• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik testi ne zaman yapmalıyım

Kelebeginruyasi35

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2020
448
549
23
33
Herkese merhaba biraz uzun anlatıcam sabırla okuyup cevap verebilecek olanlara şimdiden teşekkür ederim..

Küçüklüğümde adet gecikmesi sonucunda kistim yırtıldı ve ameliyat oldum. Sonrasında da kistlerim oldu pko oldu bir kaç sefer aralıklı dönemler halinde 3 ay -6 ay kesintisiz doğum kontrol hapı kullandım. Evlendikten sonra döngüm biraz daha düzene girdi ve 33-36 günleri arasında değişiyordu 6 gün sürüyordu.
Mayıs ayında 53 günlük bir döngüm oldu ve süt hormonu yüksekliği ve pko nedeniyle progestan kullandım adet göresiye kadar. Temmuzda 36 ve ağustosta 31 gün eylülde ise 41 gün sürdü döngüm. Ekim ayında bat çok önce göğüslerimin hassaslaşması ve kasık ağrılarım nedeniyle gebelik testi yapmıştım. Forumdaki silik testleri gördükten sonra çokta silik diyemicem ama pozitif sonuç almıştım. Hatta forumda da paylaşmıştım. Bir kaç gün daha bekleyeyim derken kanamam başlamıştı. Adet oldum test yanlış sonuç verdi ya da kimyasaldı diyip peşini bıraktım. Sağlık ocağına gidip test yaptırdığımda da sonuç negatifti zaten.

Şimdi kısa bir özet geçtikten sonra sormak istediğim şey şu bu ay da kasıklarımda ince bir ağrı beyaz akıntım(soğuktan mı bilemiyorum) var. Benim gibi benzer adet düzensizliği yaşayan var mı? Gebelik testi için hangi tarihleri dikkate alıyorsunuz?

Adet döngünüz karışıkmış.. yumurtlama tarihinizi bilemeyebilirsiniz.. o yüzden şöyle diyeyim beklediğiniz adet tarihiniz geçtikten sonra test yapın

Adet döngünüz karışıkmış.. yumurtlama tarihinizi bilemeyebilirsiniz.. o yüzden şöyle diyeyim beklediğiniz adet tarihiniz geçtikten sonra test yapın
Bayaaa karışık... evlendikten sonra düzene girdim diye seviniyordum. Şimdilerde folikasit falan da kullanmıyorum. Doktora gitmeye geç kalırım diye korkum var. Çünkü takvime göre beklediğimde 8 haftalık falan olacak (doktorlar son adet tarihinden itibaren haftaları sayıyolar yanlış bilmiyorsam) 😶

Bayaaa karışık... evlendikten sonra düzene girdim diye seviniyordum. Şimdilerde folikasit falan da kullanmıyorum. Doktora gitmeye geç kalırım diye korkum var. Çünkü takvime göre beklediğimde 8 haftalık falan olacak (doktorlar son adet tarihinden itibaren haftaları sayıyolar yanlış bilmiyorsam) 😶
Öyle ama ultrasonda hafta bebeğin döllenme zamanına göre değişiyor ki adet düzensizliğinzde var. Folik asit kendniz alp kullanablrsniz.

Back
X