Hamilelik ve folik asit (otizm)

sebnemklc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2021
52
29
38
28
daha 7 haftalık hamileyim öğrendiğimden beri kullanıyorum ama sürekli önüme folik asit otizme sebep oluyor diye yorumlar ve videolar çıkıyor. Korkuyorum açıkcası siz ne düşünüyorsunuz kullanılmalı mı kullanılmamalı mı. ? Çok kararsızım hem iyi hem kötü yorumlar var ve bunu doktorlar söylüyor bazı doktorlar sakın kullanmayın derken bazıları şiddetle içilmeli diyor napacağımı şaşırdım

Eğer sağlıklı beslenip yeterli folat alan bir toplum olsaydık içmeniz gerekmezdi, besinlerden alırdınız. Yani bir yerlerde birileri sadece yiyerek vücuduna alıyor ve çocukları otizm olursa yedikleri besinleri suçlamıyorlar. Bir yanda da nöral tüp defektleri var araştırın isterseniz, folik asit kullanımı ile %70 civarı bir azalma görülmüş bu defektlerde. Aktif folat içeren takviyelerde var isterseniz onlara da bakın. Ayrıca da ben folik asiti engelleyici olarak biliyorum otizmde.

Hiç öyle bir şey duymadım. Hangi makalede yazıyor tam olarak. Diyelim ki gerçek (ki değil) otizm nöral tüp defektinden daha iyidir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…