Hamilelik ve hamile kiyafeteri hakkinda yardim lazim

Gulperi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2007
471
18
merhaba arkadaslar bende 8 haftalik hamisim.:CüvCüv:Allah nasip ederse. Tecrubeli hamislere biseyler sormak istiyomm

1 karin agrisina benzer agri yada kasilma diyim agrilarim oluyor, sizde de oldumu gebeligin ilk aylarinda nasil gecirmeyi basardiniz

2 karnim hemen sismeye basladi sankim 45 den 48 e cikdi 20 gun de kilom tuzlu yeme ihtiyaci duyuyorum ve yiyorum :eek: bu kadar kisa surede kilo artisi normal mi

3 hamile kiyafetlerini hangi magazalardan tercih ediyosunuz yada onerirsiniz

4 dr um ozel bi beslenme listesi yada onerisi vermedi siz neleri yemeye dikkat ettiniz neler den kacindiniz

cok tesekkurler simdilik bu kadara.s.

öncelikle tebrikler.allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin....
gebelikte özellikle ilk aylarda karın ağrısı kasık ağrısı aynı regli olucakmışın gibi göğüslerde şişlik,acı,hassasiyet olması çok normal....
karnının şişmesi için çok erken bi zaman.şuan zaten bebek rahimin içinde.gaz şişkinliği olabilir ve çok normal...
ben henüz hamile kıyafeti almadım ama bu haftaiçi alıcam.bodrumda yaşıyorum ve yeni yeni yaz biticek.beli hamileler için uygun pantolanlar var,onlardan alabilirsin.ama senin için daha erken canım...
beslenmene gelince normal yiyeceklerini yiyebilirsin.ama bunun yanında hergün 1 bardak sütünü iç,bir kase yoğurdunu ye.benim beslenmem bu aralar çok düzenli.haftanın 4 günü sebze yiyorum,1 gün balık bazen 2 gün balık,1 gün kırmızı et ve 1 günde bakliyatlardan tüketiyorum.ve hemen hemen hergün yumurtamı sütümü yoğurdumu yemeye çalışıyorum.bunun haricinde herşeyden önce bol sıvı tüketiyorum ve buda su oluyor.asitli içecekler,donduruşmuş hazır yiyecekler,katkı maddesi olan herşey yasak.elinden geldiğince doğal beslenmeye bak canım...şimdilik benden bu kadar. :)

arkadaşım hayırlı olsun allah tamamına erdirsin kontrole gittiğinde doktoruna beslenme ve kilo konusunu sorarsın ama tuzlu yememeye çalış çünkü hamileliğin son aylarına doğru ellerin ayakların falan acayip şişiyor önlemini şimdiden almak lazım. ben adaçayı içilmeyeceğini ve dereotu yenmeyeceğini duyduğum için kaçınmıştım.

merhaba arkadaslar bende 8 haftalik hamisim.:CüvCüv:Allah nasip ederse. Tecrubeli hamislere biseyler sormak istiyomm

1 karin agrisina benzer agri yada kasilma diyim agrilarim oluyor, sizde de oldumu gebeligin ilk aylarinda nasil gecirmeyi basardiniz

2 karnim hemen sismeye basladi sankim 45 den 48 e cikdi 20 gun de kilom tuzlu yeme ihtiyaci duyuyorum ve yiyorum :eek: bu kadar kisa surede kilo artisi normal mi

4 dr um ozel bi beslenme listesi yada onerisi vermedi siz neleri yemeye dikkat ettiniz neler den kacindiniz

canımsın 2.gebeliğim olduğu için deneyimli hissediyorum kendimi o yüzden cvp verebilirim sanıyorum:eek:
ilk aylarda kasık ağrıları hayatını çekilmez kılacak kadar fazla değilse normal bişey gebeliğin en bariz alametlerinden birisidir kasık ağrısı veya kasılmalar, bel ağrısı
(ama yinede rutin muayenende dr'una bunu sor )
karnının şişmeye başlaması normal bazı kadınların karınları normalden daha erken çıkabiliyor ben 2 aylık hamişken 4 aylık gibi karnım vardı
hamile kıyafeti için herhangi bir mağazadan ziyade içinde kendimi rahat hissedebileceğim
pamuksu, hareketlerimi kısıtlamayan rahat kıyafetlerden seçiyorum
benimde dr'um bana özel bi beslenme listesi vermedi
sadece gebelikle beraber kalsiyum açısından biraz daha zengin beslen derim sabahları mutlaka peynir tüket gün içerisinde yoğurt ya da ayran gece de süt mutlaka tüket ama bu gereksinim özellikle 4. aydan itibaren artıyor şimdilik çok bişey yapmana gerek yok sadece bol su iç ağır fiziksel aktiviteden kaçın gün içersinde kendine dinlenebilmek için fırsatlar oluştur hamileyim diye yan gelip yatanlardanda olma sakın bu da çok tehlikeli a.s.a.s.a.s.

