Hamilelik ve Bakim

mehtapagir

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2014
998
887
44
Merhaba arkadaslar,

Ben bu mesajimda makyaji,ojesi,manikuru,saci basinin bakimi rutin haline gelmis bayanlara sormak istiyorum.

Gerek keyfi bakim yapan gerekse is icabi bakim yapmak zorunda olan anne adaylari ne yapiyor?

Butun bunlari yapmak yasak mi? Yani 9 ay boyunca sabredip hicbir sey surup surustirmeyecek miyiz? Yoksa kullanilacak birtakim urunler var mi ?

Acikcasi ben hem isim geregi bakimli olmak zorundayim hem de kendimi iyi hissetmek icin. Zaten hamilelik boyunca sisiyoruz, az da olsa cirkinlesiyoruz. Esimizin gozunde de bakim onemli bence.

Hamileyim diye kendimi birakmak istemiyorum. Herseyi olmasa da bazi seyleri yapabilmek iatiyorum.

Sizlerden ricam, hamileliginiz boyunca yapabildiginiz bakimlar neler? Mesela ruj surebiliyor musunuz oje surebiliyor musunuz? Suruyorsaniz bitkisellik anlaminda ya da dogallik anlaminda kullandiginiz belli bir marka var mi?

Mesela nemlendiriciler,goz kalemleri,fondoten ve pudralar goz farlari ojeler???

Ben hamilelikten dolayi bebege zarar gelmesin diye ne yapacaksam internetten bakiyorum. Zararliysa kullanmiyorum.

Sizlerin kullandigi ve zararsizligini teyyid ettiginiz urunler varsa paylasmanizi rica ediyorum.

Canım ilk haftalarda çok onerilmeyen şeyler kimyasallar zaten bende hep öyle oluyor bazı bayanlarda da oluyor tiksinme oluyor makyaj malzemelerinden .sonrasında da ben kendi açımdan soyliyim her gün yapmıyorum ama arada yapıyorum önceki hamileligimdede öyle yapmıştım ayrıca beyazlarım çok fazla organik boya alıp boya yapıyorum oda çok sık olmamak kaydıyla dipten çıkan beyazları hamileliğin boyunca toplamda 2 kez falan sadece beyaz yerlerine suruyorum yine önceki hamileliğimde olduğu gibi.

oje, goz kalemi, rimel, allik , ruj, gozalti kremi, yuz serumumu/ nemlendiricimi ve vucut nemlendiricilerimi her gun kullanirim. asla bakimsiz olamam. buna dayanamam. ilk 3 ayim bulanti, yanma, halsizlikle gecmesine ragmen bakimi ihmal etmedim. tabi ki urunlerin markasina ve icerigine dikkat etmek de sart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…