• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamilelik ve Doğum Sigortası

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Audreyhorne

09.10.2020 🌸 23.50
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2016
4.036
6.672
158
Merhabalar :KK200:
Hamilelik ve doğum sigortası yaptıran var mı? Hangi sigortadan yaptırdınız neleri kapsar neleri kapsamaz bilgi verirseniz çok sevinirim :anneadayı:

Sağlık sigortasından mı bahsediyorsunuz. İlk poliçede yararlanamazsınız. Yani 1 yıl sigortalı olup 2. Yılınızda yararlanmaya başlarsınız

Merhabaa, bende aynı şeyi araştırıyordum sizin mesajınızı gördüm :) Benim görüştüğüm 2 sigorta oldu Acıbadem ve Allianz, ikisi de hamile kalmadan 6 ay gibi bir süre önce sigorta yaptırmanızı istiyor. Ve böylece toplamda 2 poliçe yani 2 yıl sigorta (doğum teminatı) ödemiş oluyorsunuz. Limitli veya limitsiz seçebiliyorsunuz poliçeyi, ödeyeceğiniz tutar da ona göre değişiyor. Ben 2 hastane arasında kaldım (henüz hamile olmamama rağmen :olamaz: ona göre sigorta yaptırıp yaptırmamaya karar verecğm. Sigortalarda, gebelik rutin kontrollerinde %10 - %30 oranında ödeme yapıyorsunuz (katkı payı), doğumda ise belirlediğiniz limit/limitsiz seçiminde işlem yapılıyor. Benim şuana kadar edinebildiğim bilgiler bunlar, eğer daha detaylı araştıran, sigorta yaptıran varsa yazarsa bende çok sevinirim :KK25:

Benim sigortam 380 liralık muayene ücretine 32 tl ödememi sağlıyor ki acıbadem hastanesine gidiyorum. benim doğum poliçem vardı tabi. en azından kafam rahat hastaneye gidiyorum sürpriz ödemelerle karşılaşmıyorum. biliyorsunuz özel hastanelerde sigortası olmayana kullanılan iğnenin başlığını bile faturalandırıyorlar :rolleyes:

Back