hamileliğimde kanama ve kahverengi leke geldiginden 100 mg progestan kapsulu kullandım ve 1 ay evde istirahat ettim. Ama ne yazık ki son kontrolde melegimi kaybettigimi ogrendim.

Bu hamileliğim ise ilkine gore daha rahat geciyor. Hafif kahverengi akıntı yine ara sıra geliyor kanama yok denecek kadar az. 08 Ocak tarihinde insallah ilk kalp atıslarını duyacagım.

Yüce Rabbim insallah sağlıklı bir hamilelik gosterir ve melegimi bu kez kucağıma alırım.

Tüm hamilelere tüm kalbimle sağlıklı günler dilerim.

merhaba
7 haftalık hamileyim. bende sürekli kahverengi akıntı oluyor. dr gittiğimde bana progestan ve birde iğne verdi bebeğin kalp atışlarını gördü sorun olmaz ama yinede dinlen, ağır kaldırma ve ilişkiye girme dedi.
şimdi progestanı içiyorum ondanmı değilmi bilmiyorum ama çok kötü bi hamilelik geçiriyorum.dün açlıktan saatlerce ağladım. açım ama bişi yiyemiyorum. midem bulanıyo ve ardından midede yanma ve ağrı başlıyo. gece defalarca uyanıyorum ki açım ama yine aynı durum . sürekli dinleniyorum ama akıntılar devam ediyo ilacı içmek istemiyorum. çok kızıyorum bebeğe kendimden nefret eder oldum
ne yapmam gerekiyo onuda bilmiyorum. 1 hafta sonrasında kontrolüm var sabırsızlıkla bekliyorum ama o zamana kadar nasıl dayanıcam ah allahım sen bana sabır ver...
hamileliğin bu kadar zor olduğunu bilmezdim. allahım herkesin yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…