Bende çok tebrik ederim, Allah kucağına anlmayı nasip etsin.
Yeme içme konusunda, tuzu fazla kaçırma, ödem için önemli, dr'um hep uyardı. Haftada en az 2 gün balık yemeli, yemeklerin kıymasını biraz fazla koymalı ya da mutlaka bir öğün et yemeli. Gün aşırı yumurta yemeli. Bunların hepsi dr'umun tavsiyeleri bana.

Kıyafet konusunda da, ben çalıştığım için 3-4 adet pantalon aldım. Ama şimdiki aklım olsa hepsini kalça hizasından itibaren penye gelen, karnınla birlikte büyüyenlerden alırdım. Bel dahil tüm kumaşı aynı olanlar, karın iyice büyüyünce ufak gelmeye başlıyor malesef.

kalimero gözün aydın. bende 6 haftalıkım. kilo konusunda 3 kilo biraz fazla. normalde ilk 3 ayda 1 kilo öneriyor dr. lar. ama sen zayıf başlamışsın gebeliğe. eksiği kapatıyor olabilirsin. onun dışında tuzu çok azaltmalısın. hipertansiyon problem olmasın. ben 6 haftadır kola- kahve içmiyorum ama 1 adet içebilirsin deniyor. karın ağrısı malesef bendede var ve ben bu konuda kafayı yedim. çünkü drum karnun ağrıyorsa yatmalısın dedi. ben yatıyorum anlayacağın. benimki tüp bebek belki ondan yatırdı.

cevap yazan herkese cok tesekkur ederim.
bisey daha sorcam. vucutda olusabilce catlaklar icin onereceginiz krem var mi. ben bebeyagi aldim .ve kac gun surmeliyiz hergun mu 2 gunde 1 mi

tesekkurlera.s.

cevap yazan herkese cok tesekkur ederim.
bisey daha sorcam. vucutda olusabilce catlaklar icin onereceginiz krem var mi. ben bebeyagi aldim .ve kac gun surmeliyiz hergun mu 2 gunde 1 mi

tesekkurlera.s.

Krem için henüz erken bence ama ben Mother Love diye %100 organik & bitkisel bir ürün kullanıyorum. Sabah akşam sürüyorum, 15-16. haftadan beri sanırım, çok da memnunum.
Tavsiye ederim.

canım karın agrısı ve kasılma normal artarsa doktorun ilaç verir geçmesede hafifler

çok tuzlu yeme normal kararda kal fazlası zarar ilerde şişkinliğin çok olabilir dikkatet
kilonda çok almışsın sanırım

ben hamile kıyafeti 5 aydan sonra aldım ebru giyim benim hoşuma gidiyor oradan aldım hep

benim doktorum şarküteri ve hazır hertürlü gıdadan uzak durmamı söyledi süt iç
dedi

ALLAH hayırlısıyla bebeklerimizi doğurmayı nasip etsin canım kendine ve bebeğine dikkatet:CüvCüv:

cnm hayırlı olsun, bende 13 haftalık hamileyim şükür ki herşey normal gidiyor sadece 1 kilo aldım ama benimde biraz gögüslerim şişti, karın şişliği ara ara oluyor biraz gaz problemi cekiyorum, sancılarda aynı şekilde hatta canımızın tuz istemesi bile benziyor yalnız tuzlu yememek gerekiyormuş ödem ve hatta kalıcı hastalıklar bırakabiliyormus doğumdan sonra vücuda:KK43:(
bol bol su içiyorum yoğurt yiyorum her kahvaltıda yumurta yiyorum ve elimden geldiğince yoga yapıyorum tavsiye ederim...

X